SEDAT PEKER’IN ARNAVUTLUK'TA YAKALANAN BASIN DANISMANI EMRE OLUR ISTANBUL’A GETIRILDI

Organize suç örgütü yöneticiliginden hüküm giyen ve kirmizi bültenle aranan Sedat Peker’in basin danismani olarak bilinen ve Arnavutluk’ta yakalanan Emre Olur, Istanbul’a getirildi.

Güncel 18.09.2022 11:39:00 0
SEDAT PEKER’IN ARNAVUTLUK

Organize suç örgütü yöneticiliginden hüküm giyen ve kirmizi bültenle aranan Sedat Peker’in basin danismani olarak bilinen ve Arnavutluk’ta yakalanan Emre Olur, Istanbul’a getirildi.

Suç örgütü yöneticiliginden daha önce hüküm giyen ve hakkinda kirmizi bültenle arama karari bulunan Sedat Peker’in basin danismani olarak bilinen Emre Olur’un Arnavutluk’ta gözaltina alindigi duyurulmustu. Tiran’da bekletilen Olur’un, Interpol ekiplerince, Arnavutluk baskenti Tiran'dan kalkan tarifeli uçakla bu sabah saat 09:15'te Istanbul Havalimani getirildigi ögrenildi.

Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Emre Olur’u, uçaktan indirildigi sirada Interpol görevlilerinden teslim aldi. Havalimanindaki Istanbul Emniyet Sube Müdürlügüne getirilen Olur, saglik kontrolünden geçirildi. Olur'un, Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’ne götürülmesi bekleniyor.

IÇISLERI BAKANLIGI: 17 EYLÜL’DE ARNAVUTLUK POLISI TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMASI SAGLANDI

Emre Olur’un Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili Içisleri Bakanligi’ndan da açiklama yapildi. Bakanlik tarafindan yapilan açiklama söyle:

“‘Tehdit’, ‘suçu ve suçluyu övmek’, ‘hakaret’, ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olma’, ‘basit yaralama’, ‘sesli, yazili veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarindan adli makamlarimizca ulusal seviyede aranan ve Sedat Peker suç örgütünün üyesi olan Ahmet Emre Olur’un yer tespitine yönelik yapilan çalismalar kapsaminda, sahsin 23 Mayis 2021 tarihinde ülkemizden Kuzey Makedonya ülkesine gittigi tespit edilmistir.

Kuzey Makedonya ve Balkan ülkeleri Interpol birimleri ile sahsin yer tespitine yönelik yazismalar yapilmis ve görüsmeler devam etmekteyken 12 Eylül 2022 günü Arnavutluk Tiran üzerinden BAE-Abu Dabi’ye gittigi tespit edilmistir. 16 Eylül 2022 tarihinde Milli Istihbarat Teskilati Baskanligi ve Abu-Dabi Büyükelçiligi’mizden BAE’den deport edilecegi bilgisinin Emniyet teskilatimiza iletilmesi üzerine Emniyet teskilatimizca yapilan siki takip sonucu söz konusu sahsin Sirbistan’a gidecegi tespit edilmistir.

Ancak Sirbistan makamlari, uluslararasi yolcu oldugu için sinir disi talebimize olumlu yanit verememistir. Sirbistan’dan Arnavutluk Tiran’a geçecegi tespit edilen sahsin Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlügü, Arnavutluk Interpol’ü ve Sayin Içisleri Bakanlarinin kurdugu dogrudan temas sonucunda Tiran Havaalani’nda 17 Eylül 2022 günü saat 06:00’da Arnavutluk polisi tarafindan gözaltina alinmasi saglanmistir.

Bu itibarla söz konusu sahsi teslim almak üzere Arnavutluk-Tiran’a giden Interpol ve KOM Daire Baskanligi görevlileri tarafindan Ahmet Emre Olur, 18 Eylül 2022 tarihinde saat 06:30’daki uçusla Tiran-Arnavutluk’tan teslim alinarak sorgulama ve adli islemleri için Istanbul Havalimani’nda Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerine teslim edilmistir.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °