TOGG KONSEPT AKILLI CIHAZI’NIN TÜRKIYE’DEKI YENI DURAGI GALATAPORT ISTANBUL OLDU

Türkiye’nin mobilite alaninda hizmet veren küresel teknoloji markasi Togg, Galataport Istanbul’da ziyaretçilerle bulusuyor. Konsept Akilli Cihaz, 15 Eylül- 15 Ekim 2022 tarihleri arasinda Galataport Istanbul Dogus Meydani'nda sergilenecek.

Bilim & Teknoloji 20.09.2022 20:28:14 0
TOGG KONSEPT AKILLI CIHAZI’NIN TÜRKIYE’DEKI YENI DURAGI GALATAPORT ISTANBUL OLDU

Türkiye’nin mobilite alaninda hizmet veren küresel teknoloji markasi Togg, Galataport Istanbul’da ziyaretçilerle bulusuyor. Konsept Akilli Cihaz, 15 Eylül- 15 Ekim 2022 tarihleri arasinda Galataport Istanbul Dogus Meydani'nda sergilenecek.

2023 yilinin ilk çeyreginde dogustan elektrikli ilk akilli cihazi C SUV’u banttan indirmeye hazirlanan Togg, seri olarak üretilmesi planlanmayan ancak markanin vizyonunu ortaya koyan Konsept Akilli Cihazi ile Galataport Istanbul’da sehrin yerli ve yabanci misafirleri ile bulusuyor. Lansmani ocak ayinda dünyanin en büyük Tüketici Elektronigi Fuari CES 2022’de yapilan Konsept Akilli Cihaz, 15 Eylül itibariyla Galataport Istanbul Dogus Meydani’nda sergilenmeye basladi. 15 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerle bulusacak olan Konsept Akilli Cihaz, Togg’un gelecekte kullanacagi teknolojilerle ilgili önemli ipuçlari veriyor. Ayni zamanda dogustan yesil olan Togg ile çevre dostu uygulamalariyla Avrupa’nin ikinci en büyük LEED Platin sertifikali projesi unvanini kazanan Galataport Istanbul, inovatif yaklasima ek olarak sürdürülebilirlik açisindan da güçlü bir birliktelik sergiliyor.

KAPILAR BIR KITAP GIBI AÇILIYOR

Togg’un vizyonunu yansitan cihaz, Togg DNA’sinda bulunan stilistik özelliklerin korundugu, dinamik ve yenilikçi bir spor araba (fastback) olarak öne çikiyor. Stil konseptinin temelini, kasli arka tasarim ve ön farlardan baslayip aracin profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgi olusturuyor. Otomobil üzerinde bulunan aydinlatmali Togg logosu ise Dogu ve Bati’nin birlikteligini simgeliyor. Murat Günak liderliginde Togg tasarimcilari tarafindan gelistirilen ve Pininfarina stüdyolarinda üretilen cihazdaki ön cam, dogustan elektrikli mimariyle uyumlu olacak sekilde neredeyse bastan tasarlanirken, jantlar Togg DNA'sina ait çok kollu stilize edilmis lale özelligini tasimaya devam ediyor.

Menekse ve çivit mavisinin karisimina çalan metalik gri renge sahip Akilli Cihaz’da, dis tasarimin yani sira iç tasarim ve yolcularin kabin deneyimi de bir üst seviyeye tasiniyor. Içeride C SUV’un tasarimina sadik bir yaklasim izlenmesine ragmen, direksiyon simidi, sportif ve zarif bir tasarimla bastan yaratilmis durumda. Iç mekânda entegre emniyet kemerlerine sahip dört adet tekli koltuk yer aliyor ve orta sütunu ortadan kaldiran tasarimla kapilar bir kitap gibi açiliyor. Ön koltuklarda açik renk deri kullanilirken, arka koltuklarda koyu renk tercihi göze çarpiyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlügü vurgulamak için açik mavi renk tercihi dikkat çekiyor.

EKIM AYINDA SERI ÜRETIME HAZIR

Ekim ayinda seri üretime hazir olacak Togg, uluslararasi teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasinin ardindan 2023 yilinin ilk çeyreginin sonunda C segmentindeki dogustan elektrikli SUV’u pazara çikaracak. Ardindan yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sirasina girecek. Takip eden yillarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katilmasiyla, ayni DNA’yi tasiyan ve bes modelden olusan ürün gami tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan bes farkli model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planliyor.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °