MUGLA AKYAKA’DA HAYVANSEVERLER ZEHIRLENEN KEDILER IÇIN EYLEM YAPTI

Mugla'nin Ula ilçesinde 15 kedinin zehirlenerek öldürüldügünü söyleyen hayvanseverler, kedilerin bulundugu yerde basin açiklamasi yaparak tepkilerini dile getirdi. Hayvanseverler, Ula Belediyesi’nden Hayvan Haklari Birimi’nin kurulmasini isterken Il Janda

Güncel 7.09.2022 20:18:52 0
MUGLA AKYAKA’DA HAYVANSEVERLER ZEHIRLENEN KEDILER IÇIN EYLEM YAPTI

Mugla'nin Ula ilçesinde 15 kedinin zehirlenerek öldürüldügünü söyleyen hayvanseverler, kedilerin bulundugu yerde basin açiklamasi yaparak tepkilerini dile getirdi. Hayvanseverler, Ula Belediyesi’nden Hayvan Haklari Birimi’nin kurulmasini isterken Il Jandarma Komutanligi’ndan da faillerin yakalanarak cezalandirilmasini talep etti. Açiklama esnasinda, geçtigimiz mart ayinda agaca asili halde bulunan köpegin failinin yakalandigi haberini alan hayvanseverler duygu dolu anlar yasadi.

Ula’ya bagli Akyaka Mahallesinde pazaryerinde geçtigimiz pazar günü anne ve yavrulari dahil kedinin cansiz oldugunu gören vatandaslar durumu yetkililere bildirdi. Kedilerin zehirlenerek öldürüldügünü tespit ettiklerini söyleyen mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Akyaka’nin, Ula’nin ön yüzü, Türkiye’nin en taninan turizm kentlerinden birisi olarak görüldügünü söyleyen hayvanseverler, bugün Pazaryerinde yasanan olaya tepki göstermek için basin açiklamasi yapti.

Grup adina basin açiklamasini okuyan Asuman Üçer sunlari söyledi:

"Yasamimizin bir parçasi olan hayvan dostlarimizi korumak hepimizin sorumlulugundadir.  Kimsenin, hiçbir canlinin canina kastetme hakki yoktur. Çünkü yasam hakki, tüm canlilar için esittir. Asil tehlike sokakta yasayan hayvanlar degil, onlara eziyet eden ve katledenlerdir. Geçtigimiz hafta sonu burada pazar yerinde toplu kedi katliamini yasandi. Bu katliam kimsenin yanina kar kalmamalidir. Böylelikle de ‘nasil olsa kurumlar devreye girmiyor’ diye düsünen potansiyel katliamlarin önüne geçilmesi saglanmalidir.

"YASANAN BU OLAY AKYAKA’YI ZEDELEMISTIR"

Ula’nin ön yüzü, Türkiye’nin en taninan turizm kentlerinden birisi olan Akyaka’da yasanan bu vahim, çag disi olayin aydinlatilmasi bu nedenle de sarttir. Bir diger açidan da bu katliamin aydinlatilmasi sokak canlarimizin güvenligi ve toplum vicdani için de önemlidir. Yavaskent unvanini her türlü probleme ragmen halen tasiyabilen Akyaka’da, üstelik Mugla’nin Unesco Dünya Kültür Mirasi’nda yer almasi için basvuruya hazirlanilan bir süreçte yasanan bu olay kent imaji, esnafin kazanç kapisi, turistler için cazibe merkezi olan Akyaka’yi zedelemistir.

"HAYVAN KORUMA KANUNU ÇERÇEVESINDE HAREKET EDILMELI"

Akyaka’nin yerlisi ve sonradan yerleseni ile ortak kültürünün canlilarin yasam hakkina saygi duyarak ve onlari güvence altina alacak bir vizyon ile olusturulmasi gerekmektedir. Bu vizyon ise hem kurumlarin hem de halkin ortak kültürü olmak zorundadir. Artik kamu kurumlari ve yerel yönetimlerin 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu çerçevesinde hareket ederek sorumluluklarini yerine getirmesi de sarttir. Hayvanlarin dogal yasam alanlarini yok etmedigimiz, tüm türlerin dogal denge içerisinde barinma ve yasama hakkini göz ardi etmedigimiz, tüm canlilarla uyum içinde yasadigimiz bir Akyaka dilegiyle, çevremiz ve hayvan dostlarimiz için mücadeleye devam edecegimizi kamuoyuna saygi ile duyuruyoruz.”

Hayvanseverler, Ula Belediyesi’nden hayvan haklari birimi kurulmasini ve basta pazaryeri olmak üzere Akyaka’daki tüm güvenlik kameralarinin 24 saat çalisir hale getirilmesini isterken Ilçe Jandarma Komutanligi’ndan da faillerin yakalanarak cezalandirilmasini talep etti. Daha sonra ellerinde, “Bir hayvani sevmekle baslayacak her sey”, “Hayvana siddete daha agir cezalar” yazili döviz tasiyan hayvanseverler, pazaryeri içerisinde dolasarak vatandaslara “Öldürülen canlar için, canilerin bulunabilmesi için gel bir imza ile destek ol” kampanyasina çagri da bulundular.

Hayvanseverler toplanan imzalarin Ula Belediyesi’ne teslim edilecegini söyledi. Öte yandan basin açiklamasi sirasinda geçtigimiz mart ayinda yine Akyaka mahallesinde agaca asili halde bulunan köpegin failinin yakalandigi haberini alan hayvanseverler duygu dolu anlar yasadi. Köpegi agaca asili halde ilk görenlerden biri oldugunu belirten Asuman Üçer, gözyaslarina hâkim olamadi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °