ÇEVIKÖZ’DEN ERDOGAN’A: “BIR GECE ANSIZIN GELEBILIRIZ, DIPLOMATIK BIR SÖYLEM DEGIL. TÜRKIYE ILE ILGILI OLUMSUZ ALGI YARATIYOR”

CHP Genel Baskan Basdanismani Ünal Çeviköz, “Bir gece ansizin gelebiliriz’ diplomatik bir söylem degil. Türkiye ile ilgili olumsuz algi yaratiyor. Türkiye’nin kuvvet kullanarak dis politika uygulamak istedigi havasi doguruyor. Dünyada ciddi kusku yaratiyo

Güncel 11.09.2022 12:06:00 0
ÇEVIKÖZ’DEN ERDOGAN’A: “BIR GECE ANSIZIN GELEBILIRIZ, DIPLOMATIK BIR SÖYLEM DEGIL. TÜRKIYE ILE ILGILI OLUMSUZ ALGI YARATIYOR”

CHP Genel Baskan Basdanismani Ünal Çeviköz, “Bir gece ansizin gelebiliriz’ diplomatik bir söylem degil. Türkiye ile ilgili olumsuz algi yaratiyor. Türkiye’nin kuvvet kullanarak dis politika uygulamak istedigi havasi doguruyor. Dünyada ciddi kusku yaratiyor” dedi.

CHP Genel Baskan Basdanismani, Istanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Yunanistan’in S-400’lerin kullanilmasi için Türkiye’yi tahrik ettigini belirten Çeviköz, KRT TV’de dün gece yayinlanan “Haftanin Panoramasi” programinda Semra Topçu’nun sorularini yanitladi. Emekli Büyükelçi Çeviköz özetle sunlari söyledi:

“Yunanistan, Türkiye’yi tahrik ederek bir kivilcim parlatmak istiyor. Türkiye simdilik bu tuzaga düsmüyor. Ancak Cumhurbaskaninin ‘Bir gece ansizin geliriz’ ifadesi ortaligi karistirdi. Bu tehdit olarak algilandi. ABD’den baslayarak birçok ülke Yunanistan’in arkasinda saf tuttu. Zaten esas maksat bu. Yunanistan bunu kullaniyor.

‘Bir gece ansizin gelebiliriz’ diplomatik bir söylem degil. Türkiye ile ilgili olumsuz algi yaratiyor. Türkiye’nin kuvvet kullanarak dis politika uygulamak istedigi havasi doguruyor. Dünyada ciddi kusku yaratiyor.

“S-400’ÜN DEVREYE SOKULMASI TÜRKIYE’YI ZOR DURUMDA BIRAKIR”

Türkiye ile Yunanistan arasindaki gerilimin sicak çatismaya evrilmesini beklemiyorum. Her iki taraf için zarar verici olur. Kaldi ki NATO’yu da bu durum çok rahatsiz eder, böyle bir çatlaga izin verilmez.

Ama S-400’lerin devreye girmesi için Yunanistan sürekli tacizde bulunuyor. Türkiye madem aldi S-400’ü kullanmak durumundadir, ama kullandigi andan itibaren NATO ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik uyarilarini da somutlamis, kanitlamis olur. S-400’ün devreye sokulmasi Türkiye’yi zor durumda birakir.

“TÜRKIYE’NIN SURIYE OPERASYONUNA ABD VE RUSYA KIRMIZI ISIK YAKMIS DURUMDA”

Suriye’ye harekati Cumhurbaskani Erdogan dile getirdi ama zaman içinde sönümlendi. Pentagon’dan yapilan açiklamayla karsi çikildi. Putin de tasvip etmedigini iletti. Türkiye’nin Suriye operasyonuna ABD ve Rusya degil turuncu, kirmizi isik yakmis durumda.

Türkiye su anda sadece Rusya, biraz Iran ve biraz da Çin ile yakinlasan ülke algisi yaratiyor. Ukrayna’ya saldiri sonrasinda Rusya’ya yaptirimlara katilmamasi bu algiyi baslatti. Son Balkan gezisinde Erdogan’in Putin hakli sözleri batida büyük yanki yapti.”  

“9 EYLÜL IZMIR’IN ÖZELINDE KURTULUS MÜCADELESININ SONUCUDUR. KÜÇÜMSENECEK BIR TARAFI YOKTUR”

Izmir’deki coskuyu anlamak için tarihi iyi okumak, iyi ögrenmek gerektigi düsüncesindeyim. Maalesef çok üzücü bir sekilde dünkü kutlamalari küçümseyen yorumlar gördüm, bu aslinda cehalettir, çünkü tarihimizi bilmemektir.

Neden Izmir’in kurtulusu bu kadar önemseniyor sorusu yanlis bir sorudur, çünkü özünde Kurtulus mücadelesi zaten bir Türk Yunan savasidir. Yunan askerlerinin Izmir’e çikmasiyla esas kara savaslari baslamistir. 9 Eylül Izmir’in özelinde kurtulus mücadelesinin sonucudur. Küçümsenecek bir tarafi yoktur.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °