RTÜK ÜYESI TASCI'DAN 'RTÜK'ÜN TARAFSIZLIK KARNESI': 9 AYDA HALK TV, KRT, TELE 1, FOX TV VE FLASH HABER'E 38 CEZA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Ilhan Tasci, 1 Ocak-15 Eylül arasinda televizyon kanallarina verilen cezalari, "RTÜK Baskani Ebubekir Sahin’in ‘televizyon kanallari arasinda ayrim yapmiyoruz’ dedigi tablo bu" notuyla paylasti. Tasci’nin paylas

Güncel 17.09.2022 14:11:53 0
RTÜK ÜYESI TASCI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Ilhan Tasci, 1 Ocak-15 Eylül arasinda televizyon kanallarina verilen cezalari, "RTÜK Baskani Ebubekir Sahin’in ‘televizyon kanallari arasinda ayrim yapmiyoruz’ dedigi tablo bu" notuyla paylasti. Tasci’nin paylastigi verilere göre yilin ilk 9 ayinda Halk TV, Tele1, KRT, FOX TV ve Flash Haber'e toplamda 11,5 milyon TL tutarinda 38 ceza kesilirken; A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV-Net'e hiç ceza verilmedi. TGRT Haber, Beyaz TV ve ATV'ye ise birer ceza kesildi.

RTÜK'ün CHP kontenjanindan seçilen üyesi Ilhan Tasci, sosyal medya hesabinda “‘Tarafsizlik’ timsali Ebubekir Sahin. Söylediklerin kulaga hos geliyor da dediklerinin RTÜK’ün resmi kayitlariyla uyusmadigini sen de çok iyi biliyorsun. RTÜK Baskani Ebubekir Sahin’in ‘televizyon kanallari arasinda ayrim yapmiyoruz’ dedigi tablo bu” notuyla 1 Ocak-15 Eylül 2022 tarihleri arasinda TV kanallarina verilen cezalari paylasti.

Tasci’nin “RTÜK’ün Tarafsizlik Karnesi” basligiyla paylastigi verilerde; Halk TV’ye 14, Tele1’e 11, KRT’ye 5, Fox TV’ye 4, Flash Haber’e 4 olmak üzere toplamda 11,5 milyon TL tutarinda 38 cezanin kesildigi; TGRT Haber’e 1, Beyaz TV’ye 1, ATV’ye 1 olmak üzere 1,5 milyon TL tutarinda sadece 3 ceza verildigi görüldü. A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV-Net televizyon kanallarina ise 9 aylik süreç içerisinde hiç ceza kesilmedi.

ANKA Haber Ajansi'na konusan Tasci, "RTÜK Baskani Ebu Bekir Sahin uzun uzun ne kadar tarafsiz, kanallar arasinda nasil ayrim yapmadigini anlatiyor söyledikleri herhalde kendi kulagina hos geliyor ama yönettigi RTÜK’ün kayitlari baskani dogrulamiyor. Dokuz ayda iktidara yakin kanallara yalnizca üç ceza verilirken iktidari elestiren, sorgulayan yayincilara 38 ceza verilmis olmasi bile ayrimi gözler önüne seriyor. Hem de yoruma yer birakmayacak biçimde. Eger RTÜK Baskani bu tablo yalan diyorsa çiksin dogrusunu açiklasin, bu verilerin tamamini Üst Kurul kayitlarindan çikarttim" dedi. 

Tasci, RTÜK Baskani Ebubekir Sahin'i "O öyle bir vahim tablo ki Ebubekir Sahin’in söyledikleriyle kurumun resmi kayit kayitlari örtüsmüyor ve iktidari elestiren kanallara verilen cezalar, iktidar övenleri oranla on katsa bu ayrimcilik degil de nedir, iyi ki ayrimcilik yapmiyor bütün yayincilara esit mesafede duruyor" sözleriyle elestirdi. 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °