DEMOKRAT PARTI GENEL BASKANI UYSAL: “YINE HÜRRIYET DIYECEGIZ, YINE ADALET DIYECEGIZ”

Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal, “Onlarin biraktigi bayragi, her bir zerresi bir sehidin kani ile boyanmis bu vatani mukaddes bilmis bizler için bir ‘vatan ve millet’ meselesi olan bu kutlu davayi, yillar boyunca Anadolu’nun ücra köseleri

Güncel 17.09.2022 20:46:00 0
DEMOKRAT PARTI GENEL BASKANI UYSAL: “YINE HÜRRIYET DIYECEGIZ, YINE ADALET DIYECEGIZ”

Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal, “Onlarin biraktigi bayragi, her bir zerresi bir sehidin kani ile boyanmis bu vatani mukaddes bilmis bizler için bir ‘vatan ve millet’ meselesi olan bu kutlu davayi, yillar boyunca Anadolu’nun ücra köselerine demokrat misyonun abide sahsiyetleri, liderleri, hizmetkarlari hep tasimistir. Bugün de ülkemizin içine düstügü, dogru ile yanlisin yer degistirdigi mühtedi demokratlarin, demokrasiyi bir konjonktürel program olarak görenlerin ülkeye kendi varliklarini kaçinilmaz bir kadere dönüstürmek için elimizde kalmis sinirli demokratik imkanlarla da olsa mesruiyetten ayrilmadan yine millet diyecegiz, yine hürriyet diyecegiz, yine adalet diyecegiz” dedi.

DP Genel Baskani ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Menderes, Polatkan ve Zorlu’nun idamlarinin yildönümü dolayisiyla bugün anit mezarda düzenlenen anma töreninde bir konusma yapti. Uysal, kisaca sunlari söyledi:

“15 Mayis 1919 sabahi Konak Meydani Kordonboyu'nda Yunan gemileri Patris ve Atronitos’tan Pasaport'a yanasan ve Izmir Metropoliti Hrisostomos tarafindan takdis edilen Yunan Efzon Alayina, Themistokles gemisi ile karaya çikan 5. Piyade Alayina bagli Yunan askerlerine ‘Olmaz, olamaz, böyle ellerini sallaya sallaya giremezler’ diye itiraz eden ve ilk kursunu atan, isgalcilerin süngü darbeleri ile 31 yasinda sehadete eren Hasan Tahsin mesela. Ya da 23 Aralik 1930 günü gerici bir ayaklanmaya müdahale ettigi için öldürülen, hainlerin öldürmekle hirslarini doyuramayip affedin basini keserek bir sopaya takip sergiledikleri Astegmen Mustafa Fehmi Kubilay. Peki, Milli Mücadeleden sonra vatanin bekasi için terör örgütlerine karsi kahramanca mücadele ederken sehadete ermis binlerce Mehmetçik? Ya Cumhuriyet degerleri için vatanin her sathinda görevini ifa ederken haince öldürülen sehitlerimiz.

“NE SEHITLER GÖRDÜ BU VATAN”

Mesela 31 Mart 2015 günü teröristler tarafindan görevini ifa ettigi adliye binasinda rehin alinip sehit edilen Savci Selim Kiraz. Ya da 10 Kasim 2016 yilinda Mardin'de PKK'li teröristler tarafindan düzenlenen saldirida sehit olan Sehit Kaymakamimiz Muhammed Fatih Safitürk. Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de karne dagittiktan sonra evine gittigi sirada hain terör örgütü PKK saldirisinda hayatini kaybeden Aybüke Yalçin. Ne sehitler gördü bu vatan.

“17 EYLÜL’DE ISE BASBAKANIMIZI SEHIT EDEN ZALIM BIR IRADEYI BIR KEZ DAHA TELIN EDIYORUZ”

Bu vatanin, bu milletin kurtulusu ve devletin kurulusu ugruna isimli isimsiz ne canlar sehadete erdi. Adini sayamadigimiz on binlerce sehit; her birinin derdi millet, her birinin derdi memleket! Iste bugün de ‘derdi millet’, ‘derdi memleket’ olan üç sehidimizin, isgalden kurtulan bu vatanin kurtulusuna yarenlik etmis, kurulusuna eslik etmis ve nihayetinde milletimizin istikbali için büyük bir sorumluluk üstlenerek mücadelesini devam ettirmis üç koca yigidin sehit edilisinin yil dönümünü idrak ediyoruz. 61 yil evvel 16 Eylül’de iki bakanimizi, 17 Eylül’de ise basbakanimizi sehit eden zalim bir iradeyi bir kez daha telin ediyoruz.

“YINE HÜRRIYET DIYECEGIZ, YINE ADALET DIYECEGIZ”

Onlarin biraktigi bayragi, her bir zerresi bir sehidin kani ile boyanmis bu vatani mukaddes bilmis bizler için bir ‘vatan ve millet’ meselesi olan bu kutlu davayi, yillar boyunca Anadolu’nun ücra köselerine demokrat misyonun abide sahsiyetleri, liderleri, hizmetkarlari hep tasimistir. Bugün de ülkemizin içine düstügü, dogru ile yanlisin yer degistirdigi mühtedi demokratlarin, demokrasiyi bir konjonktürel program olarak görenlerin ülkeye kendi varliklarini kaçinilmaz bir kadere dönüstürmek için elimizde kalmis sinirli demokratik imkanlarla da olsa mesruiyetten ayrilmadan yine millet diyecegiz, yine hürriyet diyecegiz, yine adalet diyecegiz.

Bu duygu ve düsüncelerle bugün burada andigimiz Sehit Basbakanimiz Adnan Menderes, onun bakanlari Fatin Rüstü Zorlu, Hasan Polatkan ve onlarca isimsiz kahramani, bu aciyi ortak bir aci olarak yasamis büyüklerimizi, Kurucu Genel Baskanimiz Cumhurbaskanimiz Celal Bayar’i, büyük liderimiz Süleyman Demirel’i, o bayragi kendisinden sonra tasiyan Cumhurbaskanimiz Turgut Özal’i ve bugün bulundugumuz bu alanda meftun bulunan sehit Basbakanimizin esi Berrin Menderes’i, onu kiymetli evlatlari Aydin Menderes’i ve bulundugumuz bu mekanda yatan tüm geçmislerimizi, tüm sehitlerimizi de bu vesileyle rahmetle yad etmek istiyorum.”


Çarşamba 24.6 ° / 13.8 °
Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °