HDP’LI SEMRA GÜZEL TUTUKLANDI

Edirne’de gözaltina alinan HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel, tutuklandi.

Güncel 4.09.2022 10:03:00 0
HDP’LI SEMRA GÜZEL TUTUKLANDI

Edirne’de gözaltina alinan HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel, tutuklandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü; dün aksam saatlerinde, mart ayinda dokunulmazligi kaldirilan ve "Silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel'in yurt disina kaçmak üzere Edirne'ye giderken Milli Istihbarat Teskilati (MIT) ile yapilan ortak operasyonla yakalandigini duyurmustu.

Açiklamada, Güzel'in Edirne yolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde, ayni araç içerisinde bulunan A.G. (43) ve F.D. (25) isimli kisilerle birlikte gözaltina alindigini belirtilmisti. 

Istanbul Emniyet Müdürlügü'ne götürülen Güzel, buradaki ifade islemlerinin ardindan bugün Çaglayan’da bulunan Istanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan sorusturmanin yürütüldügü Ankara Cumhuriyet Bassavciligina baglanarak, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla ifade veren Güzel, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimlige sevk edildi.

Istanbul Adliyesi’nden Ankara Sulh Ceza Hakimligi’ne SEGBIS araciligi ile baglanan Güzel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °