KONYA'DA REKTÖR ATAMASINA TEPKILER BÜYÜYOR

IYI Parti Konya Il Baskani Gökhan Tozoglu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörlügü’ne Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in atanmasina tepki gösterdi. Çelik’in AKP’nin trollügünü yaptigini öne süren Tozoglu, "Teknik üniversite niteliklerine uygun olmayan, bilim insa

Güncel 18.09.2022 11:32:00 0
KONYA

IYI Parti Konya Il Baskani Gökhan Tozoglu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörlügü’ne Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in atanmasina tepki gösterdi. Çelik’in AKP’nin trollügünü yaptigini öne süren Tozoglu, "Teknik üniversite niteliklerine uygun olmayan, bilim insani vasfina degil de siyasi ve hamasi paylasimlari ile ön plana çikan bir ismin rektör olarak atanmasi ziyadesiyle yanlistir. Bu, sehrimizin üniversite kalitesini azaltacaktir. Öyle ki o üniversitenin içerisinde iktidar partisine oy vermeyen akademisyenler, iktidar partisine oy vermeyen ögrenciler ve personeller var. O rektör, hepsini temsil etmek zorundadir" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla Resmi Gazete'de yayinlanan kararnameyle 15 ildeki 17 üniversiteye rektör atamasi yapildi. Atama yapilan üniversitelerden bir tanesi de Konya’da bulunan Konya Teknik Üniversitesi oldu. Üniversitede 2018 yilindan bu yana rektör olarak görev alan Babür Özçelik’in yerine, ayni üniversitesinin Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Osman Nuri Çelik atandi. Üniversiteye rektör olarak atanana Osman Nuri Çelik, sosyal medya paylasimlarinin birinde, “Hakikaten Atatürk’ü anmak isteyen sinagoga gitsin” demisti.

"BIR PROFESÖRDEN ZIYADE AK PARTI IKTIDARININ TROLLÜGÜNÜ GERÇEKLESTIREN BIR ISIM"

Paylasimlarinda muhalefeti elestiren Osman Nuri Çelik’in Konya Teknik Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasina IYI Parti Konya Il Baskani Gökhan Tozoglu tepki gösterdi. Atanan profesörün AKP’nin trollügünü yaptigini savunan Tozoglu, sunlari söyledi:

"Geçtigimiz gün, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan rektör atamalari gerçeklestirildi. Bu çerçevede, sehrimizde bulunan Konya Teknik Üniversitesi’ne de profesör ünvanli Osman Nuri Çelik isimli biri atandi. Ilgili kisinin akademik çalismalarini ve basarilarini incelemek istedigimizde, maalesef karsimiza bir akademisyenden veya bir profesörden ziyade AK Parti iktidarinin trollügünü gerçeklestiren bir isim çikti. Normal sartlar altinda artik liyakatli atamalarin olmadigini, siyasi atamalarin oldugunu hepimizi biliyoruz. Bu duruma da maalesef alistirildik. Ancak son atamalarda gördük ki seviye oldukça düsmüs. Osman Nuri Çelik’in paylasimlarina baktiginiz zaman, sanki iktidar partisinin bir ilçe baskanindan, il baskanindan daha fazla iktidar partisini öven, ayni zamanda muhalif partilere yönelik tahkir edici ifadeleri paylasan bir profil görüyoruz. Sehrimizin teknik üniversite ihtiyacini karsilamak üzere kurulan bu üniversitenin basina teknik üniversite niteliklerine uygun olmayan, bilim insani vasfina degil de siyasi ve hamasi paylasimlari ile ön plana çikan bir ismin rektör olarak atanmasi ziyadesiyle yanlistir. Bu, sehrimizin üniversite kalitesini azaltacaktir. Öyle ki o üniversitenin içerisinde iktidar partisine oy vermeyen akademisyenler, iktidar partisine oy vermeyen ögrenciler ve personeller var. O rektör, hepsini temsil etmek zorundadir” dedi.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °