YILDIRIM KAYA: 18 EYLÜL’DE YAPILACAK OLAN KPSS SAIBELIDIR

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, sorularinin çalindigi iddiasi üzerine iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sinavi’na (KPSS) iliskin Devlet Denetleme Kurulu raporunun ne zaman açiklanacagini sordu. Kaya, “Bu sinavin sonuçlari ve nedenlerinin kimler old

Güncel 6.09.2022 07:32:00 0
YILDIRIM KAYA: 18 EYLÜL’DE YAPILACAK OLAN KPSS SAIBELIDIR

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, sorularinin çalindigi iddiasi üzerine iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sinavi’na (KPSS) iliskin Devlet Denetleme Kurulu raporunun ne zaman açiklanacagini sordu. Kaya, “Bu sinavin sonuçlari ve nedenlerinin kimler oldugu ortaya çikmadan, 18 Eylül’de yapilacak olan KPSS saibelidir” dedi.

Yildirim Kaya, adaylara sorulan sorulardan bazilarinin daha önce yapilan bazi deneme sinavlarinda sorulanlarla ayni oldugunun ortaya çikmasi üzerine iptal edilen 31 Temmuz tarihli KPSS’ye iliskin sorusturmanin akibetini sordu. Kaya, bugün yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Kamuoyu araciligiyla Cumhurbaskanligi’na, Milli Egitim Bakanligi’na çagri yapiyorum. Bu sinavin sorumlulari kimlerdir? Hirsiz kimdir? Sorunun çalindigini siz de tespit ettiniz. Devlet Denetleme Kurulu raporlarinizi kamuoyuyla ne zaman paylasacaksiniz? Topluma bunu unutturamayacaksiniz. Biz, bu isin takipçisi olacagiz. Bu sinavin sonuçlari ve nedenlerinin kimler oldugu ortaya çikmadan, 18 Eylül’de yapilacak olan KPSS saibelidir. Bir an önce, kimler bunun sorumlusu, açiga çikartin.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °