CUMHURBASKANI ERDOGAN'DAN YUNANISTAN'A: "IZMIR'I UNUTMA. ADALARI ISGAL ETMENIZ BIZI BAGLAMAZ"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’te; Yunanistan’in S-300 Hava Savunma Sistemi’ne ait füzeleri Türk savas uçaklarina kilitlemesine iliskin “Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli agir olur. Yunanistan’a bizim tek cümle

Güncel 3.09.2022 17:30:00 0
CUMHURBASKANI ERDOGAN

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’te; Yunanistan’in S-300 Hava Savunma Sistemi’ne ait füzeleri Türk savas uçaklarina kilitlemesine iliskin “Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli agir olur. Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var. Izmir’i unutma. Adalari isgal etmeniz filan bizi baglamaz” dedi. Erdogan “Kendi uçagimizi yapmak için 70 yil beklemek zorunda kaldik. Bir daha böyle durumlara düsmemek için en büyük güvencemiz ve umudumuz TEKNOFEST kusagidir. Ne 'Z' ne 'Y' kusagidir” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, Samsun’da TEKNOFEST’te konustu. Erdogan’in açiklamalari söyle:

“TÜRKIYE’NIN GERÇEGI TEKNOFEST KUSAGIDIR”

“Bir teknoloji etkinliginin özellikle gençlerimiz tarafindan bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir. Bazilari gençlerimizi harflerle kusaklara ayirarak, umutsuzluk atesi yakmaya çalisirken asil gerçek iste burada karsimizda duruyor. Türkiye’nin gerçegi de ihtiyaci da TEKNOFEST kusagidir. Her kim, bu gençlige bakip ülkesinin ve milletinin aydinlik gelecegini degil de baska seyler görüyorsa dönüp kendi zihnini kendi gönlünü sorgulasin. Bu gençlik bir asir önce Çanakkale’de yedi düveli dize getirmistir. Bu gençlik bir asir önce, Milli Mücadele’yi zafere ulastirmis, düsmani denize dökmüstür. Bu gençlik, Cumhuriyet tarihi boyunca hem demokrasinin kalkinmanin istiklalinin ve istikbalinin yaninda yer alarak ülkesini yükseltmistir. Bu gençlik, 20 yildir verdigimiz her mücadelede bizim de yanimizda yer almis, en büyük güç ve moral kaynagimiz olmustur. Bu gençligin sadece 15 Temmuz gecesi yazdigi destan bile basli basina bir efsanedir, bir basari hikayesidir.

Türkiye kendi teknolojilerini gelistirmek, kendi savunma sanayi ürünlerini tasarlamak üretmek için yola çiktiginda biz gençlerimize güveniyoruz. Birileri ise hep yaptiklari gibi, gençlerimizi küçümseyerek, gönül dünyalarini karartarak, zihin dünyalarini karistirarak bozgunculuk pesindeydi. Zaman bizim hakli oldugumuzu göstermistir. Dün Nuri Demirag’a, Nuri Killigil’e, Vecihi Hürkus’a, Sakir Zümre’ye yaptiklari eziyetleri bugünkü geçlerimize yapmalarina izin vermedik, vermeyecegiz. 

“IHA’LARIMIZ DÜNYANIN 30’DAN FAZLA ÜLKESINDE ÜLKEMIZI TEMSIL EDIYOR”

Bugün, sadece silahli insansiz hava araçlarimiz dünyanin 30’dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor. Bu araçlara entegre edilen her tür cihazin ve mühimmatin üretimini de kendimiz yapiyoruz.

‘Bir fikrim var’ diyen gençlerin bunu gerçeklestirmek için yurt disina gitmeyi düsündügü degil, diger ülkelerdeki gençlerin ülkemize akin ettigi bir teknoloji iklimi insa etmeliyiz. Bunun ilk adimlari atildi. Ilk kozalari örüldü. Ilk çiçekleri boy göstermeye basladi. Bunun için öncelikle ülkemizde huzuru, istikrari, güveni, barisi, gelismeyi, kalkinmayi, demokrasiyi güçlü tutmamiz gerekir. Bölgemiz basta olmak üzere dünyada haksizlik ve adaletsizlik yaninda krizlerin, çatismalarin, yikimlarin, sefaletin hakim oldugu pek çok yer var. 

“BIZI SURIYE’DEN, UKRAYNA’DAN, BOSNA’DAN BETER EDERLER”

Türkiye tarihinden, birliginden, beraberliginden, kardesliginden aldigi güçle bu ates çemberinden kendini bir istikrar ve huzur sembolü olarak ayristirmaktadir. Ben milletimle gurur duyuyorum. Ülkemizin böyle bir cografyada, böyle bir tarihi miras üzerinde, böyle bir devlet gelenegi etrafinda zayif olmak, zayif kalmak gibi bir sansi yoktur. Biz siyasi, ekonomik, teknolojik, diplomatik, askeri, sosyal, kültürel her bakimdan güçlü olmak mecburiyetindedir. Aksi takdirde, bizi Suriye’den de Ukrayna’dan da Bosna’dan da beter ederler. Bunun için her alanda eksiklerimizi hizla gidermeye çalisiyoruz. Bunun için demokratik reformlarla siyasi altyapimizi, sosyal bünyemizi kurumsal yapimizi güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Bunun için milli teknoloji hamlesini bas taci ediyoruz. 

Son çeyrekte 7,6 büyüdük. Türkiye su anda büyümede ikinci sirada. Böyle bir gidisimiz var. Hani diyorlar ya, Çilgin Türkler. Evet, yanilmadiniz. Simdi sizi yaniltiyoruz. Çilgin Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor.

“EN BÜYÜK GÜVENCEMIZ TEKNOFEST KUSAGIDIR. NE ‘Z’ NE ‘Y’ KUSAGIDIR”

Kendi uçagimizi yapmak için 70 yil beklemek zorunda kaldik. Bir daha böyle durumlara düsmemek için en büyük güvencemiz ve umudumuz TEKNOFEST kusagidir. Ne 'Z' ne 'Y' kusagidir.

Bir zamanlar Amerika’sindan Avrupasi’na, Rusya’sindan Japonya’sindan hatta Hindistan’indan Brezilya’sina kadar nice ülkeler haril haril çalisirken, teknoloji üretirken, bizimkiler vesayet ve darbe batakliginda çirpiniyordu. Onlar gençlerini teknolojiyle bilimle erdemle yogurarak yetistirirken, bizdekiler üniversite kapilarinda benim basörtülü kizlarimi, bacilarimi üniversiteye almamakla ugrastilar. Gelismis ülkeler dünyanin dört bir yanindan gelen insanlari kalkinma atilimlarinin destegi haline dönüstürürken bizimkiler kendi vatandaslarina bile asgari insani olanaklari saglamayi basaramiyorlardi. Tüm bu yasananlarda siyasetçisinden bürokratina, is insanindan akademisyenine herkesin payi vardir. En son FETÖ ihanet çetesinin yaptigi alçakliklarin ortaya dökülmesi bile tek basina Türkiye’nin nelere ragmen bugünlere geldiginin ispatidir. FETÖ degil mi basörtü için ‘Teferruat’ diyen? Yazik. Hoca diye geçin, basörtüsüne teferruat de. Simdi nerede? Pensilvanya’da. Kimin besmelesi, Amerika’nin. Kimin dost, kimin karsimizda oldugunu iyi bilmemiz lazim.

“YUNANISTAN’A TEK CÜMLEMIZ VAR. IZMIR’I UNUTMA”

Su anda bu Amerika, Dedeagaç’a Yunanistan’a silahlari gönderiyor mu? Uçaklari gönderiyor mu? Oradan S-300’ler ile bize tehdide kalkisiyor mu? Ey Yunan, bak, tarihe bak. Tarihe dön. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli agir olur, agir. Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var. Izmir’i unutma. Ayni Türkiye simdi kimi alanlarda dünyanin en gelismis ülkelerinin de üzerine çikan basarilariyla kendini kabul ettiriyor. Adalari isgal etmeniz filan bizi baglamaz. Vakti saati geldiginde geregini yapariz. Hani diyoruz ya, ‘Bir gece ansizin gelebiliriz’.”

Konusmasinin ardindan Erdogan, kazananlara ödüllerini takdim etti. Ödül takdiminin ardindan açilisi yapilacak tesislere video konferans baglantisi yapildi. Toplu açilis töreninden sonra Erdogan, Kizilelma ve Hürjet uçaklarini imzaladi.

 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °