ÖZEL: “MANISA’DA TEPEDEKI ARAZIYI EKO TURIZME AÇIYORLAR; ARAZININ SAHIBI BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANI CENGIZ BEY’IN KIZI”

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, CHP'li belediyeler hakkinda iddialarda bulunan MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman'a, "Manisa Yunus Emre ilçesinde Karakoca köyünde önce Iller Bankasi’nda gelen para ile köyün yolu, kanalizasyonu yapiliyor. Köyün tepesi

Güncel 8.09.2022 18:01:00 0
ÖZEL: “MANISA’DA TEPEDEKI ARAZIYI EKO TURIZME AÇIYORLAR; ARAZININ SAHIBI BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANI CENGIZ BEY’IN KIZI”

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, CHP'li belediyeler hakkinda iddialarda bulunan MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman'a, "Manisa Yunus Emre ilçesinde Karakoca köyünde önce Iller Bankasi’nda gelen para ile köyün yolu, kanalizasyonu yapiliyor. Köyün tepesinde bir arsa; imar degisikligi yapilarak, eko turizme açiliyor. Bizim belediye meclis üyelerimiz agaç kesilecek diye itiraz edip mahkemeye basvuruyor. O sirada buranin sahibi de Talha Ferruh Güvenir diye bir kardesimiz… Mahkeme, çagri yapacak ya, arsa sahibi Talha Bey degil de Merve Ergün. Cengiz Bey’in (Manisa Büyüksehir Belediye Baskani MHP'li Cengiz Ergün) kizi çikti” dedi. Ayrica Bursa-Izmir Otoyolu üzerinde Ergün'e ait arazilerin bulundugu yerde imar plani degisikligi yapan kisinin de MHP'den 2009 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan adayi, halen de BengüTürk TV Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Turgut oldugunu söyledi.

Özgür Özel, TBMM'de bugün basin toplantisi düzenleyerek gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Özel, dün AKP Aydin Milletvekili Metin Yavuz'un Onursal Genel Baskanligi'ni yaptigi Tarim, Hayvancilik ve Aricilik Platformu (TAHAP) tarafindan 81 ilde aricilardan 'ucuza seker alacagiz' denilerek para toplanildigini söylemisti. 

Özel, açiklamalarinin ardindan çok sayida tesekkür telefonu geldigini; ayrica parasini alamayan aricilardan da yeni sikayetlerin geldigini aktardi. Özel, "TAHAP Baskani... Dogrudan kendini suçlamadik… Dün aksam bir canli yayin açip derdini anlatamaya çalismis... Öyle bir sey diyor ki ‘Efendim, bu dis güçlerin isidir, bu aricilarin 15 Temmuz’udur. Göklerden gelen sese engel olamazsiniz.’ Insan izlerken kahkahaya boguluyor. Deli misin nesin. Ne 15 Temmuz’u. FETÖ mü yapti bunu. Parayi toplayan siz, vermeyen siz. Kusur bende degil bürokratlarda. O bürokratlarin adini da açikla. O bürokratlari atayan da Recep Tayyip Erdogan. Arkaya bir tane bayrak asmis. Nerede yalan yanlis bir is yapan var, ‘Bayrak inmez’ diyor. Biz bayrak insin demiyoruz ki. Biz parayi ver diyoruz. Aricilarin parasini, sekerini ver diyoruz" dedi. 

"ÇALKALANIYOR ALMANYA, BIZDE TIK YOK. FILM DEGIL, GERÇEK. ADAMLAR TÜRKIYE’DE RÜSVET DAGITTIK DIYOR"

Almanya'da Türkiye ile ilgili bir rüsvet skandalinin ortaya çiktigina vurgu yapan Özel, "TCDD Yüksek Hizli Tren ihalesindeki rüsvet skandali ile çalkalaniyor. Siemens bunun raporunu yazmis. Tabii Almanya’da öyle açiktan paralar, çantalar, ‘sen yolla hallederiz’ler olmadigi için Siemens, ortaklarina ve kamuya hesap verecek. Hesaplarda 10 milyon avro fark var, kayip. Yazmis, ‘ben bunu Türkiye’deki yüksek hizli trende rüsvet diye dagittim.’ Alman kamu otoritesine de bu rapor gitmis. Çalkalaniyor Almanya, bizde tik yok. Film degil, gerçek. Adamlar ‘Türkiye’de rüsvet dagittik’ diyor. Aracilara, TCDD’ye, Kolin’e ne vermis yazmis. Kolin, besli çetenin Kolin’i. Siemens Türkiye’ye ne vermisler… Bir de ne diyor, ‘3 milyon avroyu da Türk devlet görevlilerine verdim.’ Kim bu üst düzey Türk devlet görevlileri. Kimse merak etmez mi?" diye elestirdi. 

Özgür Özel’in konusmasindan öne çikan basliklar söyle:

"NEYMIS, ZEHRA TASKESENLIOGLU DA BIR DAHA MILLETVEKILI YAPILMAYACAKMIS: AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, rüsvet iddialarinin odagindaki danismanlari Serkan Taranoglu ve Korkmaz Karaca için ‘geregini yaptik’ demis. Nedir geregi, danismanlik görevinden almislar. Yahu haklarinda yenilir, yutulur iddialar olmayan bu kisiler hakkinda Cumhurbaskanligi danismanligindan alininca geregi yapilmis mi oluyor. Neymis, Zehra Taskesenlioglu da bir daha milletvekili yapilmayacakmis. Bu yaptiginiz isin hukuk neresinde?  Zehra Taskesenlioglu, kardesi ve kocasi, 3 yillik bir evliligin ardindan bosanma davasinda, daha sonra gizlilik karari getirip kimse görmesin diye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir bosanma davasina haber yasagi geldi.

HER SEYIN PARA ILE BIRILERININ YÜZDESINI VERMEYLE HALLOLDUGU BIR TUHAF DÜZENIN IÇINDEYIZ: Kendi dilekçe yazmis. 70 milyon TL, benim sayemde kazandik, hakkimi ver diyor kocasina. Ve 2,5 milyon dolarlik bir parayi da nakden verdigini söylüyor. Bunlar öyle küçük paralar degil. Bir memurun ömrü boyunca çalisip da aldigi emekli ikramiyesinin 200 kati. 200 memurun 25, 30 sene çalisip aldigi emekli ikramiyesi 2 senede kazanmis. Anadolu’da kimsenin adini, sanini bilmedigi bir milletvekili. Çünkü kardesi, geçmiste Bank Asya’da görevli, sonra gelmis Halkbank’a, Vakifbank’a, Sermaye Piyasasi Kurulu’na (SPK) gelmis. SPK’da sirketlerin tahtalarini kapiyor, cezalar yaziyorlar. Araya girmeler, randevu almalar… Karsiliginda çil çil dolarlar. Orasi tikandiysa buraya gidelim deyince orada sarayin baska bir danismani para istiyor. Erdogan’dan randevu ayarlayacagim diye bir baska danisman para istiyor. Her taraftan kusatilmis, kim kimi tutarsa dolar, avro istedigi bir saray düzeni kurulmus. Bu aslinda herkesin bildigi, konustugu; AKP’nin içerisinde bugün erdemliler hareketine inanmis insanlarin da rahatsizliklarini dile getirdikleri, her seyin para ile birilerinin yüzdesini vermeyle halloldugu bir tuhaf düzenin içindeyiz. Ve diyor ki ben iki danismani görevden aldim, halloldu.

BU KISILER HAKKINDA BIR YOLSUZLUK, BIR TERÖR ÖRGÜTÜ IRTIBATI VARSA AÇIKLAYIN GEREGINI YAPIN: Ben o danismanlarin savcilik sorusturmasi haberini okumadim. Ben o danismalarin, gözalti sürelerinin uzatildigini okumadim. Onlarin verdigi bilgilerle genisleyen bir operasyon, kelepçeler, gözaltilar, polis arabasina bindirmeler görmedik. Adalet sistemi öyle isliyor. Daha önce de bir sürü danismani aldin, sonra arka kapidan tipis tipis geri aldin. Ayrica sunu hatirlayalim, AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, 6 tane, 4’ü büyüksehir, Bursa, Balikesir, Istanbul, Ankara ve Düzce, Nigde belediye baskanlarini zorla istifa ettirdi. Kimi güle oynaya istedi, reis istiyor diye, kimi aglaya aglaya gitti. Bu kisiler için söyle diyordunuz, kendileri istifa ederlerse ederler, etmezlerse biz geregini yapariz. Bunun hukuk sistemindeki karsiligi su. Bir terör, o zaman FETÖ çok konusuluyordu. Terör varsa görevden alirsin, yerine kayyum atarsin. Öbürü de yolsuzluk, savci gider, gözaltina alir, tutuklar. Peki bu kisiler istifa ettikten sonra hangisi hakkinda savciliga suç duyurusu hangisi FETÖ’cüymüs, hangisi yolsuzluk yapmis? Bu kisilerden kahrindan ölenler oldu. Piskin piskin tweet atmaya devam edenler var. Ne olacak peki? Bu kisiler hakkinda bir yolsuzluk, bir terör örgütü irtibati varsa açiklayin geregini yapin. Yoksa neden istifa ettirdiniz, onu bir açiklayin.

HABER OLUNCA ÖNCE SUSUYORLAR, AYYUKA ÇIKINCA SEN O GÖREVI BIRAK: Bu sartlarda AKP kendi hukukunu yaratmis. Gazeteye, televizyona haber olana kadar hiçbir sorun yok. Bu kirli çarklar tikir tikir isliyor. Haber olunca önce susuyorlar, ayyuka çikinca sen o görevi birak. Bu mu ceza. Bu mu bunun karsiligi. Tüyü bitmemis yetimin hakkini yiyorsunuz. Rüsvet paralarini istifliyorsunuz, ondan sonra biz geregini yaptik. Böyle bir sey olmasi mümkün degil. Böyle bir hukuk düzeni olmak. Ama ittifak ortaklarinca da kabul görmüs. Çünkü birlikte yapiyorlar bu isi.

CUMHURIYET SAVCISI ILE KANUNU UYGULAYAN ASLIYE CEZA HAKIMINI SANLIURFA’YA SÜRDÜLER: MHP’nin Karaburun Ilçe Baskani Erkan Özer, bir tanikla kavga ediyor. Gözalti karari yapiyorlar ve tutukluyorlar. Cumhuriyet savcisi ile kanunu uygulayan asliye ceza hakimini Sanliurfa’ya sürdüler. Neden? Nasil sen MHP’nin Karaburun Ilçe Baskanini tutuklarsin kardesim. Böyle bir düzen tutturmuslar. Dün de çikmis, MHP’nin Genel Sekreteri Ismet Büyükataman, dünya kadar hakaret, iftira, terör örgütü falan… Efendim altili masa terör örgütleri ile berabermis, CHP teröristlerle berabermis falan… Bunu da seye dayandiriyor, Demirtas ile Kavala’ya özgürlük demisiz diye. Ikisi ile ilgili yüksek mahkeme kararlari, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi kararlari var. Mahkeme kararinin üstünde olan kim ki. Suçsuzluklarina üst mahkemeler karar vermis. Ama hala ‘ben burada oldukça onlari salmam’ diyor.

ISMET BÜYÜKATAMAN, SEN BIR MÜFTERISIN: Bunun üzerinden CHP terör örgütleri ile berabermis. Yetmiyor, diyor ki bu kirli ittifakin Türkiye’yi yönetme provasini ortak adaylarla kazandiklari, Mersin, Adana, Istanbul, Izmir gibi büyüksehirlerde terör örgütü mensuplarinin kadrolasmalarini görüyormus. Bu belediyeler adeta terör örgütünün propaganda merkeziymis. Bu iddialari ispatlamayan müfteridir. Ismet Büyükataman, sen bir müfterisin. Mersin, Adana, Istanbul ve Izmir’deki terör örgütü üyelerinin orada istihdam edildigini iddia ediyorsun ama ispatlayamiyorsunuz. Soylu da dedi bunu, 500 bilmem kaç dedi, ama yok. Müfterisiniz. Ismet Büyükataman, sen bu sözleri söyleyecek kadar basitsin de diger taraftan sunu söyleyelim, yolsuzluk var diyemedigin için PKK, HDP, FETÖ diyorsun. Ismet Büyükataman, simdi sözünün eriysen, mertsen, yigitsen çikacaksin, bunlara cevap vereceksin.  

ARSA SAHIBI TALHA BEY DEGIL DE MERVE ERGÜN, CENGIZ BEY’IN KIZI: Bir tane büyüksehriniz var. Manisa Büyüksehir Belediyesi… Belediye baskani Cengiz Ergün. Bak kardesim, Manisa Yunus Emre ilçesinde Karakoca köyünde önce Iller Bankasi’nda gelen para ile köyün yolu, kanalizasyonu falan yapiliyor. Ama emsal köylerde yok. Karakoca’ya talih kusu kondu. Keske bütün köylere yapilsa. Hemen ardindan bu köyün tepesinde dagin ortasinda bir arsa. Bu arsa için imar degisikligi yapilarak, dagin ortasindaki arsa eko turizme açiliyor. Ve bizim belediye meclis üyeleri diyor ki her tarafi orman. Burasi eko turizm olmasi için dünya agaç kesilecek. Mahkemeye basvuruyorlar. O sirada buranin sahibi de Talha Ferruh Güvenir diye bir kardesimiz… Talha Bey burayi aldiginda 2 Subat tarihi. Almis burayi. Bizimkiler de dogaya yazik diyerek itiraz ediyorlar. Mahkeme, çagri yapacak ya, arsa sahibi Talha Bey degil de Merve Ergün. Cengiz Bey’in kizi. Nasil oluyor bu is. Meger Talha Bey de yakin arkadasiymis. Bir anda Büyüksehir Belediyesinin kanalizasyonunu, yolunu yaptigi, en tepesinde arsa açip, eko turizme açtigi yer, Cengiz Bey’in kizina ait çikti.

TERÖRÖRÖ DIYORSUN DA YOLSUZLUK?: Mahkemenin bilirkisi raporu da dün geldi. Rapor diyor ki kamu yararina uygunluk yoktur. Ismet Bey, bir tanecik büyüksehriniz var. Bizim 11 tane var, dünya belediye var… Terörörö diyorsun da yolsuzluk… Bir belediyeden var. Baskasina yapmis. Ama biz mahkemeye basvurup tesadüfen ya iptal edin agaçlar kesilmesin deyince bir bakmisiz belediye baskaninin kizi. Bu bir. Ismet Bey bununla kalsa neyse. Iki; Bursa- Izmir sürat yolu geçer Manisa’nin ortasindan. O yol bu yol. Bu yolun üzerindeki 3 bin metrekare üzerindeki arsalarin imar planlari 5 kattan 15 kata çikariliyor. Iki buçuk emsal veriliyor. Belediye baskanimizin da orada arsasi olamaz mi? Olabilir. Bu arsa tam 4 bin 876 metrekare. 5 kattan 15 kata çikacak. Ismet Bey, bakin bakin. Bu parsel Cengiz Bey’in, bu parsel Cengiz Bey’in, bu parsel Cengiz Bey’in. Diger parselleriyle birlestiriyorlar ve 4 bin 800 metrekarelik yer, çikiyor 22 bin metrekareye. Hepsinin yola kenari var. Ismet Bey, biraz utanmak olur mu acaba? Cengiz Bey utanmadi siz utanir misiniz acaba?  

HALEN DAHA BENGÜTÜRK TV’NIN YÖNETIM KURULU BASKANI: Bu imar planini Ismet Bey, Ahmet Turgut yapmis. Tanidik geliyor mu? 2009 MHP Istanbul Büyüksehir Belediyesi adayi. Sehir plancisi. 2015 milletvekili adayiniz. Halen daha BengüTürk TV’nin Yönetim Kurulu Baskani. Ben size ne diyeyim Ismet Bey. Bu millet, milliyetçi muhafazakâr partisiniz diye oy vermis, böyle mi milli degerlere baglisiniz.

HARIKA EVLENDIRME DAIRESINI TÜGVA’YA VERDI: AK Parti niye sustu ya, AK Parti söyle sustu. Bu islemler yapilirken hepimizin evlendigi, Fatih Sultan Mehmet’in kostugu, büyüdügü, ata bindigi parki gören harika evlendirme dairesini TÜGVA’ya verdi bunlar. Bizim belediye meclis üyelerimiz basvurdu. Geçtigimiz günlerde belediyeye iade edildi. TÜGVA’ya verilmesinde nasil bir kamu yarari var.

GEÇEN SENE 4 KISI KALAN BU SENE 8 KISI KALIYOR. KAPASITE ÖYLE ARTTI: Yurt kapasitesi 700 binden 800 bine söyle çikti. Tayyip Bey ne diyordu, ‘Yurtlarimizda iki bilemediginiz üç kisilik kapasitelerle ögrencilerimizi yatiriyoruz, öyle alti, sekiz kisi kalmadi.’ Simdi o ikililere ranzayi koydular, alti kisi, sekiz kisi yaptilar. Su anda devlet yurtlarinda geçen sene 4 kisi kalan bu sene 8 kisi kaliyor. Kapasite öyle artti.

BASÖGRETMENIN GAZI ATATÜRK OLDUGUNU, BÜTÜN ÖGRETMENLERIN BASIMIZIN TACI OLDUGUNU DÜSÜNENLERDENIZ: Ögretmenleri bir sinava girmeye zorladilar, meslegi kademelendiriyorlar. Biz ögretmenlikte ikinci bir kalite olmayacagini düsünenlerdeniz. Basögretmenin Gazi Atatürk oldugunu, bütün ögretmenlerin basimizin taci oldugunu düsünenlerdeniz. Maalesef kariyer basamaklari ile son derece yanlis bir isin içindeler. Ögretmenleri yaristiran, ayristiran, yandas sendika üzerinden bir sürü haksizligi bir kez daha gündeme getiren bir yapi ile karsi karsiyayiz. 100 bin ögretmen atanmasi gerekirken bu atama yapilmadi. Ögrenciler ögretmensiz, ögretmenler de evde ögrencisiz oturuyorlar. Bu çok büyük bir eksikliktir.

SEN PARAYI TOPLADIGINDA DOLAR 8 TL, SIMDI 18 TL: Dün burada, Giresun’da karsimiza çikan aricilarin sorunlarini dile getirmistik. 40’tan fazla ilden basvuru vardi. Açiklamamizdan sonra dünya kadar memnuniyet telefonu ve yeni sikayetler alirken TAHAP Baskani, dogrudan kendini suçlamadik… Dün aksam bir canli yayin açip derdini anlatama çalismis. Çok da iyi yapmis. Kendi hatalarinin, kusurlarinin hepsini ifsa etmis. Diyor ki ‘sözlerimizi yerine getiremediklerimiz kisilere karsi sözlerimizi yakinda yerine getirecegiz.’ Getirince biz susariz. Ama diyor ki ‘biz isteyenlere para verdik.’ Parasini alamayan dünya basvuru var. ‘Giresun’dan para talebi yok’ diyor. Sen parayi topladiginda dolar 8 TL, simdi 18 TL. Sen al parani diyorsun, insanlar o parayla o gün seker alsaydi çok daha fazla bugünden seker alirlardi. Sen parayi aldin, sekeri vermedin. Duman ettin. Simdi seker isteyene o günkü fiyattan al parani diyorsun. Dünya kadar kisi de parami istedim alamadim diyor.  

NEREDE YALAN YANLIS BIR IS YAPAN VAR, ‘BAYRAK INMEZ’ DIYOR: Öyle bir sey diyor ki ‘Efendim, bu dis güçlerin isidir, bu aricilarin 15 Temmuz’udur. Göklerden gelen sese engel olamazsiniz.’ Insan izlerken kahkahaya boguluyor. Deli misin nesin. Ne 15 Temmuz’u. FETÖ mü yapti bunu. Parayi toplayan siz, vermeyen siz. Kusur bende degil bürokratlarda. O bürokratlarin adini da açikla. O bürokratlari atayan da Recep Tayyip Erdogan. Arkaya bir tane bayrak asmis. Nerede yalan yanlis bir is yapan var, ‘Bayrak inmez’ diyor. Biz bayrak insin demiyoruz ki. Biz parayi ver diyoruz. Aricilarin parasini, sekerini ver diyoruz.

ÇALKALANIYOR ALMANYA, BIZDE TIK YOK; ADAMLAR ‘TÜRKIYE’DE RÜSVET DAGITTIK’ DIYOR: TCDD Yüksek Hizli Tren ihalesindeki rüsvet skandali ile çalkalaniyor. Siemens bunu raporunu yazmis. Tabi Almanya’da öyle açiktan paralar, çantalar, ‘sen yolla hallederiz’ler olmadigi için Siemens, ortaklarina ve kamuya hesap verecek. Hesaplarda 10 milyon avro fark var, kayip. Yazmis, ‘ben bunu Türkiye’deki yüksek hizli trende rüsvet diye dagittim.’ Alman kamu otoritesine de bu rapor gitmis. Çalkalaniyor Almanya, bizde tik yok. Film degil, gerçek. Adamlar Türkiye’de rüsvet dagittik diyor. Aracilara, TCDD’ye, Kolin’e ne vermis yazmis. Kolin, besli çetenin Kolin’i. Siemens Türkiye’ye ne vermisler… Bir de ne diyor, ‘3 milyon avroyu da Türk devlet görevlilerine verdim.’ Kim bu üst düzey Türk devlet görevlileri. Kimse merak etmez mi?

SEN KENDINI BILIYORSUN, YAPTIRIYORSUN YA SENEYE SEN GÖRECEKSINIZ GÜNÜNÜ: NATO görevindeki Türk uçaklari, Yunanistan’a ait S-300 füze sistemi tarafindan radar kilidi atilarak taciz edildi. Bu olay nedeniyle Yunanistan’i defalarca kinadik bir kez daha kiniyoruz. Ama su A Haber’i yöneten akli da kiniyoruz. Dün ne dedim ben burada? Dedim ki Yunan adalari silahlanirken biz defalarca yazdik. Soru önergeleri verdik. AK Parti kulaginin üzerine yatti. Duymuyor numarasi yapti. 10 yil sonra, seçim yilinda adalarin silahlandigi akla geldi dedim. Sen ‘bir gece ansizin gelebiliriz’ diyorsun bu, üçüncü genel baskanimiz, Karaoglan, Ecevit’in lafidir dedim. Uyardi, uyardi diplomasi yapti, sonuç alamayinca adaya uçtu, baris götürdü dedim. Sen de var mi o yürek dedim. Ama almis sadece diplomasiyi kesmis, bilmem neyi kesmis, CHP’den Yunanistan’a tepki gelmedi, diplomasi dedi, baris dedi. Elbette baris. Atatürk dedi diye, elbette diplomasi. Ama burnumuzun dibindeki adalar silahlandiriliyor, 10 yildir diyoruz, 10 yildir susuyorsunuz. Simdi gelmisler efelik tasliyorlar. A Haber’i yöneten akil da kirp kirp kirp. O zaman harfleri kesin. Konusmayi bastan siz yazin. Hiç utanma, sikilma yok mu kardesim. Montajdaki kardesim sözüm sana da degil. Böyle montajla diyen o tepedeki suursuza. Ne kameramaniyla ne muhabiriyle ne montajcisiyla bir derdimiz yok. Ama bu yalanlari yapan, sen kendini biliyorsun, yaptiriyorsun ya seneye sen göreceksiniz gününü. Seneye bunlarin hepsinin hesabi bagimsiz yargi önünde verilecek. Dezenformasyon, bundan ötesi var mi ya. Biraz ahlak, insaf olur ya. Bunu sana özel yapiyorum, sen izle."


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °