AKP’NIN KURUCULARINDAN KEMAL ALBAYRAK: “ÖYLE KIRLENDILER KI ARINMA BUNLARI KURTARAMAZ”

AKP'nin kuruculari arasinda yer alan eski Kirikkale Milletvekili Kemal Albayrak, Sedat Peker iddialariyla baslayan Cumhurbaskanligi’ndan iki danismanin istifasi ile süren rüsvet agi iddialarina iliskin, “Çok büyük huzursuzluk var biliyorum, görüstügüm ark

Güncel 4.09.2022 21:01:22 0
AKP’NIN KURUCULARINDAN KEMAL ALBAYRAK: “ÖYLE KIRLENDILER KI ARINMA BUNLARI KURTARAMAZ”

AKP'nin kuruculari arasinda yer alan eski Kirikkale Milletvekili Kemal Albayrak, Sedat Peker iddialariyla baslayan Cumhurbaskanligi’ndan iki danismanin istifasi ile süren rüsvet agi iddialarina iliskin, “Çok büyük huzursuzluk var biliyorum, görüstügüm arkadaslar var, tanistigim insanlar var. Milletvekillerinden de kopus olacak. Ama devlet gücü intikam araci oldugu için korkuyorlar, yine de itibarlari giderek düsüyor. Bahçeli’nin dedigi gibi Tursil’le, Omo’yla da yikasan bunlar durulanmaz, temizlenmez. Arinma bunlari kurtarmaz” dedi.

AKP’nin kurucularindan olan eski Kirikkale Milletvekili Kemal Albayrak, KRT TV’de dün aksam Semra Topçu’nun sundugu programa konuk oldu. AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ün “AK Parti’nin arinma ihtiyaci” oldugu yolundaki sözlerini de degerlendiren Albayrak, “illerde rahatsizligin artigini, milletvekillerinden de kopus olacagini” ifade etti. Albayrak özetle sunlari söyledi: 

“BU BIR KOLLEKTIF BIR SOYGUNDUR”

“Fransiz atasözü ‘yalayan isirir da’ der, tarihte en büyük ihanetler, dalkavuklardan olmustur. Is ona dogru gidiyor, göreceksiniz bu kadar yolsuzluklar… Bu bir kollektif bir soygundur, iki kisinin bildigi sir, sir olmadigi için bu suçlari herkes birbirinin üzerine atmaya basladi. 

Bugünkü idari yapiyla, is ortakligi oldugu müddetçe bu günkü yönetim bunlarin üzerine gidemez, geçmiste de dört bakandan biri ‘Eger bizi Yüce Divan’a gönderirseniz, sirlari açiklarim’ demisti ve apar topar komisyondaki arkadaslara dediler ki, ‘Aman bu isi ileri götürmeyin.’

“HARAMI OLDU BUNLAR. HUKUKTAN KAÇAN HARAMILER”

Bugün suçlananlar, eger birazcik ahlaklari varsa, ‘Bizlere iftira atiliyor, bu iftiranin altinda kalamayiz’ deyip, kendileri bu isi yargiya tasimali. Ama Ziya Pasa’nin dedigi gibi birbirlerine benzeyeni bulmuslar. Kamu kaynaklarini çalmakta çok mahirler. Ama iktidarin gittigini biliyorlar servetlerini baska ülkelere tasiyorlar, Yunanistan ev aliyorlar, dis basinda okuyoruz. TC’nin tapusunu ver yine doymazlar. Harami oldu bunlar. Hukuktan kaçan haramiler… Simdi bir sey olmasa da devlette arsiv vardir, gelecekte mutlaka adalet devletinde emin olun, bunlar yarginin karsisindan kurtulamazlar. 

ARINACAK TARAFI KALMADI

Lagim patladi, her tarafta sikintilar var. Bir devlet çalisamaz hale geldiyse paralel yapilar meydana gelmistir, güvenlikte, adalette öyle. Hiçbir kurum çalisacak halde degil, hepsi paralel bir yapi haline getirdiler. Mafya siyaset isbirligi, öyle kötü duruma düstü ki Türkiye Cumhuriyeti daha önce hiç böyle olmadi.

Ak Parti’nin arinacak tarafi kalmadi, nasil arinacak? Rahmetli Demirel derdi ki, anani sikintiya sokan kadi olursa nasil aranacak? Yani bu sistem çökmüs. Kirlilige bulasmamis insanlar çok.

“MILLETVEKILLERINDEN KOPUS OLACAK “

Zaten kopus artti, illerde görüyorum. Çok büyük huzursuzluk var biliyorum, görüstügüm arkadaslar var, tanistigim insanlar var. Milletvekillerinden de kopus olacak. Ama devlet gücü intikam araci oldugu için korkuyorlar, yine de itibarlari giderek düsüyor. Bahçeli’nin dedigi gibi Tursil’le, Omo’yla da yikasan bunlar durulanmaz, temizlenmez. Arinma bunlari kurtarmaz.

Milletvekili arkadaslarla görüsüyorum, Peker’in söyledikleri, bu yolsuzluk, bu sikintilari gerçekten görmüyor musunuz, diyorum. Bana ne diyorlar biliyor musunuz, saga sola bakiyorlar, acaba bir duyan var mi diye, sonra bunlarin hepsinin dogrulugunu tasdik ediyorlar.

Ama devlet imkanlari ile, devletin gücüyle, insanlari tehditler, santajlar, çocugunun isi-gücü var, vergi ellerinde, is insanlari ses çikaramiyor, dolayisiyla içlerindeki niyetleri söyleyemiyorlar. Bu iktidar nasil temizlenecek mümkün degil. Bir defa körlük yasiyorlar. Gözleri görüyor ama görmezden geliyorlar.

ANLASMALI – GÖSTERMELIK OPERASYON

Kendi içlerinde bir operasyon yaparak, anlasmali bir operasyon olabilir, sunlari sunlari alinca, ‘Bak biz artik kirliligi temizleme gayretindeyiz’ diyebilirler ama bunu kimse yutmaz."


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °