MÜSAVAT DERVISOGLU'NDAN ELEKTRIK VE DOGAL GAZ ZAMLARINA TEPKI

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, elektrik ve dogal gaza yapilan zamlara iliskin, "Oylariyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatina dalan, milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarisi

Güncel 1.09.2022 14:33:00 0
MÜSAVAT DERVISOGLU

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, elektrik ve dogal gaza yapilan zamlara iliskin, "Oylariyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatina dalan, milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarisi milletin ekmegine bir kere daha kan dogramistir. Bir türlü doyuramadiginiz bezirganlarin haram muslugunu kesin, o para ziyadesiyle Hazine'de kalir, zam yapma ihtiyaci da otomatik olarak ortadan kalkar. Vatandasin iki büklüm olmus beline yeni yükler eklemeyin" dedi.

IYI Parti Izmir Milletvekili Müsavat Dervisoglu, bugün partisinin Izmir Il Baskanligi'nda düzenledigi basin toplantisinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Dervisoglu, IYI Parti Izmir Il Baskani Hüsmen Kirkpinar ile partinin il ve ilçe yöneticilerinin de katildigi toplantida, elektrik ve dogal gaza gelen zamlar üzerinden AKP iktidarini elestirdi.

"HÜKÜMET KASIKLA VERIP, KEPÇEYLE ALIYOR"

Dogal gaz ve elektrige yil basindan itibaren yüzde 85'in üzerinde zam yapildigini belirten Müsavat Dervisoglu, söyle konustu:

"Bu hükümet, kasikla verip, kepçeyle alma aliskanligini sürdürecek gibi görünüyor. Oylariyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatina dalan, milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarisi milletin ekmegine bir kere daha kan dogramistir. Kendi soygunlarini örtbas etmek için esnafimizi firsatçilikla suçlayan iktidar, asil firsatçinin kendisi oldugu gerçegini ispat etti. Sanayide, konutlarda yüksek elektrik ve dogal gaz zamlari yapildi. Geçim derdine düsmüs milletimizle alay etmeye ve firsatçiliktan baska bir sey yapmamaya devam etmekteler. Bu iktidar ne yaparsa yapsin artik vatandaslarimizin sabri tükenmistir. Sayin Cumhurbaskani iki gün önce 'Geçim sikintisi var' diyerek kismen gerçegi kabullenmisken elektrik ve dogal gaz zamlarini yeniden vatandasin sirtina yüklemek hangi anlama geliyor, bunun takdirini vatandaslarimiza birakiyorum. Yandas müteahhitlerin cebini dolduran ve cebine milyarlarca dolar aktaran, Lübnanli Hariri'ye Telekom üzerinden tek kalemde 24 milyar lirayi verebilen bu iktidar, konu vatandas olunca veren el degil alan el olmayi tercih ediyor. Büyük zamlarla ne kadar kaynak bekliyorsunuz? Hangi ekonomik sikintiyi ortadan kaldiracaksiniz, bunu belirleyin. Zam yapmayi birakin. Bir türlü doyuramadiginiz bezirganlarin haram muslugunu kesin, o para ziyadesiyle Hazine'de kalir, zam yapma ihtiyaci da otomatik olarak ortadan kalkar. Vatandasin iki büklüm olmus beline yeni yükler eklemeyin.

Rusya ve Ukrayna Savasi'na bagli olarak zam yapma mecburiyetinde kaldiklarini söylüyorlar. 'Savasa ragmen büyüdük' diyorsunuz. O zaman bu zamlarin gerekçesi nedir? Ortada bir yalan var. Bu yalanlar, geçim derdini katladikça katliyor. Eylül basinda yapilan zamla millet önünü göremez hale gelmistir. Yalaniniz, dolaniniz, stratejiniz batsin. Milletin yakasindan artik düsün. Milletin evladi is bulamazken 5'er, 10'ar maas verdiginiz danismanlarinizla milletin yakasindan düsün.

"MILLET SAVCILARIN HAREKETE GEÇMESINI BEKLIYOR"

Yolsuzluk ve rüsvet iddialariyla ilgili savcilara çagri yapan Dervisoglu, sunlari kaydetti:

"Her sabah yeni bir skandalla uyaniyoruz. Millet, savcilarin harekete geçmesini bekliyor. IYI Parti olarak, son dönemdeki suçlamalar ve skandallarla ilgili olarak bütün milletvekili arkadaslarimizla Cumhuriyet savciliklarina suç duyurusunda bulunduk. Henüz herhangi bir savcinin harekete geçtigini görmedik. Bu iktidar, göreve geldigi günden itibaren adalet müessesi adalet duygusunu zedelemekten baska bir ise yaramiyor. Bu hükümeti, is basinda kaldigi 20 yillik dönem içerisinde adalet duygusuna verdigi zarardan vazgeçmeye, serefli hakim ve savcilarin üzerinden elini çekmeye davet ediyorum. Milletimize de 'bunlari unutmayin' diyoruz. Bunlari unutursak tarih bizi unutmaz. IYI Parti iktidarinda, milletin Hazine’si çetelerin degil aziz Türk milletinin emrinde olacak. Seçim yaklasiyor, o günlere de az kaldi. Olup bitenler, skandallar, iddialar, sadece muhalefet partilerini de degil ayni zamanda Adalet ve Kalkinma Partisi'ne gönül verenleri de rahatsiz ediyor. Dün oy vermek için hakli gerekçeler bulan vatandas, bugün vazgeçmek için yüzlerce hakli gerekçe buldu. AK Parti'ye oy verenlere saygi gösterdik. Ama onlar vazgeçen insanlara hain yaftasi koydular."

ISMAIL KAHRAMAN'A TEPKI

Eski TBMM Baskani Ismail Kahraman'in sehirlerin kurtulus günü kutlamalari ile ilgili sözlerine de tepki gösteren Dervisoglu, söyle konustu:

"Kendi tarihi ile gerçeklerini bilmeyen bu inkarci iktidar, her mensubuyla tarihimize ve degerlerimize hakareti görev sayiyor. 30 Agustos Zaferi'nin 100. yili kutlanirken zaferin anlam ve önemini bilemeyeceklerini aklimin ucundan bile geçirmemistim. Bir adam çikiyor, Atatürk'ün kurdugu Meclis’te baskanlik yapmis, 'Neyi kurtardik? Sehirlerimizin kurtulus günlerini kutlamaya ne gerek var' diyor. Onlar, içinde Atatürk olan her seye karsilar. Onlar, millet sehitler, gaziler verirken, kutlu bir mücadele sürdürürken bunu ciddiye almayan manda ve himayecilerin bugünkü torunlaridir. Sayin Genel Baskan’imiz cevap verdi. 'Biz, milletimizin zaferlerini, sehirlerimizin kurtulus günlerini ve zaferlerini kutlamaya devam edecegiz. O dilerse sehirlerimizin isgal günlerini kutlayabilir' demislerdir."

"YETERLI YURT YOK"

Yeni egitim dönemi öncesi ögrencilerin yasadigi sikintilara deginen ve Izmir'e gelecegi açiklanan ancak sonra izni iptal edilen asbestli gemi Sao Paulo ile ilgili de konusan Dervisoglu, sunlari söyledi:

“Yeni ögrenim yilinda üniversite ögrencilerimizin sikintilarla karsi karsiya kalacaklarini görüyoruz. Yeterli yurt yok. Yatak sayisi yeterli olmadigi için ögrencilerimiz, ev tutma ve barinma ihtiyaçlarini karsilama çalismasina girdiler. Maalesef kiralar da fevkalade yüksek. Ögrencilerimizin egitim ve ögrenim hayatlarini sürdürebilmelerinin önündeki zorluklar ortadan kaldirilamiyor. Hükümeti bu konuda görevini yapmaya davet ediyorum. Asbestli gemi meselesi, endiseler noktasinda henüz ortadan kalkmadi. Bakanlik 'Girmeyecek' dedi ama hükümete güvensizlik nedeniyle geminin akibeti merak ediliyor. Geminin gelmemesi için büyük çaba sarf eden teskilatlarimiza tesekkür ediyorum. Vatandasin kafasindaki tereddütleri kaldirilmasi için hükümete açik çagrida bulunuyorum.

"ZAFER GÜNÜ, ZAFER GÜNÜ OLARAK KUTLANMALI"

Izmir'in kurtulus günü olan 9 Eylül için kentin farkli bölgelerine asilan 'baris' mesajli afislerle ilgili degerlendirme yapan Dervisoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Zaferler, zafer gibi kutlanir. Barislar, baris gibi kutlanir. Cumhuriyetler, cumhuriyet gibi kutlanir. Elbette hepsinin baglantisi vardir. Bir paylasim yapmistim. Çesitli spekülasyonlar yapildi. Gerek yok. Siyasi sorumlulugumla, bazen de Izmirli vatandas sorumlulugumla konusurum. Izmir'de yasayan biri olarak, zafer gününün zafer günü olarak kutlanmasini temenni ederim. Kavramlarin birbirine karistirilmasinin algida sikinti yaratacagina istinaden, zafer gününün zafer günü olarak kutlanmasina isaret ettim. Kimseye tarih dersi vermek niyetinde degilim. 9 Eylül, Zafer Günü. Baris, demokrasi, cumhuriyet, bagimsizlik diye tarif edilirse, kavram kargasasi olusursa Ismail Kahraman gibi türler ortaya çikar. Belediye Baskanimizin (Tunç Soyer'i kastediyor) '9 Eylül düsmanin denize döküldügü, Hasan Tahsin'in baslattigi kurtulus mücadelesinin taçlandigi gün' diye konusmasi var. Belediye Baskanimizla siyasi polemige girmiyorum. Kürsülerde söylediklerini afislere yansitmasini temenni ediyorum."

"AYDIN SENGÜL'ÜN IYI PARTI'YE KATILACAGINA DAIR UMUDUM VAR"

Eski AKP Izmir Il Baskani ve milletvekili Aydin Sengül'ün IYI Parti'ye geçecegi ile ilgili soruyu yanitlayan Müsavat Dervisoglu, sunlari kaydetti:

"Bazi insanlarin siyasi stratejisi kulis bilgisi olarak paylasiliyor. Bu, dogru degil. Evet, ben, Aydin Bey’le görüsüyorum. Adalet ve Kalkinma Partisi'nin eski il baskani ve milletvekili. Neresinden bakarsaniz benim mevkidasim olurlar. Görüsmem kadar dogal bir sey yoktur. IYI Parti'ye katilimi ile alakali olarak ise evet, böyle bir çalismamiz vardir. Aydin Bey’in IYI Parti'ye katilmasinin iktidar çevrelerinde birtakim sikintilar yaratacagini da biliyorum. 15 günden beri konusulan bir mesele. Incir çekirdegini dolduracak bir sey ortaya konulamadi. Vatandastan gizli saklim yok. Bir seyi yaparken de olgunlasmasini bekleyecek tecrübeye sahibim. Sayin Aydin Sengül de kendi arkadaslariyla konusuyor. Zamani geldiginde IYI Parti'ye katilacagina dair umudum var."

30 Agustos Zafer Bayrami kutlama etkinliklerinde Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger'in Atatürk'ü anmadigi iddiasina da deginen Dervisoglu, "Bunlar, bizi birlestiren günler. Türkiye uzun süredir istismar ve suistimal batakliginda yüzüyor. Söz söyleme makaminda olanlarin agzindan çikan sese kulak vermelerini temenni ediyorum. Bu günlerde güzelliklerimizi konusalim. Atatürk, her geçen gün büyüyor. Onun huzurunda saygi ve sevgi ile bir kez daha egiliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Unutanlar utansin" dedi.


Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °