HÜR DÜSÜNCE HAREKETI GENEL BASKANI AKSOY: “ALTI PARTININ AÇIKLAYACAGI ADAYI 13. CUMHURBASKANI SEÇECEGIZ”

Hür Düsünce Hareketi Genel Baskani Süleyman Aksoy, “Insallah alti siyasi partimizin açiklayacagi Cumhurbaskanimizi 13. Cumhurbaskani olarak Türkiye’de seçecegiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün dogacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettigi Türk

Güncel 17.09.2022 16:10:00 0
HÜR DÜSÜNCE HAREKETI GENEL BASKANI AKSOY: “ALTI PARTININ AÇIKLAYACAGI ADAYI 13. CUMHURBASKANI SEÇECEGIZ”

Hür Düsünce Hareketi Genel Baskani Süleyman Aksoy, “Insallah alti siyasi partimizin açiklayacagi Cumhurbaskanimizi 13. Cumhurbaskani olarak Türkiye’de seçecegiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün dogacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettigi Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanliklarin bir Türkiye’si olmayacak” dedi.

Hür Düsünce Hareketi’nin Genel Kurulu, Istanbul’un Bakirköy ilçesindeki Cem Karaca Kültür Merkezi’nde bugün yapildi. Programa, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz Bayat, siyasetçi Yasar Okuyan ile milletvekillerinin ve diger siyasi parti temsilcileri de katildi. Açilis konusmasini yapan Süleyman Aksoy, söyle konustu:

Hür Düsünce Hareketi’ni anlatan Aksoy, “Büyük Türk milletinin içinde bulundugu bu kaotik ortamdan çikmasi için mücadele eden, Altili Masa’yi kuran liderlerle, partilerimizle birlikte güçlü bir STK olarak bir yürüyüs baslattik” dedi.

“Bu yürüyüste Türkiye’nin makus tarihini degistirmeyi amaçliyoruz” diyen Aksoy, sözlerini söyle sürdürdü:

“ATATÜRK’ÜN BIZE EMANET ETTIGI GIBI MUASIR MEDENIYETLER SEVIYESI ÜZERINDE TÜRKIYE ISTIYORUZ: Türkiye sorunlarini asacak güçtedir. Bu sorunlarin nasil asilacagiyla ilgili olarak da biraz sonra endiselerinizi dile getirirken bunlara cevap vermek üzere siyaset kurumunun iki genel baskanini davet ettik. Sizlere de cevap vereceklerdir. Biz fikri hür, vicdani hür, irfani hür bir Türkiye istiyoruz. Biz hür bir toplum yaratmak için öncü bir hareket olmak istiyoruz. Biz üniversitelerde ilim, irfan ve bilim üretilen bir Türkiye istiyoruz. Biz gençlerinin umutlu, yaslilarinin huzurlu oldugu bir Türkiye istiyoruz. Biz milli geliri 25 bin dolar olan Türkiye istiyoruz. Biz Atatürk’ün bize emanet ettigi gibi muasir medeniyet seviyesinin üstüne çikan bir Türkiye istiyoruz. Biz tersaneleri isgal edilmis, ordusu dagitilmis bir Türkiye istemiyoruz.

BEYIN GÖÇÜNÜ TERSINE DÖNDÜRECEK TÜRKIYE ISTIYORUZ: Bulundugumuz durumdan sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Gençlerinin ögrenciyken on GB ücretsiz internet kullanabilecegi bir Türkiye istiyoruz. Beyin göçünü tersine döndürecek bir Türkiye istiyoruz. Bunu nasil saglayacagiz? Buraya sizi biz davet ettik ama siz yarin için endiseniz olmasa burada olmazsiniz. Siz çocuklarinizin gelecegi hakkinda endiseli oldugunuz için buradasiniz. Siz elde ettiginiz gelirle geçinemediginiz için buradasiniz. Siz korku imparatorlugu yaratildigi bir Türkiye’de sesinizi çikarmak istediginiz için buradasiniz. Siz, mutlu ve huzurlu bir Türkiye istediginiz için buradasiniz. Siz tarlasinda ürününü yetistirip satisa çikardigi zaman bedelini ve hakkini alan köylülerin yasadigi bir Türkiye istiyorsunuz. Biz bu Türkiye’yi yaratmaya talibiz.

KARANLIKLARIN TÜRKIYE’SI OLMAYACAK: Bu Türkiye için hepimizin büyük gayreti olmasi lazim. Türkiye’de açik kaynaklarda bir korku salinmak istenmektedir. Yurt disindan ve yurt içinden özellikle Afganistan’dan ve Suriye’den ISID menseili unsurlarin geldigi ve seçim ortaminda bir kaos yaratacagini açik kaynaklarda pompalanmaktadir. Buna itibar etmeyiniz. Siz bunun üstünden gelirsiniz. Bunun üstünde 60 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde 80 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde en yakin tarih olan yerel seçimlerde geldiniz. Kendinize güveniniz. Kendinize güvendiginiz müddetçe bu ülkeyi refah toplumu hâline getirmeyi basarabiliriz. Bulundugunuz yerden vatandasi sandiga götürün. Sandik önünüze geldigi zaman oyunuza sahip çikin. Insallah alti siyasi partimizin açiklayacagi Cumhurbaskanimizi 13. Cumhurbaskani olarak Türkiye’de seçecegiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün dogacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettigi Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanliklarin bir Türkiye’si olmayacak.

BU SISTEMI TERS YÜZ ETMEK SIZIN ELINIZDE: Bu Türkiye’de de gençler mutlu, umutlu olacak. Emekli, dul ve yetim; gelir pastasinda hak ettigi payi alacak. Çocugunuza çikolata alamiyorsaniz bu sistemin eseridir. Bu sistemi ters yüz etmek sizin elinizde. Buraya onun için toplandik. Hür Düsünce Hareketi, bir sivil toplum hareketi. Bu sivil toplum hareketi, akademisyenlerle çok verimli çalismalar yapmaktadir. Sürdürülebilir bir yasam, su, gida, enerji, iklim degisikligi, ekonomik kalkinma ve firsatlar. Bu ülkenin nasil rayina oturtulacagiyla ilgili reçeteleri sunan bir çalisma. Bu çalismayi siyaset grubuna veriyoruz. Bunun benzerlerini de verecegiz ama önümüzde bir seçim var.”

“ALTI LIDER EGOLARINI ASAGIYA ALDILAR”

Bagdat Valisi hikâyesi üzerinden örnek veren Aksoy, ardindan söyle konustu:

“Iste Sayin Kiliçdaroglu, iste Sayin Davutoglu, iste Sayin Aksener, iste Sayin Babacan, iste Sayin Uysal ve iste Sayin Karamollaoglu bu Bagdat Valisi gibi bütün egolarini asagiya aldilar. Bir altili masa olusturdular. Bu altili masa iktidara yürümek için kuruldu. Bu kongre, Hür Düsünce Hareketi’nin birinci olagan genel kurulu. Alti ay önce kurulduk. Bir buçuk yildir da Zoom üstünden toplanti yaptik. Bugün görüyorum ki heyecaninizla bu kongre Hür Düsünce Hareketi’nin genel kongresi degil. Bu kongre, aziz Türk milletinin iktidara yürüyüs kongresidir. Bu iktidar yürüyüsü, kutlu bir yürüyüstür. Bunun altinda herkesin payi olmalidir. Altili masa burada, liderlerimiz içlerinden bir Cumhurbaskani adayi çikaracaklar. Siz sandiga giderek Cumhurbaskani seçeceksiniz.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °