BORNOVA’DA HAREKET ZAMANI

Bornova Belediyesi, “Çesitlendirerek Devam Et” sloganiyla tüm dünyada 16-22 Eylül arasinda kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftasi”na özel çesitli etkinlikler düzenleyecek. Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, “Spor ve hareket sagliktir. Daha saglikli ol

Güncel 15.09.2022 11:59:17 0
BORNOVA’DA HAREKET ZAMANI

Bornova Belediyesi, “Çesitlendirerek Devam Et” sloganiyla tüm dünyada 16-22 Eylül arasinda kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftasi”na özel  çesitli etkinlikler düzenleyecek. Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, “Spor ve hareket sagliktir. Daha saglikli olmak ve gelecek nesillerinde daha saglikli yetisebilmesi için en önemli etken ise temiz bir çevredir” dedi.

Belediyelerin ulasim planlamasinin ve toplu ulasim sisteminin gelistirilmesi, bisiklet ve yaya yollarinin artirilmasi ve vatandaslarin bireysel araçlar yerine alternatif ulasim metotlariyla seyahat etmesi amaciyla hayata geçirilen Avrupa Komisyonu girisimi “Avrupa Hareketlilik Haftasi”, Bornova’da hafta boyunca kutlanacak. 

SU TOPU, TREKKING, BISIKLET

Etkinlikler kapsaminda her gün ilçenin farkli noktalarinda gün boyunca pilates ve yoga dersleri verilecek. 17 Eylül cumartesi profesyonel trekking sporcularinin katilabilecegi Homeros Vadisi Trekking etkinligi yapilirken, Çamdibi Yüzme Havuzu’nda da su topu müsabakasi gerçeklesecek. 18 Eylül pazar günü yine profesyonel bisikletçilerin yer alacagi bisiklet turu, Büyükpark’ta baslayacak ve Belkahve Ata Ani Evi’nde son bulacak. 

19 Eylül pazartesi günü Bornova’nin 2 farkli parkina bisiklet park yeri montaji yapacak olan katilimcilar, 21 Eylül çarsamba günü de Mevlana Mahallesi’nde yapilmasi planlanan park için mahalle halkinin fikrini alacak anket çalismasinda bir araya gelecek. Ayrica Avrupa Hareketlilik Haftasi’na çocuklarin da katilini saglamak amaciyla fidan dikimi yapilacak. 21 Eylül’de Yunus Emre Mahallesi 7519. Sokak'ta düzenlenecek etkinlikte Bornova'daki ilk ve ortaokul ögrencilerinin katilimi ile zeytin fidani dikimi gerçeklesecek. 

"HAREKETE GEÇIYORUZ"

Hazirlanan program ile Bornovalilar'in spor dolu günler geçirecegini belirten Baskan Mustafa Idug, “Hareketlilik Haftasi kapsaminda hem harekete geçiyor hem de herkesi harekete geçiriyoruz. Bornovalilari etkinliklere bekliyoruz” diye konustu. 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °