Gelecek Partisi: Genel Baskanimiz kisiye degil, kuruma röportaj verdi

Gelecek Partisi lideri Davutoglu'nun Vocal Europe kurumunun Monday Talk isimli kurulusuna verdigi röportaja iliskin gelen elestirilere yanit veren Gelecek Partisi Genel Baskan Basin Müvasiri Ufuk Karci, yayinda Davutoglu'na soru soran Ebubekir Isik'a dair

Güncel 31.08.2022 21:48:00 0
Gelecek Partisi: Genel Baskanimiz kisiye degil, kuruma röportaj verdi

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu'nun yaklasik 9 ay önce katildigi Vocal Europe yayini bugün sosyal medya ve bazi haber sitelerinde "FETÖ terör örgütünün firari PKK imami Ebubekir Isik’in canli yayinina katildi" seklinde yer aldi. Sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan iddialara iliskin Gelecek Partisi Genel Baskan Basin Müvasiri Ufuk Karci, yazili basin açiklamasi yapti.

Vocal Europe'nin Avrupa'nin önde gelen düsünce kuruluslarindan biri oldugu belirtilen açiklamada, Davutoglu'nun verdigi röportajin "bazi maksatli/bagli basin kuruluslari" tarafindan amacindan çarpitilarak, servis edildigi söylendi.

Açiklamada, "Sayin Genel Baskanimizin röportaji da Türkiye'nin ve milletimizin uluslararasi alandaki hukukunun sonuna kadar savunuldugu bir içeriktir. Sayin Genel Baskanimizin 7 yillik basdanismanligi, 5 yillik Disisleri Bakanligi ve yaklasik 2 yil onurlu hizmet ettigi Basbakanlik görevlerinde; FETÖ, PKK, ISID, DHKP-C gibi terör örgütleri ile en sert mücadelesini verdigi milletimizin malumudur. FETÖ'nün bastan beri Türkiye'de hedef aldigi en önemli isimlerin arasina da her zaman Sayin Davutoglu yer almistir" denildi.

Yayinda Davutoglu'na soru soran Ebubekir Isik'a dair sorularin Vocal Europe tarafindan cevaplandirilmasi gerektigi belirtilen açiklamada, "Sayin Genel Baskanimiz bir sahisa degil, düsünce kurulusuna röportaj vermistir. Ülkemizin içinde bulundugu agir ekonomik sorunlarin, kimi siyasetçi, bürokrat ve is insanlari ile alakali ortaya dökülen yolsuzluk iddialarinin ayyuka çiktigi bir dönemde, hayatini tamamen seffaflik ilkesi ve milletin çikari gayesi ile yasayan Sayin Genel Baskanimiza iftira atmaya çalismak, vatandasimiza 'cambaza bak' demekten baska bir sey degildir. Iftiralari ve karalamalari ile itibar suikastçiliklerini, sözde gazetecilik adi altinda gerçeklestirenler, bir gün kendi operasyonel çikarlari ugrunda yitip gidecektir" ifadeleri kullanildi.

 


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °