ATATÜRK’ÜN IMZASI, BORNOVA’DA

Bornova Belediyesi’nin Izmir’in kurtulusunun 100. yili için hazirladigi etkinlikler kapsaminda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasini stilize eden kisi olarak taninan Etem Çaliskan, Bornovalilar ile bulustu. Türkiye'nin en önemli hattatlarindan Çaliskan,

Kültür-Sanat 7.09.2022 11:25:50 0
ATATÜRK’ÜN IMZASI, BORNOVA’DA

Bornova Belediyesi’nin Izmir’in kurtulusunun 100. yili için hazirladigi etkinlikler kapsaminda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasini stilize eden kisi olarak taninan Etem Çaliskan, Bornovalilar ile bulustu. Türkiye'nin en önemli hattatlarindan Çaliskan, katildigi söylesinin yani sira ‘K.Atatürk’ imzasini Bornovalilar için atti; Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug için ise ayni yazi sitilini kullanarak ‘Bornova Hepimizin’ yazdi.

Bornova Kaymakami Fatih Genel’in de katildigi etkinlik, Bornova Belediyesi Kent Arsivi ve Müzesi Dramalilar Köskü’nde gerçeklesti.

Etkinlikte ilk olarak ‘özgürlük’ temasi ile çalisilan resim ve heykellerden olusan ‘Zafer ve Kurtulusun 100. Yili Karma Sergisi’nin açilisi yapildi. 18 eserin yer aldigi sergiyi gezen Bornovalilar, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasini stilize eden ve Anitkabir kitabelerini yaziminda görev alan ünlü Türk hattat, gazeteci ve ressam Etem Çaliskan ile söylesi gerçeklestirdi. 94 yasindaki sanatçi, katilimcilara 100. yil için hazirladigi gösteriyi de sundu.

9 Eylül Izmir’in kurtulusunun 100. yilinda Bornova’da olmaktan mutluluk duydugunu dile getiren Çaliskan, “Benim burada olmami saglayan Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug’a ve Bornova Kaymakam’i Fatih Genel’e çok tesekkür ederim. Bu özel günde aranizda olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 

BÜYÜK BIR ÇINAR

Kurulusun ve zaferin 100. yilini anlamli etkinliklerle unutulmaz hale getirmek istediklerini belirten Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, “Etem Çaliskan her seyden önce büyük bir Atatürkçüdür. Onun Atatürk sevgisini sefkatli ve gülümseyen bir ifade ile yaptigi Atatürk portrelerinden anlayabiliriz. Geleneksel hattatlar eserlerini eski alfabeyi kullanarak yaparken, kendisi yeni Türk alfabesini kullanmistir. Biz de böyle büyük bir çinari Bornovalilar ile bulusturmaktan gurur duyuyoruz” diye konustu. 

IZMIR, 100 YILDIR CUMHURIYET’IN KALESI 

Baskan Mustafa Idug, Izmir’in isgalden kurtulusunun 100. yili coskusunu, “Izmir, tam 100 yildir Cumhuriyet’in özgürlügün, demokrasinin, bagimsizligin ve çagdasligin yikilmaz kalesidir. Ne mutlu 100 yildir bu coskuyu yasatanlara ve ne mutlu Türk’üm diyene” sözleriyle dile getirdi. 

Ethem Çaliskan’in Bornova’da olmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Bornova Kaymakami Fatih Genel ise “Atatürk ve Atatürkçülük deyince herkesin aklina ilk gelen yer Izmir’dir. Pek çok kisinin araçlarina ya da dövme ile kollarina yazdirdigi 'K.Atatürk' imzasini olusturan Etem Çaliskan’i Izmirlilerin sevdigini düsünüyorum. Bugün burada bizlerle birlikte oldugu için de kendisine tesekkür ederiz” diye konustu. 


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °