BÜLENT ARINÇ: IKTIDARI KENDILERINE ZIRH EDINEREK YASADISI ISLERE TEVESSÜL EDEN HER KIM VAR ISE ADALETE TESLIM EDILMELIDIR

Eski TBMM Baskani Bülent Arinç, Sedat Peker’in rüsvet iddialarinda bulunmasinin ardindan, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “AK Parti bu degildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarina ve illegal çikar odaklarina karsi her daim

Güncel 1.09.2022 20:05:00 0
BÜLENT ARINÇ: IKTIDARI KENDILERINE ZIRH EDINEREK YASADISI ISLERE TEVESSÜL EDEN HER KIM VAR ISE ADALETE TESLIM EDILMELIDIR

Eski TBMM Baskani Bülent Arinç, Sedat Peker’in rüsvet iddialarinda bulunmasinin ardindan, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “AK Parti bu degildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarina ve illegal çikar odaklarina karsi her daim kamu vicdaninin bekçisi olmayi kendine görev edinmistir. Bugün de yapilmasi gereken nettir. Kapsamli bir hukukî süreç baslatilmali ve iktidari kendilerine zirh edinerek yasadisi islere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir” dedi.

Eski TBMM Baskani, Adalet ve Kalkinma Partisi Kurucusu Bülent Arinç, Sedat Peker’in rüsvet iddialarinda bulunmasinin ardindan, Twitter hesabindan kapsamli bir hukuki süreç baslatilmasi çagrisinda bulundu. Arinç, AKP’nin organize suç örgütlerine karsi kamu vicdaninin bekçisi oldugunun altini çizerek, yasadisi islere karisan kim varsa adalete teslim edilmesi gerektigini belirtti.

Arinç’in sosyal medya hesabindan bugün yaptigi paylasimlar söyle:

“2002’de göreve geldigimizde en önemli önceliklerimizden biri ‘Temiz Toplum’ idi. Bunun için de süratle TBMM’de Yolsuzluklari Arastirma Komisyonu kurduk ve çok sayida suç örgütünün adaletin önüne çikmasini sagladik. Keza yetkili oldugumuz kurumlarda da her iddianin arkasini arastirdik, hiçbir hususu göz ardi etmedik.

“AK PARTI, ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERINE, KARSI KAMU VICDANININ BEKÇISI OLMAYI KENDINE GÖREV EDINMISTIR”

Son dönemlerde yolsuzluk, usulsüzlük ve organize suç örgütleri hakkinda yapilan ifsaatlar ve ardindan yasanan gelismeler kamu vicdanini ciddi bir sekilde örselemekte, AK Parti ve Sayin Cumhurbaskanimiz üzerinde de menfi bir algi olusmasina neden olmaktadir. AK Parti bu degildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarina ve illegal çikar odaklarina karsi her daim kamu vicdaninin bekçisi olmayi kendine görev edinmistir.

“IKTIDARI KENDILERINE ZIRH EDINEREK YASADISI ISLERE TEVESSÜL EDEN”

Bugün de yapilmasi gereken nettir. Kapsamli bir hukukî süreç baslatilmali ve iktidari kendilerine zirh edinerek yasadisi islere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir. Adalet teskilatimizin bu hususlarda üzerine düsen görevleri yerine getirmesi temennisi ile yeni adlî yilin hayirli olmasini diliyor, tüm yargi mensuplarina görevlerinde basarilar diliyorum.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °