SKODA YENI MARKA KIMLIGINI VE YENI LOGOSUNU ELEKTRIKLI VISION 7S KONSEPTIYLE SERGILEDI

ŠKODA, geçmisini gelecegin mobilitesiyle birlestiren yeni tasarim dilini, logosunu ve kurumsal kimligini dünya prömiyeriyle gösterdi. Yeni tasarim kimligiyle markanin görünümünü bir sonraki seviyeye tasiyan ŠKODA, bu degerleri evrimlestiren unsurlari elek

Bilim & Teknoloji 31.08.2022 20:30:23 0
SKODA YENI MARKA KIMLIGINI VE YENI LOGOSUNU ELEKTRIKLI VISION 7S KONSEPTIYLE SERGILEDI

ŠKODA, geçmisini gelecegin mobilitesiyle birlestiren yeni tasarim dilini, logosunu ve kurumsal kimligini dünya prömiyeriyle tanitti. Yeni tasarim kimligiyle markanin görünümünü bir sonraki seviyeye tasiyan ŠKODA, bu degerleri evrimlestiren unsurlari elektrikli VISION 7S konseptiyle ortaya koydu. Yeni marka kimligi ve logo, önce iletisim materyallerinde kullanilacak ve ardindan gelecek yeni modellerde yerini almaya baslayacak.

2030 stratejisinin bir parçasi olarak yeni tasarim dilini tanitan ŠKODA, ayni zamanda elektrikli atagini da hizlandiriyor. 2026’ya kadar mevcut elektrikli araçlarin yanina üç yeni tam elektrikli daha katacak olan Çek marka, bu araçlarin ipuçlarini VISION 7S konseptiyle verdi. Yeni modeller arasinda küçük bir elektrikli otomobilin yani sira elektrikli kompakt SUV ve yedi koltuklu bir araç da üretilecek. Yeni modellerle birlikte ŠKODA’nin Avrupa satislarinda tam elektrikli araçlarin payi 2030’da yüzde 70’in üzerine çikacak. Bunu desteklemek adina Çek marka e- mobiliteye gelecek bes yilda 5.6 milyar euro ve dijitallesmeye 700 milyon euro daha yatirim yapacak. Elektro mobiliteye geçis sürecinde tüm ürün gami güçlenecek ve elektriklilerin yani sira yüksek verimlilige sahip içten yanmali motorlu araçlar da gelecek. Bunlar arasinda gelecek yilin ikinci yarisinda gösterilecek yeni nesil SUPERB ve KODIAQ olacak. 2024’te ise bu modelleri yenilenmis OCTAVIA modeli izleyecek.

YENI LOGO ILE YENI BIR SAYFA

ŠKODA kapsamli arastirmalarin ve çalismalarin ardindan yeni logolarini da tanitti. Farkli pazarlardan 2 bin 200 çalisanin üzerinde anket yapildi ve toplam 165 tasarim arasindan yeni logonun seçimi yapildi. Yeni kimlikle birlikte ŠKODA yazisi, pazarlama iletisiminde resimli logodan daha genis bir sekilde kullanilacak. Yeni stil, simetriye dayali tamamen farkli tipografi ve yuvarlak hatlarin kombinasyonunu içeriyor. Logoyu tasarlarken tasarimcilari düsündüren unsur ise Š harfinin üzerindeki ters sapka olurken son tasarima göre bu detay harfin içine adapte edilerek akilci bir çözüm ortaya konuldu. Bununla birlikte ŠKODA yazisinin yaninda kanatli ok sembolü de evrimlesti. Ilk bakista kendisini belli eden logo, üç boyutlu grafikler olmadan daha sade bir hale getirildi. Bu iki boyutlu logo dijital dünyaya geçisi temsil ederken, ayni zamanda kullanilan yesil tonlar, ekolojiyi, sürdürülebilirligi ve elektro mobiliteyi temsil ediyor.

VISION 7S KONSEPTI ILE YENI TASARIM DILI

ŠKODA, yeni modellerinden tasarim ipuçlari veren VISION 7S konseptini de dünya prömiyeriyle tanitti. Tam elektrikli SUV modeli, yedi yolcuya kadar kapasite sunuyor ve genis yasam alaniyla dikkat çekiyor. Yeni teknolojilerle donatilan VISION 7S, 89 kWh kapasiteli bataryasi sayesinde tek sarjla 600 kilometrenin üzerinde menzil elde edebiliyor.

Yeni tasarim diline sahip VISION 7S, markanin güçlü, fonksiyonel ve özgün kimligini daha da ileriye tasiyor. VISION 7S ayni zamanda ilk mat gövde rengine sahip ŠKODA olarak öne çikarken öndeki teknolojik yüz, arkaya dogru aerodinamik hatlarla tamamlaniyor. VISION 7S ilk bakista genis kabini ve farkli tasarimiyla dikkat çekiyor. Aracin ön kismi, imza niteligindeki ŠKODA çizgisi gibi tanidik tasarim ögelerini içeriyor. Yeniden tasarlanan ŠKODA yazisi ön tarafta yerini alirken bunu yeni bir ambiyans isik seridi tamamliyor. Aracin tüm genisligini kullanan bu serit, dikey farlarla entegre edilerek T seklini olusturuyor. Ayrica konsept araç markanin bilindik ön panjurunun modern bir yorumunu tasiyor. Profilde ŠKODA modellerinin bir imzasi olan tornado çizgisi yükseltilerek gövde altini yan camlardan ayiriyor ve güçlü görünüme katki sagliyor. 22 inç kapali jantlar da aracin aerodinamik verimliligini artiriyor. VISION 7S’in arka bölümünde de yeni ŠKODA yazisi yer alirken, isiklandirma grubunda da aracin ön tarafindaki tema izlendi.

KABINDE KONFOR, TEKNOLOJI VE GÜVENLIK ÖN PLANDA

VISION 7S konseptinin kabini, ŠKODA’nin kendine has genis kabin fikrini daha da ileriye tasiyor. Koyu ve açik renkli materyaller kombine edilirken deri olmadan tasarlanan kabinin büyük bir kismi, sürdürülebilir kaynaklardan gelen malzemelerden üretildi.

Tamamen yeniden tasarlanan direksiyon simidinin üst ve alt bölümü düzlestirildi. Böylece 8.8 inç’lik dijital sürücü göstergeleri çok daha kolay okunabiliyor. Sürüs sirasinda ihtiyaç duyulabilecek kontroller direksiyona yerlestirilirken araç durdugunda daha fazla fonksiyonu yönetmek de mümkün olacak. VISION 7S konseptinde ‘Sürüs ve Dinlenme’ olmak üzere iki farkli kabin oturma pozisyonu sunuluyor. Dönebilen merkezi ekran ve kayan unsurlar sayesinde farkli durumlar için kusursuz kabin atmosferi elde ediliyor. 14.6 inç’lik dokunmatik ekran sürüs modunda dikey konumdayken, bir tusla aktif hale gelebilen dinlenme modunda ise yatay hale geliyor. Bununla birlikte direksiyon ve göstergeler içeride daha fazla alan saglayacak sekilde geriye çekiliyor. Ön siradaki koltuklar içeriye dogru döndürülerek ekstra konfor için yatirilabiliyor. Ayrica arka sirada oturanlar da ekrani rahatça görebiliyorlar ve eglence amaçli içerikleri izleyebiliyor.

VISION 7S'TE AKILCI ÇÖZÜMLER

Tüm yolculara esit sekilde genis alan sunan VISION 7S’in kabininde yeni Simply Clever Akilci Çözümler ve yüksek güvenlik de öne çikiyor. Yenilikçi çocuk koltugu aracin en güvenli yeri olan ortasina yerlestirildi ve orta konsola entegre edildi. Ikinci sirada oturanlar çocukla kolayca ilgilenebilirken opsiyonel tavan kamerasi ise çocugun görüntüsünü istendiginde merkezi ekrana aktarabiliyor.

Pratik fikirlerle öne çikan VISION 7S konseptinde ikinci ve üçüncü sirada oturanlar elektronik cihazlarini manyetik olarak sirtliklara yerlestirilebiliyorlar ve böylece ideal bir görüs açisi elde edebiliyorlar. Kapi panellerine entegre edilen interaktif yüzeyler de renkleriyle havalandirmada yapilan degisiklikler gibi mesajlari iletebiliyor. Ayrica parmakla yazmaya izin veren yüzeye not birakmak veya çocuklarin çizim yapmalari mümkün.

Bununla birlikte yeni Simply Clever çözümler arasinda direkt havalandirma istenene kadar gizlenmis halde duran hava kanallari ile içecekleri veya ilk yardim çantasini güvenle tutan, yüzeyinde manyetik alanlarin bulundugu orta konsol bulunuyor. Ayrica koltuklarin sirtliklarina takilan ve disariya çikarken pratik bir sekilde alinabilen sirt çantalarinin yani sira farkli renkler kullanarak VISION 7S’in batarya ve sarj durumunu gösteren kristal de dikkat çekiyor. Bu kristal disaridan da görülebiliyor ve kullanicilarin hayatini kolaylastiriyor.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °