GAZETECI YAZAR CAN DÜNDAR HAKKINDA BIR SORUSTURMA DAHA AÇILDI

Gazeteci Yazar Can Dündar hakkinda, sosyal medya hesabinda yaptigi ve aralarinda Leman dergisinin kapaginin da yer aldigi paylasimlari nedeniyle ‘cumhurbaskanina hakaret’ ve ‘devletin yargi organlarini alenen asagilama’ suçlarindan resen sorusturma baslat

Güncel 6.09.2022 07:37:04 0
GAZETECI YAZAR CAN DÜNDAR HAKKINDA BIR SORUSTURMA DAHA AÇILDI

Gazeteci Yazar Can Dündar hakkinda, sosyal medya hesabinda yaptigi ve aralarinda Leman dergisinin kapaginin da yer aldigi paylasimlari nedeniyle ‘cumhurbaskanina hakaret’ ve ‘devletin yargi organlarini alenen asagilama’ suçlarindan resen sorusturma baslatildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, yurt disinda yasayan ve hakkinda daha önce açilan davalar nedeniyle yakalama karari bulunan gazeteci Can Dündar’in sosyal medya hesabinda yaptigi, aralarinda Leman dergisinin kapaginin da bulundugu bazi paylasimlari nedeniyle resen sorusturma baslatti. Söz konusu sorusturma, ‘cumhurbaskanina hakaret’ ve ‘devletin yargi organlarini alenen asagilama’ suçlarindan açildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan konuya iliskin bugün yapilan bilgilendirmede, “Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’miz tarafindan Can Dündar hakkinda, Twitter isimli sosyal paylasim sitesinde yapmis oldugu paylasimlar nedeniyle TCK 299 ve 301. maddelerinden sorusturma baslatilmistir” denildi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °