BUCA BELEDIYESI, BAG BOZUMU BEREKETINI YURTTASLA PAYLASTI

Buca Belediyesi, asirlardir ilçenin simgesi haline gelmis olan üzümü ve üretim kültürünü yeniden canlandirmak için sürdürdügü çalismalar kapsaminda kendi baglarinda ürettigi üzümlerin hasadini gerçeklestirdi. Mahsul ise mahalle muhtarlari araciligiyla Buc

Güncel 12.09.2022 12:07:00 0
BUCA BELEDIYESI, BAG BOZUMU BEREKETINI YURTTASLA PAYLASTI

Buca Belediyesi, asirlardir ilçenin simgesi haline gelmis olan üzümü ve üretim kültürünü yeniden canlandirmak için sürdürdügü çalismalar kapsaminda kendi baglarinda ürettigi üzümlerin hasadini gerçeklestirdi. Mahsul ise mahalle muhtarlari araciligiyla Bucalilar'in sofrasina ulastirildi.

Bag bozumunda benekli sultaniyeden razakiya, Mevlana üzümünden pembe gemreye kadar toplam 13 çesit üzümün yeserdigi Kaynaklar’daki baglarda, bu yil 25 tonluk rekolte elde edildi. Mahsul, mahalle muhtarlari araciligiyla Bucalilar'in sofrasina ulastirildi.

Buca’da örnek bir proje ile üzüm baglarini yeniden kurtköy escort hayata geçirdiklerini belirten Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Ilçemizin tarimsal yapisinin analizi yaparak, mevsimine uygun sebze, meyve üretiminin yani sira aromatik bitki üretimine de basladik. Öte yandan, bir dönem ülkemizin en güzel üzümlerinin yetistigi Bucamizda bagcilik kültürünü canlandirmak için 13 dönümlük bagimizdaki üretimi sürdürdük. Simdi, elde ettigimiz ürünlerimizi her zaman oldugu gibi yine Bucali hemsehrilerimizle paylasiyoruz” diye konustu.


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °