IZMIR'IN KURTULUSUNUN 100'ÜNCÜ YILINA ÖZEL "IZMIR TÜRKÜLERI" ALBÜMÜ ÇIKTI

Izmir’in kurtulusunun 100. yili anisina hazirlanan “Izmir Türküleri” albümü çikti. Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destegi ve “Sony Music Türkiye” etiketiyle piyasaya çikan albümün müzik direktörlügünü ve düzenlemesini Tulug Tirpan üstlendi. 10 sanatçinin

Güncel 11.09.2022 22:02:26 0
IZMIR

Izmir’in kurtulusunun 100. yili anisina hazirlanan “Izmir Türküleri” albümü çikti. Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destegi ve “Sony Music Türkiye” etiketiyle piyasaya çikan albümün müzik direktörlügünü ve düzenlemesini Tulug Tirpan üstlendi. 10 sanatçinin 10 eseri senfonik müzik esligin icra ettigi albüm, Mustafa Kemal Atatürk’ün Izmir’e gelisinin yil dönümü olan 10 Eylül’deki konserle müzikseverlere tanitildi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de sanatçilarla birlikte Izmir Marsi'na eslik etti.

Izmir’in kurtulusunun 100. yil etkinlikleri sürüyor. 100. yil anisina Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle Sony Music Türkiye tarafindan hazirlanan Izmir Türküleri albümü müzik severlerle bulustu.

Bir enstrümantal eser ve dokuz anonim türküden olusan albümün prodüktörlügünü Süheyl Atay, müzik direktörlügünü ve düzenlemesini ise Tulug Tirpan üstlendi. Tirpan’in bir enstrümantal eseriyle de yer aldigi albümde anonim türküler, ünlü sanatçilar Cem Adrian, Yasar, Ferman Akgül, Feridun Düzagaç, Sinan Kaynakçi, Nilipek, Göksel, Soner Olgun ve Yigit Kaya tarafindan seslendirildi.

ATA'NIN IZMIR'E GELDIGI TARIHTE KONSER

‘Izmir Türküleri’ni ilk kez dinleme sansina ise Izmirliler eristi. Kurtulus kutlamalari kapsaminda albüm, Mustafa Kemal Atatürk’ün Izmir’e gelisinin yil dönümü olan 10 Eylül’de Kültürpark’taki konserle tanitildi. Kentte eszamanli süren 91. Izmir Enternasyonal Fuari alanindaki konsere, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, esi Neptün Soyer ile katildi.

Baskan Tunç Soyer, “100. yili niye böyle kutluyoruz biliyor musunuz? Birincisi, hafizamizi tazelemek için. Çünkü köklerimizde çok görkemli bir hikaye var. Bu hikayeyi bugüne tasimak zorundayiz. Aksi takdirde gelecek insa edemeyiz. Ikincisi, bu memleketin insanlarinin eglencesini, nefesini çaldilar. Biz, bu memleketin insanlarinin yüzü gülsün istiyoruz. 100. yili o yüzden böyle coskuyla, görkemle kutluyoruz. Bu aksam burada gördügünüz sanatçilarin söyledikleri türküler bir albüm olarak hazirlandi, onu Izmirlilere 100. yil hatirasi olarak takdim edecegiz. Güzel Izmir’imizin kurtulusunun 100. yilina özel bu çok degerli projede emegi geçen herkese çok tesekkür ediyor, sadece sehrimize degil müzik tarihimize geçecek albüme imza attiklari için kutluyorum” dedi.

‘Prelüd Izmir’le baslayan konserde Göksel ‘Izmir'in Kavaklari’ni, Cem Adrian'in yerine Öznur Serçeler ‘Fayton’u, Feridun Düzagaç ‘Gerizler Basi’ni, Soner Olgun'un yerine Kardes Türküler’den Fehmiye Çelik ve Feryal Öney ‘Ah Bir Atas Ver’i, Nilipek ‘Mendilimin Ucuna Sakiz Bagladim’i, Sinan Kaynakçi ‘Milo Mu Ke Mandarini’yi, Yigit Kaya ‘Esma’yi, Yasar’in yerine Dogan Duru ‘Harmandali’yi, Ferman Akgül ise ‘Uçun Kuslar Uçun Izmir’e Dogru’yu Adnan Saygun Senfoni Orkestrasi esliginde seslendirdi.

Baskan Tunç Soyer, konsere katilan sanatçilar ile Türk bayraklari sallayarak Izmir Marsi'ni söyledi. Cem Adrian, Soner Olgun ve Yasar ise yogun programlari nedeniyle konsere katilamadi.

Dagitilmak üzere de sinirli sayida çogaltilan albüme Spotify üzerinden ulasilabiliyor.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °