TGS: EMNIYET’IN, GENEL BASKAN VE ÖRGÜTLENME SEKRETERIMIZI FISLEDIGI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye Gazeteciler Sendikasi (TGS), Genel Baskan Gökhan Durmus ve Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli’nin, yazdiklari makaleler nedeniyle Emniyet tarafindan fislendigini gösteren bir belgeyi sosyal medya hesabinda yayinladi. Emniyet Genel Müdürlügü’nün 1

Güncel 5.09.2022 16:35:00 0
TGS: EMNIYET’IN, GENEL BASKAN VE ÖRGÜTLENME SEKRETERIMIZI FISLEDIGI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye Gazeteciler Sendikasi (TGS), Genel Baskan Gökhan Durmus ve Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli’nin, yazdiklari makaleler nedeniyle Emniyet tarafindan fislendigini gösteren bir belgeyi sosyal medya hesabinda yayinladi. Emniyet Genel Müdürlügü’nün 11 ilin emniyet müdürlügüne gönderdigi yazida, Durmus ve Kuleli hakkinda, FETÖ’yle iltisakli olduklari gerekçesiyle terör sorusturmasi açilmasi istendigi görüldü.

TGS, Dicle Firat Gazeteciler Dernegi Es Genel Baskani Dicle Müftüoglu’nun yargilandigi davanin dosyasina giren yeni belgeyi bugün sosyal medya hesabinda paylasti. TGS’nin paylasiminda, “Emniyet'in gazetecileri nasil fisledigi Dicle Müftüoglu’nun dava dosyasinda ortaya çikti! Gizli belgede, Genel Baskan’imiz Gökhan Durmus ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Baskan Yardimcisi (Sendika Örgütlenme Sekreteri) Mustafa Kuleli ile birlikte pek çok meslektasimiz hakkinda, yazilari gerekçe gösterilerek terör sorusturmasi isteniyor” denildi.

TGS’nin yayinladigi belgede, Emniyet Genel Müdürlügü Terörle Mücadele Daire Baskanligi’nin, 11 ilin emniyet müdürlügüne, Gökhan Durmus ve Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli’nin de aralinda bulundugu 20 kisi hakkinda, FETÖ’yle iltisakli olduklari gerekçesiyle terör sorusturmasi açilmasi istendigi görüldü.

Belgenin ekinde yer alan tutanakta ise ‘Uluslararasi Gazeteciler Dernegi’nin çikardigi dergide yazilari yayinlanan gazetecilerin FETÖ/PDY ile iltisakli oldugu ileri sürülerek isimleri siralandi. 20 kisinin isminin bulundugu tutanakta, Gökhan Durmus ve Mustafa Kuleli’nin isimleri de yer aldi. Tutanakta, Durmus’un “Zayiflik Baskiyi Artirir” baslikli yazisi ile Kuleli’nin “Türkiye Erdogan’dan Büyüktür” baslikli yazisi “suç delili” gibi gösterildi.

“GAZETECILERE YÖNELIK BASKILAR, GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, FISLEMELER, DUR DURAK BILMEDEN AYNI HIZLA DEVAM EDIYOR”

TGS Genel Baskani Durmus, Emniyet'in belgesine iliskin sunlari söyledi:

“Gazetecilere yönelik baskilar, gözaltilar, tutuklamalar, fislemeler, maalesef dur durak bilmeden ayni hizla devam ediyor. Iktidar, bir taraftan hazirladigi yasalarla gazeteciligi öldürmeye çalisiyor diger taraftan gazetecileri tek tek hedef alarak onlari korkutmaya çalisiyor. Geçtigimiz hafta haber takibi yaparken dört ayri yerde meslektaslarimiz saldiriya ugradi. Kolluk güçleri, halka haberin ulasmasini engellemek için hukuku çigneyerek engellemeler yapiyor. Son olarak benim de aralarinda oldugum birçok gazetecinin fislendigini, yargilanan bir meslektasimizin dava dosyasina gelmesiyle ögrendik. Gazetecileri fislemeler, gerçeklerin üstünü örtmeyecegi gibi bizleri de basin özgürlügü mücadelesinden geri durduramayacaktir.”


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °