DÜDEN ÇAYI’NDA BÜYÜK TEMIZLIK

Muratpasa Belediyesi’nin kentin sivil toplum kuruluslarini bir araya getirdigi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) 17 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Düden Çayi’nin Cirnik Köprüsü bölümünde çevre temizligi; çayin denizle bulustugu

Yaşam 1.09.2022 12:11:11 0
DÜDEN ÇAYI’NDA BÜYÜK TEMIZLIK

Muratpasa Belediyesi’nin kentin sivil toplum kuruluslarini bir araya getirdigi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) 17 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Düden Çayi’nin Cirnik Köprüsü bölümünde çevre temizligi; çayin denizle bulustugu noktada ise deniz dibi temizligi yapacak.

Muratpasa Belediyesi’nin kentin ortak aklini insa etmek, kent ve kentlilik bilincini gelistirmek için çalismalarina devam eden sivil toplum merkezi ASSIM, 17 Eylül Cumartesi, Let’s Do It Vakfi’nca dünya çapinda gerçeklestirecek Dünya Temizlik Günü etkinliklerine Antalya’dan destek vermeye hazirlaniyor.

ÇÖP KÖRLÜGÜ

ASSIM’de yer alan sivil toplum kuruluslarinin olusturdugu Çevre Platformu, 17 Eylül öncesi Let’s Do It Antalya temsilcisi Burak Karacaören’le toplanti yapti. ASSIM Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Çiçek, Dünya Temizlik Günü’nün farkindalik olusturarak çöp körlügünü yenmeyi, çevre kirliligini azaltmayi ve gençlerin sürdürebilir projeler üretmesini tesvik etmeyi amaçladigini söyledi.

GÖNÜLLÜ KATILIMI

Çiçek, 17 Eylül’de hem karada hem de deniz dibinde olacaklarini söyledi. Düden Çayi’nin Cirnik Köprüsü bölümünde çevre temizligi yapacaklarini aktaran Çiçek, çayin denize döküldügü noktada da deniz dibi temizligi gerçeklestireceklerini dile getirdi. Herkesi 17 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinligine katilmaya davet eden Çiçek, gönüllü olmak isteyenlerin (0242) 322 52 70 numarali telefondan bilgi alabilecegini söyledi.

DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ NEDIR?

Let’s Do It Vakfi’nin ‘Dünya Temizlik Günü’ etkinligi 2008 yilinda Estonya’da gönüllü hareketi olarak ortaya çikti. 50 bin kisinin 10 bin ton çöpü 5 saatle toplamasiyla dikkat çeken etkinlikte geçen yil 191 ülkede bir gün içinde 100 bin ton çöp toplandi. Bu yil ise etkinlik kapsaminda sadece Türkiye’de yaklasik 300 noktada temizlik yapilmasi planlaniyor.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °