RTÜK, ALI RIZA ARSLAN’IN OGLUNUN NAASINI KUTUYLA ALMASINA ILISKIN DEGERLENDIRMELERE CEZA YAGDIRDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); 2015 yilinda Sur’da sokaga çikma yasagi sirasinda yasanan çatismalar sirasinda yasamini yitiren oglu Hakan Arslan’in naasinin baba Ali Riza Arslan’a kutu içinde verilmesine iliskin degerlendirmeler nedeniyle Halk TV’

Güncel 14.09.2022 18:45:57 0
RTÜK, ALI RIZA ARSLAN’IN OGLUNUN NAASINI KUTUYLA ALMASINA ILISKIN DEGERLENDIRMELERE CEZA YAGDIRDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); 2015 yilinda Sur’da sokaga çikma yasagi sirasinda yasanan çatismalar sirasinda yasamini yitiren oglu Hakan Arslan’in naasinin baba Ali Riza Arslan’a kutu içinde verilmesine iliskin degerlendirmeler nedeniyle Halk TV’ye ceza verdi. RTÜK Üyesi Onur Konuralp ve Ilhan Tasci’nin paylasimina göre Halk TV’ye para cezasi ve 5 kez program durdurma cezasi verildi.

RTÜK Üyesi Okan Konuralp ve Ilhan Tasci, sosyal medya hesaplarindan RTÜK’ün verdigi cezalari paylasti. Buna göre; Ali Riza Arslan’in Diyarbakir’da çatismalarda 28 yasinda yasamini yitiren oglu Hakan Arslan’in naasini kutuyla almasina iliskin degerlendirmeler ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun suçla mücadelesine iliskin elestiriler ceza getirdi.

Okan Konuralp su açiklamayi yapti:

“RTÜK, Ali Riza Arslan’a oglunun kemiklerinin yedi yil aradan sonra torba içinde teslim edilmesine iliskin degerlendirmeleri, ‘terörün amaçlarina hizmet eden sonuçlar doguracak nitelikte’ kabul etti; Halk TV’ye para ve 5 kez program durdurma cezasi verdi. (Program: Sözüm Var) RTÜK, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun küçük düsürüldügü gerekçesiyle de Halk TV için iki ayri dosyadan para cezalarina hükmetti. (Programlar: Medya Mahallesi- Sözüm Var) Üç ayri karara da Sayin Ilhan Tasçi’yla birlikte karsi oy kullandigimizi kamuoyunun bilgisine sunarim.”

Ilhan Tasci’nin açiklamasi da söyle:

“RTÜK, Diyarbakir Adliyesi’nde babaya oglunun kemiklerinin torba içinde verilmesinin elestirildigi Sözüm Var programi nedeniyle Halk TV’ye ‘terörün amaçlarina hizmet edecek’ nitelikte yayin yapildigi gerekçesiyle 5 kez program durdurma yüzde 5 de para cezasi verdi. Karar oyçokluguyla. Halk TV’ye Aysenur Arslan’in Medya Mahallesi programinda ekonomist Mustafa Sönmez ile birlikte suçla mücadele yaklasimini elestirdikleri Içisleri Bakani Süleyman Soylu’yu küçük düsürdükleri gerekçesiyle yüzde 3 para cezasi verildi. RTÜK, bakanlara koruma kalkani olma görevi üstlendi.  Halk TV’ye 3. ceza da Sözüm Var programina katilan CHP Milletvekili Ali Mahir Basarir’in hep söyledigi narco devlet elestirisi nedeniyle yüzde 3 para cezasi verildi. RTÜK’e göre, iktidari övmek disinda her türlü sorgulama ve elestiri artik suç sayilacak! Hedef susturulmus Türkiye.”

NE OLMUSTU?

Diyarbakir Sur’da Hasirli Mahallesi’ndeki Katolik Kilisesi ve Hasirli Mescidi arasindaki alanda kazi çalismasi yürüten ekipler, 7 Subat 2021’de topraga gömülü kemiklerle karsilasmisti. Adli Tip Kurumu morguna kaldirilan kemiklerin, 22 Ocak 2016’da yasamini yitirdigi ve Hasirli Camisi’nin yanina defnedildigi yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan'a ait olabilecegi belirtilmisti. Sur ilçesinde 2 Aralik 2015'te ilan edilen sokaga çikma yasagi sürecinde yasanan çatismalarda öldürülen Hakan Arslan'in kemikleri; yapilan DNA testlerinin sonucunda kimligin saptanmasi üzerine, aradan geçen 7 yilin sonunda geçen agustos ayi sonunda baba Ali Riza Arslan’a Diyarbakir Adliyesinde bir kutu içerisinde teslim edilmisti.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °