VAN'DAN IZMIR'E GELEN 11. SINIF ÖGRENCISININ OKUL KAYDININ KASTEN YAPILMADIGI IDDIA EDILDI

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Van'dan gelerek Izmir'in Kemalpasa ilçesine yerlesen ailenin kizi Rojin Koç'un "Puani yetmesine ragmen hiçbir okula kaydinin yapilmadigi" iddiasini gündeme getirdi. Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve Izmir Il Milli Egitim

Güncel 20.09.2022 16:49:32 0
VAN

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Van'dan gelerek Izmir'in Kemalpasa ilçesine yerlesen ailenin kizi Rojin Koç'un "Puani yetmesine ragmen hiçbir okula kaydinin yapilmadigi" iddiasini gündeme getirdi. Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve Izmir Il Milli Egitim Müdürü Mücahit Yentür'e seslenen Yücel, "Van’dan Izmir’e gelerek okumak için çirpinan bir kiz çocugunun egitim hayatinin engellenmesinin gerekçesi nedir? Lami cimi yok. Bu ayiba son verin" dedi.

Iddiaya göre bir süre önce Kemalpasa ilçesine tasinan Koç ailesinin kizi Rojin, puani tutmasina ragmen Izmir'de hiçbir okula kayit yaptiramadi. Aile, ilçedeki tek Anadolu lisesi olan Erzan Bulum Anadolu Lisesi'nin "Yer yok" gerekçesiyle kendilerini geri çevirdigini söyledi. 11. sinif ögrencisi olan Rojin'in Anadolu lisesinden nakil oldugu için imam hatip ve meslek liselerine geçis yapamadigi belirtildi.

Kendisine ulasan aileyle bir araya gelen CHP Izmir Il Baskani avukat Deniz Yücel, sosyal medya hesabindan açiklama yaparak Milli Egitim Bakani Özer ve Izmir Il Milli Egitim Müdürü Yentür'e çagri yapti. Yücel’in açiklamasi söyle:

"Van’dan Izmir Kemalpasa’ya gelerek egitim hayatina devam etmek isteyen 11. sinif ögrencisi Rojin Koç’un, okul puani yettigi halde kasitli olarak Kemalpasa’da hiçbir okula kaydinin yapilmadigi dogru mudur? Bu dogruysa, Van’dan Izmir’e gelerek okumak için çirpinan bir kiz çocugunun egitim hayatinin engellenmesinin gerekçesi nedir? Hani egitim hakki anayasal bir hakti ve firsat esitligine inaniyordunuz? Lami cimi yok. Bu ayiba son verin. Rojin ve ailesinden özür dileyin. Takipçisiyiz."


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °