ALI BABACAN: "NEREDE BU MILLETIN ALIN TERI, NEREDE 205 MILYAR DOLAR?"

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Elazig’da; “130 milyar dolar üzerine bu senenin basindan itibaren 75 milyar dolar daha sattilar, tam 205 milyar dolar oldu… Biz diyoruz ki artik, ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracagiz. Bizi

Güncel 16.09.2022 22:16:00 0
ALI BABACAN:

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Elazig’da; “130 milyar dolar üzerine bu senenin basindan itibaren 75 milyar dolar daha sattilar, tam 205 milyar dolar oldu… Biz diyoruz ki artik 130 milyar dolar nerede diye sormayacagiz, ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracagiz. Bizim dönemimizde de Merkez Bankasi’nda dolar satisi yapildi. Bizim dönemde topu topu 8 milyar dolar satildi. Artik soru; ‘Nerede bu milletin alin teri, nerede 205 milyar dolar? Nerede gençlerin hayali?” dedi.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, parti çalismalari için gittigi Elazig’da vatandaslara seslendi. Babacan, özetle sunlari söyledi:

“ARTIK ‘205 MILYAR DOLAR NEREDE?’ DIYE SORACAGIZ”

“Geçen sene bu zamanlar 8 lira olan dolar kuru bugün çikmis 18 liraya. 8 liradan 18 liraya çikmis. A’dan Z’ye bu ülkede her seye zam geldi. Bunun da asil sebebi bu hükümetin döviz kurunu patlatmasi. Baska bir sey degil. Merkez Bankasi’nda döviz de birakmadilar. Hiç acimadan arka kapidan cayir cayir sattilar. Hani Merkez Bankasi’nin kayip 130 milyar dolar vardi, meshur… 2019’dan 2020’ye kadar daha pandemi baslamadan satmaya baslamislardi onu. Çok sonradan gördük. Baktik ki para yok. Nerede, baktik ki arka kapidan satmislar. Yetmedi gittiler 60 milyar dolarlik swapla borç aldilar. Kapi kapi dolastilar biliyorsunuz takip ettiniz. 15 Temmuz hain darbe tesebbüsünün finansörü olmakla suçladiklari Birlesik Arap Emirlikleri’ne gittiler burada devlet töreni ile karsiladilar… Niye acaba para gelecek mi diye. Peki gelen parayi ne yaptilar? Swapla gelen 60 milyar dolar ne oldu? Arka kapidan onu da bosalttilar. 130 milyar dolar üzerine bu senenin basindan itibaren 75 milyar dolar daha sattilar tam 205 milyar dolar eritildi. Gizli sakli yapiyorlar, arka kapidan yapiyorlar… Biz diyoruz ki; artik 130 milyar dolar nerede diye sormayacagiz, ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracagiz. Bizim dönemimizde de Merkez Bankasi döviz satisi yapti. Bizim dönemde topu topu 8 milyar dolar satildi. Onu da Merkez Bankasi ilan etmistir. Artik soru; ‘Nerede bu milletin alin teri, nerede bu 205 milyar dolar? Nerede gençlerin hayali? Siz arka kapidan 205 milyar dolari tüketirseniz, gençlerin okuldaki en önemli ihtiyaci olan laptop alacak parasi olurdu degil mi? Bugün okulu kazaniyorlar, kaydolamiyorlar.

“YARININ TÜRKIYE’SINDE TAM DEMOKRASININ RÜZGÂRINI ESTIRECEGIZ”

Türkiye’nin degisiminde DEVA Partisi asli aktör olacak. Bu degisimin kazanani kim olacak? Kazanan; bir telefon bile kendilerine lüks görülen gençler olacak. Kazanan evladina harçlik veremedigi için sessizce aglayan analar olacak. Tarlasina gübre atamayan çiftçimiz olacak. Kazanan siftah yapamayan, elektrik faturasini ödeyemeyen, evine çorba götüremeyen esnafimiz olacak. Kazanan tüm Türkiye olacak. Yarinin Türkiye’sinde tam demokrasinin rüzgârini estirecegiz. Demokrasiyle birlikte hukuk kazanacak, hukuk devleti kazanacak. Böylece devlette yuvalanmis çeteler de bagimsiz ve tarafsiz yargiyla karsi karsiya kalacaklar. Hak yerini bulacak.

“GENÇLER IS BULMAKTA SIKINTI YASAMAYACAK”

Ülkemizi 6 ayda ekonomik kriz ortamindan çikaracagiz. Iktidarimizin en geç 2. yilinda enflasyonu tek haneli seviyeye indirecegiz. Ülkemizi, bölgemizin en güçlü ekonomisi yapacagiz. Bu degisimle kazanan issizler olacak. Bölgemizin en güçlü ekonomisini kurdugumuzda gençler de is bulmakta sikinti yasamayacak. Yatirimlarin önünü açacagiz.

“HER SENE 100 BIN KONUT YAPACAKLARDI, NOLDU?”

Üç buçuk yildir Elazig’in deprem konutu sorununu çözemeyenler çikmis konut projesi açikliyor. Yapamazlar. Tamamen göz boyama bunlar. 2019’da açiklamislardi, her sene 100 bin tane konut yapacagiz dediler. Davulla, zurnayla açikladilar, ne oldu? 2020, 2021, 2022 geçti… Simdi yeniden konut projesi açikliyorlar. Taksit taksit ödeyeceksin ama memur maasina ne kadar zam gelirse taksiti o kadar artiracagim diyorlar. Ne anladin o isten.

“TÜRKIYE’DE BIZDEN BASKA IKI KRIZ ÇÖZMÜS HIÇBIR EKIP YOK”

Türkiye’de bizden, ekibimizden baska iki kriz çözmüs hiçbir ekip yok. Konusmak kolay. Lafa gelince kolay. Diyor ki, arkadas ben iyi siva ustasiyim. Hangi binayi sivadin? Yok. Diyor ki, ben iyi kalip ustasiyim. Hangi binada kalip çaktin? Yok. Siva, kalip ustasi yaptigi isi gösterir, degil mi? Su anda ekonomiyi çözecegim diye ortada dolasanlar hangi krizi çözmüsler? Gelsinler bir anlatsinlar biz de ögrenelim. Lafla olmaz, daha önce ne yaptin onu anlat. Onun için biz DEVA Partisi’ni kurduk, bunun için yola çiktik. Bu ülkede bizden baska hiçbir ekibin kriz çözme tecrübesi olmadigi için biz yeni bir yol açtik. Insallah bunu biz çözecegiz, göreceksiniz. Hep beraber dürüst ve ehil kadrolarla çözecegiz.

“BOL KESEDEN VAATLE VATANDASIMIZIN KARSISINA ÇIKMIYORUZ”

Seçimlerin ardindan yepyeni bir sayfa açacagiz. Her alandaki sorunlari nasil çözecegimizi adim adim hesapliyoruz. Öyle bol keseden vaatle vatandasimizin karsisina çikmiyoruz. Çalisiyoruz, hesapliyoruz, sonra ne yapacagimizi anlatiyoruz. Bu yüzden yarinin Türkiye’sinin mimarlari bizler olacagiz.”


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °