YUNANISTAN VE IRAK'TA EGITIM ALAN PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ISTANBUL'DA TUTUKLANDI

Kaçak yollarla gittigi Yunanistan ve Irak'taki kamplarda egitim aldigi belirtilen PKK/KCK silahli terör örgütü üyesi Ünal Günes Istanbul'da yakalandi. Dün tutuklanan Günes’in; Irak’in Asos Pencewin bölgesinde “Hebun”, Yunanistan’daki kamplarda ise “Senar”

Güncel 10.09.2022 14:53:12 0
YUNANISTAN VE IRAK

Kaçak yollarla gittigi Yunanistan ve Irak'taki kamplarda egitim aldigi belirtilen PKK/KCK silahli terör örgütü üyesi Ünal Günes Istanbul'da yakalandi. Dün tutuklanan Günes’in; Irak’in Asos Pencewin bölgesinde “Hebun”, Yunanistan’daki kamplarda ise “Senar” kod adlarini kullandigi bildirildi.

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre; Istanbul Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri PKK/KCK silahli terör örgütünün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik yapilan çalismalarda, Yunanistan ve Irak'a kaçak yollarla giderek burada egitim alan Ünal Günes yakalandi.

Kaçak yollardan 2021 yilinda Yunanistan’a giderek PKK kamplarina katilan daha sonra Irak'taki örgütün egitim kampina katilan Senar ve Hebun kod adlarini kullanan Ünal Günes (31), Irak’taki egitim kampindan sonra bir süre Asos Pencewin bölgesinde örgüt adina faaliyet yürüttü. Günes’in 2022 yilinin temmuz ayinda Sirnak Habur Kara Hudut Sinir Kapisindan giris yaptigi belirlendi. Hakkinda Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimligince silahli terör örgütüne üye olmak suçundan arama karari bulunan Ünal Günes, Istanbul TEM Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan 7 Eylül’de Istanbul'da gerçeklestirilen operasyonla yakalanarak gözaltina alindi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan saglik kontrolünden geçirilen Ünal Günes, dün sevk edildigi adliyede çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °