FATIH ERBAKAN’DAN AKP IKTIDARINA: "HANI ‘NAS’ VARDI? 20 SENEDE 520 MILYAR DOLAR FAIZ ÖDEDILER"

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Rize’de iktidari faiz konusunda elestirerek, “Bugüne kadar 20 senede 520 milyar dolar faiz ödediler. Hani bunlar faize karsiydi? Hani faiz konusunda ‘nas’ vardi? Allah’a sükürler olsun ki ‘faiz sevmeyen’

Güncel 11.09.2022 16:08:00 0
FATIH ERBAKAN’DAN AKP IKTIDARINA:

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Rize’de iktidari faiz konusunda elestirerek, “Bugüne kadar 20 senede 520 milyar dolar faiz ödediler. Hani bunlar faize karsiydi? Hani faiz konusunda ‘nas’ vardi? Allah’a sükürler olsun ki ‘faiz sevmeyen’ bir hükümetimiz var, bir de sevselerdi kim bilir ne kadar faiz ödeyeceklerdi” dedi.  

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Rize'de partisinin 2’nci olagan il kongresine katildi. Ismail Kahraman Kültür Merkezinde dün yapilan kongrede konusan Erbakan, yillarca Milli Görüs’ün önünü kesmek için iki kutup çikarildigini belirterek, "Dediler ki sagcilar buraya, solcular buraya. CHP’ye solcular, Adalet Partisi’ne sagcilar, Anavatan Partisine sagcilar, SHP’ye solcular. Iki tane kutup var. Muhalifsen masa basindakilere gideceksin, Cumhur Ittifaki isen kasa basindakilere gideceksin. Onun disinda hiçbir alternatif yok. Simdi de Erbakan hocamizin yillarca gulu gulu dansi dedigi gibi masa basindakiler, kasa basindakiler oyunu oynuyor. Hacivat'la Karagöz oyunu gibi. Baska hiçbir sey yok. Burada gümbür gümbür gelen iktidar adayi Yeniden Refah Partisi var. Anadolu'yu gezdigimiz zaman Yeniden Refah’in ayak sesleri duyuluyor" diye konustu.

Iktidarin geçtigimiz günlerde açikladigi 3 yillik Orta Vadeli Programi elestiren Erbakan, bu programin daha çok faiz ödemesi, daha çok vergi, daha büyük bütçe açigi, daha yüksek dolar kuru ve dolar kuruna da bagli olarak da daha yüksek enflasyon anlamina geldigini söyledi. Erbakan, söyle konusu:

“HEM VERGILERI ARTTIRIYORSUN HEM BÜTÇE AÇIGIN ARTIYOR. NEREYE GIDIYOR BU PARALAR?”

“Sayin Cumhurbaskani açiklamalarinda sabir istiyor ancak kendi açikladiklari OVP’ye göre hiçbir seyin düzelmeyecegini ortaya koyuyor. Bakiniz 2021’de 201,5 milyar TL olan merkezi yönetim bütçe açiginin 2022’de 461,2 milyar TL’ye yükselmis yani 1 senede 2,5 misli artmis, 2023’te de 659,4 milyar liraya çikacak. Bütçe açigi demek daha fazla borç, daha fazla faiz ödemesi ve bu borcu daha fazla vergi ile zamla milletin sirtina yüklemek demek. Programa göre vergiler de artiyor. 2022’de iktidar, ‘vergi geliri olarak 2,3 trilyon lira vergi toplayacagim’ diyor, 2023’te 3,2 trilyon lira vergi toplayacagim diyor yani gelecek sene toplayacagi vergiler 1 trilyon lira artiyor. Hem vergileri arttiriyorsun hem bütçe açigin artiyor. Nereye gidiyor bu paralar? Diger taraftan hani dolar düsecekti? Kendi açikladiklari programa göre dolar tahmini 2023 yili için 21,52, 2024 yili için 24,62, 2025 yili için 25,76 lira olmasi öngörülüyor. Yani hükümetin kendisi dolarin 26 liraya çikacagini söylüyor. Nasil çikmasin imtiyazlilara, faiz lobilerine ve kamudaki israfa para yetistirmeye çalisirsan bütçe açigi da 2,5 misline çikar, dolar da bu kadar artar. Bunlarin parolasi isçiye, emekliye, memura vatandasa gelince yok yok yok… Faiz lobisine, imtiyazlilara gelince çok çok çok…”

“FAIZ LOBILERI SIZE NIYE OPERASYON ÇEKSIN?”

Iktidarin açikladigi OVP’ye göre, 3 yilda 2 trilyon daha borç  faiz ödemesi yapacagini hatirlatan Erbakan, sözlerini söyle sürdürdü:

 “Faiz ödemeleri artiyor. 2022’de 329,8 milyar TL’ye, 2023’te 565,6 milyar TL’ye, 2024’te 697,8 milyar TL’ye, 2025’te 774,5 milyar TL’ye yükselecegi öngörülüyor. Ne demek bu; Ak Parti 3 sene daha iktidarda kalirsa 2 trilyon TL daha faiz ödeyecek. Bugüne kadar 20 senede 520 milyar dolar faiz ödediler. Hani bunlar faize karsiydi? Hani faiz konusunda ‘nas’ vardi? Allah’a sükürler olsun ki ‘faiz sevmeyen’ bir hükümetimiz var, bir de sevselerdi kim bilir ne kadar faiz ödeyeceklerdi. Faiz lobileri size niye operasyon çeksin? Çekse çekse sizin iktidarda kalmaniz için operasyon çeker! Ben faiz lobisi olsam en sevdigim hükümet Ak Parti Hükümeti olur. Bu borç-faiz ekonomisi yüzünden bankalarin 2022 ilk 7 ayinda net kari yüzde 417 artisla 208 milyara ulasti. Ayni dönemde vatandasin durumu ne? AK Parti iktidara geldiginde vatandasin bankalara borcu 6,6 milyar lira idi 2022 yilinda  vatandasin borcu 1.3 trilyon lira olmus.”

“OKULLAR AÇILIYOR VELILER KARA KARA DÜSÜNÜYOR”

Pazartesi (yarin)  okullarin açiliyor olmasi sebebiyle milyonlarca dar gelirli vatandasin kara kara düsündügünü belirten Erbakan, “Nasil düsünmesin geçen yila göre kirtasiye ürünleri yüzde 400, okul kiyafetleri yüzde 300 artmis…  Açlik sinirinin altinda yasayan milyonlarca veli kiraya mi, faturalara mi, okul masraflarina mi yetissin? Iste 20 yillik AK Parti iktidarinin milleti getirdigi durum bu” dedi.

“ERDOGAN’IN ICRA MÜJDESI BIR ITIRAF”

Erbakan Cumhurbaskani tarafindan müjde diye sunulan 2 bin lira ve altindaki borç nedeniyle icralik olan 5,5 milyon vatandasin borçlarinin silinmesi açiklamasinin ise açikça çöküsün itirafi oldugunu kaydederek, söyle devam etti:

“Iste size Ak Parti iktidarinin vatandasi getirdigi duruma bir örnek daha: Geçtigimiz günlerde Sayin Erdogan büyük bir ‘müjde’ daha açikladi: ‘2 bin lira ve daha altindaki borcundan dolayi icraya ugramis olan kisilerin borçlarini silecegiz bu borçlarindan kurtaracagiz.’ Bu bir itiraf. Türkiye’de 2000 lira ve daha altindaki bir borcu dahi ödemekten aciz olan yaklasik 5,5 milyon vatandas var. 5,5 milyon vatandas aileleriyle birlikte yaklasik 25 milyon kisi yapar. Bu nasil müjde Allah askina? Bu bizzat Sayin Cumhurbaskani’nin agzindan 25 milyon insanin 2 bin liranin altindaki bir borcu bile ödeyemediginin ilan edilmesidir. Gerçekten Sayin Erdogan’in dedigi gibi her alanda tarih yaziyoruz. Internette kendi gözlerimle gördüm mutfakta atik yaglardan nasil biyodizel üretebilirsiniz videolari dolasiyor. Neden mazot 25 lira olmus da onun için. Bu tarihte bir ilk!”


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °