SAGLIK BAKANLIGI: "MHRS RANDEVULARINA YÖNELIK HERHANGI BIR KOTA GETIRILMESI SÖZ KONUSU DEGILDIR"

Saglik Bakanligi, “Devlet hastanelerinden aylik yalnizca 3 randevu alinabiliyor” iddialariyla ilgili “Bakanligimizca MHRS randevularina yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapilmamis olup kota getirilmesi söz konusu degildir. Halihazirda mevcut uygulamaya

Güncel 13.09.2022 18:58:00 0
SAGLIK BAKANLIGI:

Saglik Bakanligi, “Devlet hastanelerinden aylik yalnizca 3 randevu alinabiliyor” iddialariyla ilgili “Bakanligimizca MHRS randevularina yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapilmamis olup kota getirilmesi söz konusu degildir. Halihazirda mevcut uygulamaya göre, MHRS’de bir kisinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir” açiklamasini yapti.

Saglik Bakanligi, “Hastane randevulari, aylik 3 randevu ile sinirlandirildi” iddialari ile ilgili bugün yazili bir açiklama yapti. Bakanliktan yapilan açiklamada söyle:

“Bakanligimizca MHRS randevularina yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapilmamis olup kota getirilmesi söz konusu degildir. Halihazirda mevcut uygulamaya göre, MHRS’de bir kisinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil degildir. Kisi muayene oldukça, yeni randevu almasina bir sinirlama yoktur. Ayrica randevu cetveline dair planlama aylik degil 15 günlük yapilmaktadir.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °