GRI PASAPORT DAVASINDA TAHLIYE KARARI

Malatya’da, Yesilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarli Bireyler Yetistirmek" basligi ile hazirladigi projeye dahil edilerek Almanya'ya gönderilen 45 kisiden 43'ünün Türkiye'ye geri dönmemesi ile ilgili sorusturma kapsaminda eski Yesilyurt Belediye Baskan Y

Güncel 8.09.2022 18:06:00 0
GRI PASAPORT DAVASINDA TAHLIYE KARARI

Malatya’da, Yesilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarli Bireyler Yetistirmek" basligi ile hazirladigi projeye dahil edilerek Almanya'ya gönderilen 45 kisiden 43'ünün Türkiye'ye geri dönmemesi ile ilgili sorusturma kapsaminda eski Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisinin ardindan Bingöllü eski belediye baskani da tahliye edildi. Tutuklu Ersin Kilit’in tahliye talebi ise reddedildi.

Yesilyurt Belediyesi tarafindan Malatya Kisisel Gelisim Dünyasi Dernegi üyeleri "Çevreye Duyarli Bireyler Yetistirmek" adli proje kadiköy escort bayan kapsaminda gri pasaportla Almanya'ya gönderilmis, ancak 45 kisiden 43'ünün geri dönmedigi ortaya çikmisti. Yürütülen insan kaçakçiligi sorusturmasi sonucunda eski Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Bekir Karakus, Bingöl’ün Servi beldesinin eski Belediye Baskani Ali Ayranci ile Almanya’daki organizatör Ersin Kilit “Göçmen Kaçakçiligi” suçlamasiyla 22 Haziran'da tutuklanmisti. Yesilyurt eski Belediye Baskan Yardimcisi Bekir Karakus yapilan itiraz üzerine, daha sonra adli kontrol sartiyla tahliye edilmisti.

TUTUKLU ERSIN KILIT’IN TAHLIYE TALEBI REDDEDILDI

“Göçmen Kaçakçiligi” suçlamasiyla tutuklu bulunan Ali Ayranci ve Ersin Kilit’in avukatlari ayri ayri dilekçelerle Malatya 3. Sulh Ceza Hakimligi’ne basvurarak tahliye talebinde bulundular. 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Bingöllü eski belde belediye baskani Ali Ayranci'yi göçmen kaçakçiligi dosyasindan adli kontrol sartiyla serbest birakti. 7. Asliye Ceza Mahkemesi, göçmen kaçakçiligi sorusturasinda tutuklu olan Ersin Kilit’in tahliye talebini ise reddetti.

Mahkemenin kararinda, “Süphelinin üzerine atili suçun vasif ve mahiyetinin degisme ihtimali, delilerin büyük ölçüde toplandigi, tutuklulugun tedbir niteligi, mevcut delil durumu, tutukluktan geçirilen süre, tutuklamada beklenen gayeye adli kontrol tedbirleriyle de ulasilabilecegi anlasilmakla, süpheli müdafinin tahliye talebinin kabulüne, süphelinin adli kontrol altina alinarak baska suçtan tutuklu ve hükümlü degilse serbest birakilmasina, süphelinin her hafta pazartesi günleri karakola müracaat ederek imza atmak sureti ile adli kontrol altina alinmasina, süphelinin yurtdisina çikmaktan yasaklanmasina” denildi.

45 KISIDEN 43'Ü GERI DÖNMEMISTI

Yesilyurt Belediyesi tarafindan 15-27 Eylül 2020 tarihleri arasinda Malatya Kisisel Gelisim Dünyasi Dernegi üyelerinin "Çevreye Duyarli Bireyler Yetistirmek" adli proje kapsaminda Hizmet Damgali (Gri) Pasaport düzenlenerek Almanya'ya gönderilen 45 kisiden 43'ü geri dönmemisti.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, Ayranci’nin serbest birakilmasiyla ilgili “AK'lamaya ve AK'lanmaya devam. Gri Pasaport skandalinin merkezindeki isimlerden Bingöl Servi eski belediye baskani da tahliye edildi. Tutuklu tek kisi kaldi. Yakinda ‘Gri pasaportla kaçmak serbest’ karari çikarsa sasirmayin” paylasimini yapti.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °