TURGUTLU'DA MAKEDONYA VE AZERBAYCAN RÜZGARI ESTI

Turgutlu Belediyesi Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senlikleri'nin ikinci gününde düzenlenen Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi renkli anlara sahne oldu.

Güncel 1.09.2022 13:00:41 0
TURGUTLU

Turgutlu Belediyesi Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senlikleri'nin ikinci gününde düzenlenen Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi renkli anlara sahne oldu.

Turgutlu Belediyesinin ev sahipliginde 30 Agustos-7 Eylül 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilen Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senlikleri'nde Makedonya ve Azerbaycan rüzgari esti. Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi, Orta Park Saat Kulesi önünden kortej yürüyüsü ile basladi. Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi ile Azerbaycan Kültür Dernegi Turgutlu Subesi is birligiyle 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Alani’nda düzenlenen gecede, Ekrem-Ersan ikilisi, Aybüke, Güreler Rumeli Göçmenleri Dernegi Halk Oyunlari Toplulugu, Rumeli Gültekin, Bando Malta, CK Dans Factory, Arzu Kurbani, Muhsin Kurbani, Arash Nazari, Azer Aliyev, Azer Gaffarzade ve Kafkas Dans Grubu'nun konser ve gösterileri büyük begeni topladi.

“TURGUTLU’YU HEMSEHRI DERNEKLERIMIZLE BIRLIKTE ORTAK AKILLA YÜRÜTÜYORUZ”

Sahnede konusma yapan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, sunlari söyledi:

“Seçim sahalarinda bir söz vermistim; ‘Belediye baskanligini kazanirsam kapim bütün hemsehrilerime açik olacak. Hangi partiye oy verdiginizi, kadin misiniz, erkek misiniz, alevi misiniz, sünni misiniz, Laz misiniz, Çerkez misiniz, Türk müsünüz, Kürt müsünüz?’ diye sormayacagim demistim. Üç buçuk yildir bu sözümde duruyorum. Türkiye’de olmayan geceler yasiyoruz. Bundan sonra daha da güzellerini yasatacagim. Bunlari yaparken tabii ki yalniz degilim. Belediye Baskan Yardimcilarimiz, meclis üyelerimiz var ama en kiymetlisi hemsehri dernekleri baskanlarimiz var. Kendileriyle ayda bir kez kahvaltida bulusuyoruz. Turgutlu’da yaptigimiz icraatlari anlatiyor, fikir alisverislerinde bulunuyoruz ve ortak akilla yönetmeye çalisiyoruz. Bunun sonucunda da Turgutlu Belediyesi, Türkiye’deki belediyelerin içerisinde kredisi en yüksek belediye haline geldi. Bunu hepimizin ortak akliyla basardik. Turgutlu halkinin bir kurusunu bile hiçbir kimseye yedirmeyecegimin ve yemeyecegimin sözünü vermistim. Bu sözümüzde de duruyoruz. Allah’a çok sükür alnimiz ak, basimiz dimdik. Bize oy veren, gönül ve destek veren tüm hemsehrilerimin baslarini öne egdirmeden dimdik yürütüyoruz. Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi’nde bizlere çok güzel anlar yasatan sanatçi kardeslerime, organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ederim.” 

“TURGUTLU HALKI ILE BIRLIKTE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi’ne katilan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Il Baskani Semih Balaban ise bu gecede Turgutlu halki ile birlikte olmaktan dolayi gurur duydugunu belirterek Baskan Çetin Akin basta olmak üzere organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür etti.

ARZU KURBANI’DEN BASKAN ÇETIN AKIN’A TESEKKÜR

Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi’nin sonunda sahneye çikan Arzu Kurbani ise “Baskanimiz Çetin Akin’a sanata verdigi desteklerden ve birlestirici tavrindan dolayi çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

"ÇOCUKLARIMIZ GÜLÜYOR, HER SEY GÜZEL OLUYOR"

"Birlikte Oynayalim" Müzikli Dansli Sokak Tiyatrosu ise Dagyeniköy ve Kabaçinar Mahalleleri'nde çocuklarla bulustu. Eglenceli anlarin yasandigi oyunda çocuklar keyifli vakit geçirdi. Baskan Çetin Akin, Baskan Yardimcilari Firat Honaz ve Evren Erbas da oyunu çocuklarla birlikte izledi.

Baskan Çetin Akin, "Çocuklarimiz gülüyor, her sey güzel oluyor. Senliklerimizin eglenceli programlarindan biri olan, Birlikte Oynayalim müzikli dansli sokak tiyatrosu programimizin ilk gününde Dagyeniköy ve Kabaçinar Mahallelerimizdeydik. Çocuklarimizla çok keyifli ve unutulmaz vakitler geçirdik. Bu güzel etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür ederim. 6 Eylül tarihine kadar tiyatro ekibini kirsal ve merkez mahallelerimizde evlatlarimizla bulusturacagiz" dedi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °