Cumhurbaskani Erdogan, BM Genel Kurulu için ABD’ye gitti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Birlesmis Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katilmak ve çesitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York sehrine hareket etti.

Güncel 16.09.2022 23:49:00 0
Cumhurbaskani Erdogan, BM Genel Kurulu için ABD’ye gitti

Cumhurbaskani Erdogan, özel konuk olarak Sanghay Isbirligi Örgütü 22'nci Devlet Baskanlari Zirvesi'ne katilmak üzere geldigi Semerkant'taki programlarini tamamladi.

Iletisim Baskanligi'ndan aktarilan habere göre, ABD'nin New York sehrine giden Cumhurbaskani Erdogan'i Semerkant Uluslararasi Havalimani'ndan Özbekistan Basbakani Abdulla Aripov, Basbakan Yardimcisi Camsid Hocayev, Disisleri Bakan Yardimcisi Gayrat Fazilov, Türkiye'nin Taskent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan'in Ankara Büyükelçisi Aliser Azamhocayev ve diger yetkililer ugurladi.

Cumhurbaskani Erdogan ile esi Emine Erdogan, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Millî Savunma Bakani Hulusi Akar, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Millî Istihbarat Teskilati Baskani Hakan Fidan, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de ABD'ye gitti.

Cumhurbaskani Erdogan, ABD'de BM 77. Genel Kuruluna katilacak ve bazi temaslarda bulunacak.

 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °