Tarih: 13.09.2022 09:57

KAVACIK ÜZÜM FESTIVALI BASLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Karabaglar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdigi Kavacik Üzüm Festivali, bu yil 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde yapilacak. Konuklar, bastan sona yenilenen köy meydanindaki renkli etkinlikleri izleme, kendine özgü lezzetiyle ünlü Kavacik Üzümü'nü ve bu üzümden yapilan ürünleri tatma olanagi bulacak.

Karabaglar Belediyesi, 'Cografi Isaret Belgesi' aldigi Kavacik Üzümü'nü dünyaya tanitmak ve kirsal kalkinmayi desteklemek amaciyla çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda üreticilere gübre destegi yapiliyor, bag alanlarina giden yollar düzeltiliyor. Ayrica her eylül ayinda, binlerce Izmirli'nin ziyaret ettigi Kavacik Üzüm Festivali, düzenleniyor.

KÖY MEYDANI YENILENDI

Bu yilki festival 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde gerçeklestirilecek. Karabaglar Belediyesi festival öncesi köy meydanini bastan sona yeniledi. Alandaki binalarin pergole ve cephe düzenlemeleri yapildi. Alanda altyapi ve kaldirim çalismalari, yesil alan düzenlemeleri gerçeklestirildi. Atatürk büstü yeni yerine tasindi. Çocuk oyun alani da bastan sona elden geçirildi.

Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu, gelecek yillarda Kavacik'a bir Köy Evi kazandiracaklarini ve sokaklarin escort bayan istanbul cephe düzenlemelerini yapacaklarini vurgulayarak, “Köyümüzü aslina uygun olarak koruyup gelecek kusaklara birakmak istiyoruz. Kavacik Üzüm Festivali'yle de yerel kalkinmayi hedefliyoruz. Herkesi, 17-18 Eylül'de büyük bir coskuyla kutlayacagimiz festivalimize katilmaya davet ediyorum” dedi.

FESTIVAL PROGRAMI

Izmirliler'in yogun ilgi gösterdigi festival, 17 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da stantlarin açilisiyla baslayacak. Saat 11.00'de Torbali Koca Efeler Grubu'nun halk oyunlari gösterisi ve açilis töreni yapilacak. Kavacik Üzüm Yarismasi'nda dereceye girenlere ödüllerinin de verilecegi törenin ardindan Türk Halk Müzigi Sanatçisi Makbule Kaya konseri olacak. Ayrica gün boyu sergiler, çocuklara ve yetiskinlere yönelik atölye çalismalari, Maskot Bando ve animasyon gösterileri konuklarla bulusacak.

18 Eylül Pazar günü de müzikli balon, köpüklü balon, illüzyon gösterileri olacak. Saat 14.00'te Grup Mevce konseri gerçeklestirilecek. Yine gün boyu sergiler, çocuklara ve yetiskinlere yönelik atölye çalismalari, Maskot Bando ve animasyon gösterileri olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —