IZMIR’DE ÇEVRE GÖNÜLLÜLERI KENT ORMANI'NDA TEMIZLIK YAPTI

Çevre bilinciyle ilgili farkindalik yaratmak için Agustos ayinda 30 ilçede eszamanli temizlik hareketi baslatan Izmir Büyüksehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde Inciralti Kent Ormani'nda temizlik çalismasi yapti. Gönüllülerin de katilimiyla bir buçuk

Güncel 17.09.2022 16:16:00 0
IZMIR’DE ÇEVRE GÖNÜLLÜLERI KENT ORMANI

Çevre bilinciyle ilgili farkindalik yaratmak için Agustos ayinda 30 ilçede eszamanli temizlik hareketi baslatan Izmir Büyüksehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde Inciralti Kent Ormani'nda temizlik çalismasi yapti. Gönüllülerin de katilimiyla bir buçuk saat içinde 500 kilogram çöp toplandi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, temiz Izmir için farkindalik çalismalarini sürdürüyor.  “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz Izmirimiz” sloganiyla Agustos ayinda 30 ilçede es zamanli temizlik çalismasi yapan Büyüksehir Belediyesi ekipleri Inciralti Kent Ormani’nda dogaseverlerle bulustu. Dünya Temizlik Günü kapsaminda “Harekete Geç” sloganiyla Sosyal Projeler Dairesi Baskanligi koordinasyonunda yapilan temizlik etkinligi Inciralti Kent Ormani Engelli Hizmet Merkezi önünden basladi.

Inciralti Kent Ormani sahasinda ve deniz kiyisinda yapilan temizlik çalismasinda bir buçuk saatte 500 kilogramlik çöp toplandi.

“TEMIZ DOGA IÇIN EL BIRLIGI ILE HAREKET EDELIM”

Etkinligin açilisinda konusan Izmir Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Komisyonu Baskani Nilay Kökkilinç, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in ortaya koydugu çevre vizyonu dogrultusunda doganin ve çevrenin korunmasi için önemli çalismalar yapildigini belirterek sunlari söyledi:

“Agaci, çiçegi, su kaynaklarini, dogal güzellikleri kisaca dogayi sadece insana mutluluk veren bir resim gibi görmemiz gerektigi artik her türlü tartisma disinda. Çevrenin korunmasi her türlü maddi ihtirasin önüne geçmeli. Bu anlamda baris içinde huzurlu bir biçimde yasanacak savassiz bir dünyanin hepimizin ortak temennisi olduguna inaniyorum. Her birimizin elinden geldigince yapabilecegi her sey, bizlerin gelecek nesillere birakacagi karinca kararinca bir miras olmalidir. Gelin bir farkindalik yaratalim. Çevreyi korumak adina duyarliligi toplumun tüm katmanlarina yayalim. Yerden aldigimiz bir kagit parçasi, denizi kirleten bir çöpün bile temizlenmesi en az dünyayi kirleten bir teknolojik hasarin önlenmesi kadar önemlidir. Bu yolda el birligi ile hareket edersek basarili olacagimiza eminim”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °