DHKP-C ILE ILISKILI OLDUGU IDDIA EDILEN "HALK OKULU" ISIMLI DERGIYE OPERASYON: 3 KISI GÖZALTINA ALINDI

Istanbul’da, terör örgütü DHKP-C ile iliskili oldugu iddia edilen "Halk Okulu" isimli derginin bürosuna yönelik düzenlenen operasyonda 3 kisi gözaltina alindi. Polis ekipleri, kalin çelik ve demir kapilarla kapatilmis olan adrese duvari kirarak girdi. Ope

Güncel 7.09.2022 11:33:10 0
DHKP-C ILE ILISKILI OLDUGU IDDIA EDILEN

Istanbul’da, terör örgütü DHKP-C ile iliskili oldugu iddia edilen "Halk Okulu" isimli derginin bürosuna yönelik düzenlenen operasyonda 3 kisi gözaltina alindi. Polis ekipleri, kalin çelik ve demir kapilarla kapatilmis olan adrese duvari kirarak girdi. Operasyon anlari polis kameralarina yansidi.

Istanbul Emniyet Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre; Istanbul Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, Sultangazi ilçesinde faaliyet gösteren ve terör örgütü DHKP-C’nin fikir ve ideolojisi dogrultusunda yayin yaptigi öne sürüler "Halk Okulu" isimli derginin bürosuna dün operasyon düzenledi. Operasyonda F.B. (44), O.K. (41) ve Y.V. (43) adli 3 kisi süpheli sifatiyla gözaltina alindi.

POLIS DUVARI KIRARAK IÇERI GIRDI

Özel Harekât timlerinin de katildigi hava destekli operasyonda, çelik plakalarla güçlendirilmis ofis duvarlari ve kapilarla karsilasildi. Polis, balyozla duvari delerek içeri girdi. Operasyon anlari kameralara da yansidi.

Operasyonda gözaltina alinan Y.V. isimli süphelinin 'kamu malina zarar verme ve görevi yaptirmamak için direnme' suçlarindan arandigi belirtildi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °