BAKAN KARAISMAILOGLU: HIZLI TREN SEFER SAYISINI 44’TEN 56’YA ÇIKARIYORUZ

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, vatandasin yogun talebi üzerine hizli tren sefer sayisini 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çikacaklarini duyurdu. Karaismailoglu, böylece yolcu kapasitesinin 5 bin 118 kisi artacagini bildirdi.

Güncel 5.09.2022 16:51:14 0
BAKAN KARAISMAILOGLU: HIZLI TREN SEFER SAYISINI 44’TEN 56’YA ÇIKARIYORUZ

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, vatandasin yogun talebi üzerine hizli tren sefer sayisini 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çikacaklarini duyurdu. Karaismailoglu, böylece yolcu kapasitesinin 5 bin 118 kisi artacagini bildirdi.

Adil Karaismailoglu, hizli tren seferleriyle ilgili bugün yazili bir açiklama yapti. Vatandaslardan gelen yogun talep üzerine sefer sayilarinda yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirten Karaismailoglu, “Vatandaslarimizin hizli trene yogun bir ilgisi bulunuyor. Vatandaslarimizdan gelen yogun talep dogrultusunda sefer sayilarinda yeniden bir düzenlemeye gittik. Hizli tren seferlerini 10 Eylül’den tarihinden itibaren 44’ten 56’ya çikariyoruz” dedi.

"ANKARA-ISTANBUL ARASINDAKI KARSILIKLI SEFER SAYISI 24'E ÇIKARILACAK"

Ankara-Istanbul arasinda karsilikli sefer sayisini toplamda 24’e çikaracaklarini bildiren Bakan Karaismailoglu, sefer sayilarinin Konya-Istanbul arasinda 10’a, Konya-Ankara arasinda 14’e yükseltilecegini açikladi.

"ESKISEHIR-ISTANBUL ARASINA ILK DEFA SEFER KONULACAK"

Adil Karaismailoglu, “Ayrica Eskisehir-Istanbul arasina da ilk defa sefer konulacak. Sabah saat 06:00’da Eskisehir’den Istanbul’a, aksam saat 20:40’ta Istanbul’dan Eskisehir’e, hizli tren vatandaslarimiza hizmet verecek” dedi.

"GÜNLÜK YOLCU KAPASITESI YÜZDE 31 ARTACAK"

Yeni düzenlemeyle birlikte günlük koltuk kapasitesinin Ankara-Istanbul hattinda 7 bin 686’dan 10 bin 584’e ulasacagini kaydeden Bakan Karaismailoglu, kapasitenin Konya-Istanbul hattinda 3 bin 288’den 4 bin 542’ye, Konya-Ankara hattinda 5 bin 796’dan 6 bin 762’ye çikacagini kaydetti. Sefer sayisinin artmasiyla yolcu kapasitesinin toplamda 5 bin 118 kisi artacagini belirten Karaismailoglu, “Hizli tren hatlarimizda bir günde ortalama 20 bin vatandasimiza hizmet veriyoruz. Kapasite artirimiyla birlikte kapasitemiz yüzde 31 artis gösterecek ve 25 binin üzerine çikacak” bilgisini paylasti.

"HIZLI TREN BAGLANTISINA SAHIP OLAN IL SAYISI 8’DEN 52’YE YÜKSELTILECEK"

Tüm ulasim modlarinda oldugu gibi demir yolu yatirim ve hedeflerinde de gelecek dönemin yol haritasini olusturduklarini belirten Karaismailoglu, 2053 Ulastirma ve Lojistik Ana Plani’na göre, hizli tren baglantisina sahip olan il sayisini 8’den 52’ye yükseltilecegini kaydetti. Yük ve yolcu kapasitesinde artisa gidilecegini aktaran Karaismailoglu, demir yolunun yatirimlardaki payinin da artacagini vurguladi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, açiklamasinin devaminda sunlari kaydetti:

“Kim ne derse desin, 20 yildir oldugu gibi milletimizden aldigimiz güçle ülkemizin kalkinmasinda önemli rol oynayan mega projelere imzamizi atiyoruz. Projelerimizi elestirenler ön saflarda yer almayi marifet sayarken biz, milletimize en iyisini sunmaya devam edecegiz. Tek derdimiz vatan, ilkemiz çalismak. Hedefimiz, daha gelismis Türkiye’yi, bölgesinde lider, dünyada öncü ülkelerden biri haline getirmektir.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °