IZMIR'DE TARKAN HEYECANI. "KORDON'DA EVLERINI GÜNLÜK 500-1.000 DOLAR ARASI KIRALAYANLAR VAR"

Izmir'in kurtulusunun 100. yili dolayisiyla 9 Eylül'de Kordon'da yapilacak Tarkan konseri öncesi kentte büyük heyecan yasaniyor. Konserin yapilacagi meydana bakan tüm restoranlarda rezervasyonlar dolarken Kordon Is Adamlari Dernegi Baskani Ömür Sanli; Hol

Güncel 6.09.2022 17:34:26 0
IZMIR

Izmir'in kurtulusunun 100. yili dolayisiyla 9 Eylül'de Kordon'da yapilacak Tarkan konseri öncesi kentte büyük heyecan yasaniyor. Konserin yapilacagi meydana bakan tüm restoranlarda rezervasyonlar dolarken Kordon Is Adamlari Dernegi Baskani Ömür Sanli; Hollanda, Belçika ve Almanya'dan da talep geldigini açikladi. Restoran isletmecisi Toray Altay, "Evlerini o gün için 500-1.000 dolar arasi kiralayan insanlar duydum. ‘Tarkan çilginligi’ diyorum" dedi. Bir baska isletmeci ise "Bahçemiz 40 kisilik, 80 kisi rezervasyonumuz var. 180 kisiyi de geri çevirdik" diye konustu.

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin kentin kurtulusunun 100. yili dolayisiyla planladigi konser ve etkinlikler, Izmir'de esnafin yüzünü güldürdü. Bu kapsamda 9 Eylül Cuma Günü saat 22:00'de yapilacak Tarkan konseri öncesi Kordon'daki tüm isletmelerde rezervasyonlar doldu.
Kordon'da evleri olan bazi kisilerin evlerini 500-1.000 dolar arasi gecelik kiraya verdigi öne sürülürken Kordon Is Adamlari Dernegi Baskani Ömür Sanli, Izmir ve çevre illerin yani sira Almanya, Belçika ve Hollanda'dan da rezervasyonlar yaptirildigini söyledi. ANKA Haber Ajansi'na konusan Sanli, söyle konustu:

"Izmir'in dogum günü. Her dogum gününde insanlar nasil güzel seyler yapiyorsa biz de bugünü Izmirliler olarak Tarkan konseriyle taçlandiracagiz. Esnafimiz, konser haberi ilk duyuldugu günden beri menüler hazirladi. Tarihi güne taniklik yapmak isteyen, Izmir ve civar iller ile yurt disinda yasayanlar da ilgi gösteriyor. Birkaç esnaf arkadasimla konustum, 'Hollanda, Belçika, Almanya gibi yerlerden de rezervasyonlar oldu, kapora yatirdilar' dediler. Bundan ayri bir keyif aldim. Izmir'in dogum gününü hep birlikte güzel etkinliklerle kazasiz belasiz kutlayacagiz. 'Bu özel günde ben de olmak istiyorum' diyecek birçok Izmirli olacak. Milyonlarin oldugu bir gün olacaktir."

“DENIZDEN DE TEKNELER GELECEK”

9 Eylül için özel menüler olusturuldugunu ve buna göre fiyat belirlendigini dile getiren Ömür Sanli, söyle devam etti:

"Birçok menü olusturuldu. 2 bin 500 liradan baslayip 15 bin lirayi bulan menülerin oldugunu görüyorum. Içerigi farkli seylerle doldurulmus, kademe kademe artirilmis menüler var. Insallah bu zor süreçlerde Kordon esnafi için de bir nebze merhem olacak. Birçok esnaf arkadasim, dolu oldugunu söyledi. Yüzde 99 doluluk orani olan bir Kordon'dan bahsediyoruz. Isletmeciler, bos olan yan taraflara da talep oldugunu ve oralara da masa atilacagini söyledi. Isgalin basladigi gün Kurtulus Savasi'ni baslatan ve isgalin bittigi gün de Kurtulus Savasi'ni ilan tek sehir Izmir. Burada Izmirliler olarak Kurtulus Savasi'ni 100. yila yakisan bir sekilde kutlayacagiz. Her konserde balkonunda misafir agirlandigina tanik oluyoruz. Deniz yolu ile de muhakkak geleceklerdir. Çok farkli bir gün olacak. Deniz yolu ile de birçok teknenin konsere eslik edecegi duyumunu aldik. Hem burada balkonlarinda oturanlar, isletmelerimizde hem deniz yoluyla gelenler ile yurt disindan gelenlerle Izmirliye yakisan bir sekilde kutlayacagiz. Tarkan konserini buraya getiren Büyüksehir Belediyemize de tesekkür ediyorum."

"TARKAN ÇILGINLIGI"

Alsancak Kordon'da 14 yildir restoran isleten Toray Altan, konser öncesi hazirliklarini söyle anlatti:

"Rezervasyonlarimiz çok iyi. Izmir için tarihi bir gün. Yillar sonra Tarkan'i sahnede görmek mutlu edecek insanlari. Kordon'da da olmasi bizim için bir lütuf. Kordon'da 14. senem. Böyle öyle bir yogunlugu, bir Cumhuriyet Mitingi’nde görmüstük tahmin ediyorum. 7-24 telefonumuz çaliyor. Rica minnet 'Lütfen yer ayirin' diyorlar. Sonuçta bizim de sandalyemizin bir siniri var. Keske imkanlarimiz daha genis olsa. Tarihi günler çogalsa ki herkesin yüzü gülse. Çok sikintili günler geçirdi Kordon esnafi. Su anda esnafin yüzü gülüyor. Elimizdeki fiyatlari yansitiyoruz. Bugün ben 'Kisi basi 5 bin' desem, söylenip bu parayi verip masalari dolduracak insanlar var. Tabii biz, kendimize yakisani yapmakla mükellefiz. O gün çok yogun olacagindan dolayi sadece 'Fiks bir ücret uygulayalim' dedik. Kisi basi 500-600 ile 700-800 lira arasi rakam söz konusu. Bunun üzerine çikmak pek dogru degil. Evlerini o gün için 500-1.000 dolar arasi kiralayan insanlar duydum. ‘Tarkan çilginligi’ diyorum. Bazi insanlar diyor ki 'Oturulan her metrekareye bir kisi oturmayacak. Herkes birini sirtina alacak. Her yere basan, iki kisiyi sirtina alacak' diye dedikodulari duyuyorum."

"180 KISIYI GERI ÇEVIRDIK"

Bir baska restoran isletmecisi Harun Yorum ise "8 yildir Kordon'dayiz. Bahçemiz 40 kisilik, 80 kisi rezervasyonumuz var. 180 kisiyi de geri çevirdik. Halen ariyorlar, gece 11:00-12:00'ye kadar. Biz de ne yapacagimizi bilmiyoruz. Içkisiyle birlikte 600 civari ödeyecekler, kisi basi olarak. Kendi yerli müsterimiz gelecek. Rezervasyonlarimizi tanidiklarimiza yapiyoruz" diye konustu.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °