AVUKATLAR ÜLKE GENELINDE IS YAVASLATMA EYLEMI YAPACAK

Türkiye genelindeki Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsaminda görevlendirilen avukatlar, 13 Eylül Sali günü is yavaslatma eylemine hazirlaniyor. Türkiye Barolar Birligi (TBB) ile 81 baro baskanligi, CMK kapsaminda görevlendirilen avukatlara verilen ücretler

Güncel 8.09.2022 18:08:11 0
AVUKATLAR ÜLKE GENELINDE IS YAVASLATMA EYLEMI YAPACAK

 

Türkiye genelindeki Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsaminda görevlendirilen avukatlar, 13 Eylül Sali günü is yavaslatma eylemine hazirlaniyor. Türkiye Barolar Birligi (TBB) ile 81 baro baskanligi, CMK kapsaminda görevlendirilen avukatlara verilen ücretlerin artirilmasi için is yavaslatma eylemi yapacak. Edirne Baro Baskani Avukat Tacettin Sivrikaya, is yavaslatma eylemine kulak verilmezse, devam eden haftalarda önce 1 günlük ardindan 3 günlük is birakma eylemleri yapacaklarini belirtti.

Edirne Baro Baskani Avukat Tacettin Sivrikaya, "Yaklasik en az 3 yil süren bir dava için bile su anda 700 lira civarinda bir ücret ödeniyor. Ondan da katma deger ve gelir vergisi kesilerek 400-500 lira gibi paralarla 3 yil boyunca avukatin bir davaya bakmasi bekleniyor. Önümüzdeki yila iliskin hazirlanacak olan tarifede de enflasyon oranlari gibi bizce pek de gerçekçi olmayan enflasyon oranlarinda bir artis yapilmasi planlaniyor. Biz bunu ‘kabul edilir’ bulmuyoruz" dedi.

"ARTIK YAPMAK ZORUNDA KALDIK"

Tacettin Sivrikaya yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Yaklasik en az 3 yil süren bir dava için bile su anda 700 lira bir ücret ödeniyor. Ondan da katma deger ve gelir vergisi kesilerek 400-500 lira gibi paralarla 3 yil boyunca avukatin bir davaya bakmasi bekleniyor. Önümüzdeki yila iliskin hazirlanacak olan tarifede de enflasyon oranlari gibi bizce pek de gerçekçi olmayan enflasyon oranlarinda bir artis yapilmasi planlaniyor. Biz bunu ‘kabul edilir’ bulmuyoruz. Biz prensip olarak avukatlik asgari ücret tarifesinde olan rakamlarin uygulanmasini istiyoruz. Ancak devletimiz ekonomik sikintilar dolayisiyla ödeyemiyor. Makul bir çözümde Türkiye Barolar Birligi’nin teklifleri degerlendirilerek en azindan 2020 yilinin avukatlik asgari ücret tarifesindeki ücretlerin ödenmesini talep ediyoruz. Bunu da anlayis göstererek talep ediyoruz. Ayni anlayisi da Adalet, Maliye Bakanligindan bekliyoruz. Bu baglamda tüm avukatlar, 81 ilde CMYK görevi yapan tüm meslektaslarim, sali günü is yavaslatma eylemi yapacaklar. Bu karari biz, Türkiye Barolar Birligi’nde toplanti yaptigimiz 81 baro baskani ile aldik. Ortak karardir. Oy birligi ile alinan karardir. Edirne Barosu avukatlari da bu karari uygulayacak. Sayet sesimize kulak verilmezse, sorunlarimiza çözüm yolunda olumlu yaklasilmazsa, devam eden haftalarda önce 1 günlük ardindan 3 günlük is birakma eylemleri yapacagiz. Bu eylemleri yaparken bazi istisnalarimiz olacak. Bunlar kadina karsi siddet ve istismar. Çocuga karsi siddet ve istismar suçlarinda tabi ki eylemlere ara verecegiz. Orada avukat hemen görevinin basinda olacak. Onlari yalniz birakmamiz mümkün degil. Ama diger dosyalarda maalesef üzülerek bunu yapmak zorundayiz. Artik yapmak zorunda kaldik."

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °