IYI PARTI, BARIS YARKADAS HAKKINDA “IFTIRA” GEREKÇESIYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

IYI Parti Genel Sekreteri Ugur Poyraz; TV 100'de katildigi canli yayinda, IYI Parti ve parti yöneticilerini kastederek “ihale aldiklari” iddiasinda bulunan gazeteci Baris Yarkadas hakkinda “iftira” suçundan sorusturma açilmasi istemiyle Istanbul Cumhuriye

Güncel 7.09.2022 20:24:00 0
IYI PARTI, BARIS YARKADAS HAKKINDA “IFTIRA” GEREKÇESIYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

IYI Parti Genel Sekreteri Ugur Poyraz; TV 100'de katildigi canli yayinda, IYI Parti ve parti yöneticilerini kastederek “ihale aldiklari” iddiasinda bulunan gazeteci Baris Yarkadas hakkinda “iftira” suçundan sorusturma açilmasi istemiyle Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu.

IYI Parti Genel Sekreteri avukat Ugur Poyraz, katildigi bir canli yayinda partisine ve parti yöneticilerini kastederek söyledigi sözler nedeniyle gazeteci, eski milletvekili Baris Yarkadas hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na bugün suç duyurusunda bulundu.

Ugur Poyraz adina avukati Eray Gülcü’nün Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na bugün yaptigi suç duyurusunda Yarkadas’in Türk Ceza Kanunu’nun 267/1 ve 278. Maddeleri uyarinca cezalandirilmasi talep edildi. IYI Parti adina yapilan suç duyurusunun metni söyle:

“Baris Yarkadas, 05.09.2022 tarihinde tv100 kanalinda katildigi “Gürkan Hacir ile Taksim Meydani” programinda; müvekkilimin Kurucular Kurulu Üyesi, Genel Idare Kurulu Üyesi ve ayni zamanda da Genel Sekreterlik görevini yürüttügü IYI Partiyi ve IYI Parti yöneticilerini kastederek asagidaki açiklamalari yapmistir.

Programin 2 saat 16. dakikasinda; “…., IYI PARTININ gereksiz yere bu milliyetçilik gösterisinin içine girmesini anlayamadim…” demek suretiyle dogrudan IYI Parti ve IYI Parti yöneticilerini kastederek;

‘…simdi siz HDP’li seçmenden yerel seçimde, HDP’li seçmenin oyunu alacaksiniz, HDP’li seçmenlerin katkisi ile seçilen Büyüksehir Belediye Baskanliklarinin dagittigi dairelerin daire baskanlari olacaksiniz, genel müdürleri olacaksiniz, yakin çevreniz Büyüksehir Belediyelerinden ihaleler alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler, konusturmasinlar beni. HDP’lilerin verdikleri oylarla, onlarin verdigi katkiyla belediye baskanlari seçilecek, o belediye baskanliklarinin dairelerinde daire baskanlariniz oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alinacak ondan sonra da diyeceksiniz ki efendim biz HDP’yi mesru saymiyoruz…’ Programin 2 saat 42. dakikasinda; “…. Kardesim, HDP’lilerin oylari ile seçilen belediyelerde daire baskanliklarini, genel müdürlükleri kabul ediyorsaniz, orada dagitilan ihalelerden esleriniz, dostlariniz, akrabalariniz ihaleler aliyorsa burada bir sorun yok da HDP’li bakan olunca mi sorun oluyor...”

Baris YARKADAS, yukaridaki açiklamalari ile;

-Büyüksehir Belediyelerinden, Il ve Ilçe Belediyelerinden IYI Parti yöneticilerinin “yakin çevrelerinin” ihale aldiklarini,

-Bunlari tek tek bildigini, “bana söyletmesinler, konusturmasinlar” vurgusu ile de tüm detaylara vakif oldugunu,

-Belediyelerde ihalelerin dagitildigini,

-IYI Parti yöneticilerinin eslerinin, dostlarinin ve akrabalarinin dagitilan ihaleleri aldiklarini ifade etmistir.

‘Ihale dagitilmasi’ iki tarafli bir durumdur. Yani hem ihaleyi yapan belediyelerin Baskanlarini ve idari kadrolarini hem de dagitilan ihaleleri alanlari kapsar. Baris Yarkadas’in ’tek tek biliyorum, söyletmesinler, konusturmasinlar’ beyani;4734 Sayili Kamu Ihale Kanunu’na açikça aykiri ihaleleri ve TCK 235 ve devaminda yer alan ‘Ihaleye Fesat Karistirma Suçuna’ iliskin bilgisi oldugu anlamini tasir. 4734 Sayili Yasaya muhalefet ile TCK 235 ve devaminda düzenlenen ‘Ihaleye Fesat Karistirma’ suçlarini yetkili makamlara bildirmemek Türk Ceza Kanunumuzda 278. maddede düzenlenen ‘Suçu Bildirmeme’ suçunu olusturmaktadir. Islenmekte olan ve/veya islenmis olan suçlarin tek tek bilinmesi ancak söylenmemesi ve konusulmamasi TCK 278. maddesinde düzenlenen ‘Suçu Bildirmeme’ suçunun maddi ve manevi unsuru olusturmaktadir. Baris Yarkadas’in bu beyani müvekkilim dahil olmak üzere IYI Parti’nin tüm yöneticilerini ve yetkililerini kapsamaktadir. IYI Parti’de Kurucular Kurulu Üyeligi, Genel Idare Kurulu Üyeligi ve Genel Sekreterlik görevini de yürüten bir hukukçu olan müvekkilim ve ailesi Baris Yarkadas’in bu ifadeleri sebebi ile kamuoyunda zan altinda kalmislardir.

Baris Yarkadas tarafindan, sikayetimize konu beyanlarina iliskin bir bilgi, belge sunulamadigi takdirde de bu sefer de TCK 267/1’de düzenlenen ‘iftira’ suçu olusmaktadir. Büyüksehir Belediye Baskanlarini, Il ve Ilçe Belediye Baskanlarini, Belediyelerin Idari Kadrolarini, müvekkilim de dahil olmak üzere IYI Partinin yönetim kadrolarini, milletvekillerini, akrabalarini, eslerini, dostlarini zan altina alarak kamuoyunda küçük düsüren beyanlarin titizlikle arastirilmasini, hakikatin ortaya çikarilmasini talep etmek zarureti hasil olmustur.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °