BAHÇELI: HIÇ KIMSE MERAK ETMESIN, ENFLASYON ÇIKTIGI GIBI INECEKTIR

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde, “Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çiktigi gibi inecektir. Ama asil fitne fücur, enflasyonunun tezvirat ve tefrika stokundaki artisin önüne geçmek, buna engel olmak da boynumuzun borcudur” dedi. Bahçeli

Güncel 11.09.2022 22:07:00 0
BAHÇELI: HIÇ KIMSE MERAK ETMESIN, ENFLASYON ÇIKTIGI GIBI INECEKTIR

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde, “Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çiktigi gibi inecektir. Ama asil fitne fücur, enflasyonunun tezvirat ve tefrika stokundaki artisin önüne geçmek, buna engel olmak da boynumuzun borcudur” dedi. Bahçeli, “Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli siginmacilarin da güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüsleri kesinlikle saglanmali, Türkiye bu yükten artik kurtulmalidir” diye konustu. Bahçeli, Yunanistan’a yönelik de “Üzerinde haksiz ve hukuksuz sekilde oturdugu adalar, helali hakkimizdir. Ayranimizi kabartmasinlar, sabrimizi zorlamasinlar. Denize dökülmeyi tekrar canlari çekiyorsa sadece bize söylesinler. Ege’nin bir yakasindan diger yakasina ulasmak, bizim için çocuk oyuncagidir” dedi.

Devlet Bahçeli, bugün Bursa’da düzenledigi mitingde konustu. Bahçeli, özetle sunlari söyledi:

“‘2023’e Dogru Aday Belli, Karar Net’ temali bugünkü toplantimiza katilan kardeslerimize hos geldiniz diyorum. Geçen hafta sonu Sivas, muazzam bir açik hava toplantisina sahne oldu. Birilerinin de uykulari kaçti, kiskananlari felegi sasti. 2023 yilinda yapilacak seçimlerin ilk açik hava toplantisini Sivas’ta yaptik, siyasi kampanyanin mesalesini Sivas’tan yaktik. Zillete düsen odaklari korku daglar sardi. Türkiye’ye dis bileyen mihraklar kabusla tanisti. Sokak röportajlariyla Cumhur Ittifaki’ni kötüleyip zillete methiye düzenler, sosyal medya kanaliyla algi düzenekleri kuranlar, küçük dillerini yuttular. Sadece kimyalari degil matematikleri de bozuldu, bütün hesaplari ters yüz oldu.

“ANKET SIRKETLERI, BIZ SIZIN EDERINIZI DE CIDDIYETSIZLIGINIZI DE ÇOK IYI BILIRIZ”

MHP’yi küçümseme ve küçük görme yanlisina düsen soytarilara diyorum ki; cesaretiniz varsa Sivas’tan sonra gelin de Bursa’ya bakin. Bakin da vatan sevdasi, bayrak sevdasi nedir görün. Anket sirketleri, biz sizin ederinizi de ciddiyetsizliginizi de çok iyi biliriz. Bizim anketlerimiz, maasa baglanmis paragöz kamuoyu arastirma sirketleri degil Bursa’dir, Balikesir’dir, Çanakkale’dir, A’dan Z’ye büyük Türk milletidir.

Türkiye düsmanlarina piyonluk yapan bir avuç devsirme istedi diye ülkülerimizin kubbesi asla devrilemez. Iman varsa imkan vardir, irade varsa ihanet tutunamayacaktir. Öyle bir cevap veriniz ki yedi düvel, ‘ne oluyor Bursa’da’ diye endiseye kapilip titresin. Vatana, bayraga, Türkiye’ye, hakkiniza, hukukunuza sahip çikacak misiniz?

“BULANIK SULARDA BALIK AVLAMA MERAKINDA DEGILIZ”

Taviz vermeyecegiz, tembellik göstermeyecegiz, mutlaka kazanacagiz. Bir kez daha sizlere soruyorum ama az önceki cevaplarinizin siddetini geçmesini istiyorum. 2023 yilina hazir misiniz? Seçim günü sandiga gidecek misiniz? MHP’ye oy verecek misiniz? Cumhur Ittifaki’na destek olacak misiniz? Bizim cumhurbaskani adayimiz belli, kararimiz nettir. Sözümüz sözdür, adayimizin da kararimizin da sonuna kadar arkasindayiz. Bulanik sularda balik avlama merakinda degiliz. Adayimiz belli, kararimizi nettir. Cumhurbaskani adayimiz, Sayin Recep Tayyip Erdogan’dir.

“BIZIM AHTAPOT SIYASETINE FEDA EDILECEK BIR ÜLKEMIZ OLAMAYACAKTIR”

Zillette umut yoktur. Zillet partileri ile ulasilacak bir gelecek yoktur. Son günlerdeki sancili gelismelerden sonra zillet ittifaki paramparçadir. Bu ittifakin çatisi alev almistir. Paçasi tutusan Kiliçdaroglu, ‘Inadina beraber olacagiz’ demek zorunda kalmistir, Kiliçdaroglu bilmelidir ki beraberlik inatla degil inançla olur. Zillet ittifakinda inanç yoktur, irfan yoktur, irade kesinlikle yoktur. Zillet ittifaki, ahtapot gibi Türkiye’yi sarip kemirmenin çabasindadir. Ahtapotun alti kolu bilinmektedir, diger iki ayagi ise HDP ile emperyalizmin ana unsurlarindan ibarettir. Bizim ahtapot siyasetine feda edilecek bir ülkemiz olamayacaktir.

Zillet ittifakinin içinde, en azindan dürüst açiklamalarda bulunan siyasetçiler de vardir. Son günlerde bunlarin iddialari, Altili Masa’yi zelzele gibi sallamis, neredeyse devirme noktasina getirmistir. HDP’nin destegiyle büyüksehir belediyelerini kazanan partiler, simdi HDP’ye bakanlik vaatlerinin ifsa edilmesiyle tartismalarin içine gömülmüstür. Ittifak içi sürtüsmeler ileri bir asamaya tasinmistir. HDP’ye bakanlik vermek demek, teröristlerin tipki belediyeler gibi bakanliklara yerlesmesi demektir. HDP’ye bakanlik sözleri, PKK’nin devlete tutunmasi demektir. Böylesi bir zillet, Türkiye’ye reva görülemez. Tepkilerin yükselmesi üzerine CHP’nin zoraki geri adimi, taktikseldir.

“BIDEN’DAN ONAY ALMADAN ‘ADAYIMIZ BUDUR’ DIYEMEZLER”

CHP’li belediyelerden ihale ve makam koparma pesinde kosanlar iyi olamazlar, milli olamazlar. Gizli kapakli iliskilerin desifre olmasiyla alayi telaslanmistir. Zillet ittifakinin asil sorunu, cumhurbaskani adayinin hüviyetinde dügümlenmektedir. Kiliçdaroglu, Altili Masa’da çatlak olmadigini, parti baskanlarinin uzlasmasi halinde cumhurbaskanligi adayligina hazir oldugunu açiklarken bir yalvarmadigi kalmistir. Bunlar hâlâ ‘aday kim olacak’, onu tartisiyorlar. Zillet ittifaki kaostur, krizdir. Bosuna milletimizi mesgul etmesinler. Zillet ittifakinin cumhurbaskani adayini dis güçler belirleyecektir. Biden’dan onay almadan ‘adayimiz budur’ diyemezler. Kiliçdaroglu’nun ‘FETÖ’cüleri göreve iade edecegim’ demesi, özellikle ABD’ye verilmis güvencedir.

“EKONOMIDE, HAKSIZ VE AHLAKSIZ IFTIRALAR DISINDA TEK BIR SEY SÖYLEMEKTEN ACIZLERDIR”

Tarihin, gündemin çok gerisine düsmüslerdir. Ekonomide, haksiz ve ahlaksiz iftiralar disinda tek bir sey söylemekten acizlerdir. Zillet ittifakinin vaadi, Türkiye’yi siyasi istikrarsizlik dönemlerine geri döndürmektir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’ne ‘ucube’ diyorlar, ‘tek adam rejimi’ sözleriyle kara çaliyorlar. Esasen kendilerini anlatiyorlar, aynadaki yansimalarini aktariyorlar.

“SON 4 YILLIK SÜREDE PARLAMENTER SISTEM HAKIM OLSAYDI YIKILAN HÜKÜMETLER, ERKEN SEÇIMLER, ISTIKRARSIZLIK VE HUZURSUZLUK ÖNE ÇIKAR, KAYBOLAN YILLARA YENILERI ILAVE EDILMIS OLURDU”

15 Temmuz FETÖ darbe tesebbüsü parlamenter sistemin iflasini belgelemis, Türki milleti ve devleti yeni bir yönetim reformuna acilen ihtiyaç duymustur. 9 Temmuz 2018’den bugüne kadar Türkiye, devamli ve artan ölçekte operasyonlara, siyasi ve diplomatik saldirilara maruz kalmistir. Sayet son 4 yillik sürede parlamenter sistem hakim olsaydi, yikilan hükümetler, erken seçimler, istikrarsizlik ve huzursuzluk öne çikar, maalesef kaybolan yillara yenileri ilave edilmis olurdu. Terörle mücadele bu kadar yüksek kararlilikla yapilamaz, Covid-19 ile mücadele edilemez, pek çok sikintiya bu derecede direnç gösterilemezdi.

“BU MILLI KAZANIMIN, DEMOKRASI BASARISININ NERESI UCUBEDIR, NERESINDE TEK ADAMLIGIN LEKESI BULUNMAKTADIR”

Hükümet bunalimlarindan millete hizmete bir türlü sira gelmiyordu. Biz, Cumhur Ittifaki olarak milletimizden aldigimiz güçle bu olumsuz tabloya nester vurduk, yönetim sitemimizde kalici ve köklü bir reform yaptik. Siyasi istikrari kurumsallastirdik. Devle ve millet dayanismasini üst bir seviye güncelledik. Bu milli kazanimin, demokrasi basarisinin neresi ucubedir, neresinde tek adamligin lekesi bulunmaktadir. 

“CUMHURBASKANLIGI HÜKÜMET SISTEMI’NIN ILK CUMHURBASKANI SAYIN RECEP TAYYIP ERDOGAN’IN YANINDA MISINIZ”

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin yaninda misiniz? Cumhur Ittifaki’nin yaninda misiniz? Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’in yaninda misiniz? Milliyetçi Hareket Partisi’nin sonuna kadar arkasinda misiniz?

Mühürlü kalpler simdi kulaklarini kabartip bizi dinlesinler. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle ve son dört yillik zaman diliminde özetle sunlar gerçeklesmistir. Egemenlik haklarimiza, milli bekamiza ve milli çikarlarimiza korkusuzca sahip çikildi. Bölücü terörün basi ezildi, yurt içinde ve sinir ötesinde müstesna sonuçlar alindi. Kibris’ta esit ve egemen iki devletli bir çözüm iklimi yeserdi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi açildi, husumet cephesi adeta kudurdu. 28 yil sonra Karabag, esaret ve isgalden kurtarildi, Türklük bahtiyarlik yasadi.

Libya’yla imzalanan anlasmayla Dogu Akdeniz’de Türkiye’yi tecrit etmek isteyenlerin komplolari yerle yeksan edildi. Abdülhamid Han Sondaj gemimizle birlikte dört sondaj, iki de sismik arastirma gemimiz sayesinde Türkiye’nin mavi vatandaki varligi ve kararliligi sergilendi, enerji alaninda yeni bir vizyon haritasi çizildi. Türk Konseyi 8. Devlet Baskanlari Zirvesi’nde hayalini kurdugumuz Türk Birligi’ne tarihi bir adim atildi, Türk Devletler Teskilati kuruldu.

“DILEGIMIZ RUSYA ILE UKRAYNA ARASINDAKI SAVASIN BIR AN EVVEL SONA ERMESIDIR”

Türkiye, komsulariyla dostluk çemberini genisletmeye basladi. Ermenistan, Israil, Misir, Birlesik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan’la diyalog kanallari açildi. Rusya ile Ukrayna arasinda devam eden yikici savasin kalici çözüm ve barisla sonlanmasi maksadiyla samimi, çok boyutlu, dengeli ve herkesi imrendiren atilimlar yapildi. Antalya ve Istanbul’da, Rusya ve Ukrayna temsilcilerine kucak açilip, müzakere ve mütareke arayislarina muazzam katkilar saglandi. Tahil Koridoru anlasmasiyla merhamet ve vicdan diplomasisi kuvveden fiile geçti. Dilegimiz, Rusya ile Ukrayna arasindaki savasin bir an evvel sona ermesidir.

“SURIYELI SIGINMACILARIN GÜVENLI, GÖNÜLLÜ VE ONURLU GERI DÖNÜSLERI KESINLIKLE SAGLANMALI, TÜRKIYE BU YÜKTEN ARTIK KURTULMALIDIR”

Insanligin barisa ve huzura ihtiyaci vardir. Ayrica yerinden ve yurdundan edilmis göçmenlerin çigligi duyulmalidir. Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli siginmacilarin da güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüsleri kesinlikle saglanmali, Türkiye bu yükten artik kurtulmalidir.

“EGE’NIN BIR YAKASINDAN DIGER YAKASINA ULASMAK, BIZIM IÇIN ÇOCUK OYUNCAGIDIR”

Bir çift sözüm de Yunanistan hükümetinedir. Bu ülke yönetimi, ayagimizin altinda dolasmaktan, damarimiza basmaktan vazgeçmelidir. Taciz ve tahriklerine derhal son vermelidir. Dünyadan Türkiye’yi derhal kinamasini isteyen Yunanistan hükümetinin, aksi halde Avrupa’nin Ukrayna’nin ardindan yeni bir savas riskiyle karsi karsiya kalacagini öne sürmesi, atesle oynamaktir. Üzerinde haksiz ve hukuksuz sekilde oturdugu adalar, helali hakkimizdir. Ayranimizi kabartmasinlar, sabrimizi zorlamasinlar. Denize dökülmeyi tekrar canlari çekiyorsa sadece bize söylesinler. Ege’nin bir yakasindan diger yakasina ulasmak, bizim için çocuk oyuncagidir.

“HIÇ KIMSE MERAK ETMESIN, ENFLASYON ÇIKTIGI GIBI INECEKTIR”

Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çiktigi gibi inecektir. Ama asil fitne fücur, enflasyonunun tezvirat ve tefrika stokundaki artisin önüne geçmek, buna engel olmak da boynumuzun borcudur. Demokrasi, dogal farkliliklarimizi hukuk zemininde koruyan yegâne rejimdir. Fakat demokrasi vatanin bölünmesinin ve milletin ayrismasinin gerekçesi olamayacak, zillet ittifakinin elinde istismar edilmesine göz yumulmayacaktir. Çagrimiz birlige, dirlige ve kardesligedir.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °