KEMALPASA ILÇE MILLI EGITIM MÜDÜRLÜGÜ'NDEN "HIÇBIR OKULA KAYDI YAPILMADIGI" IDDIA EDILEN ÖGRENCI ILE ILGILI AÇIKLAMA

Izmir Kemalpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Van'dan gelerek Kemalpasa ilçesine yerlesen ailenin kizi Rojin Koç'un "puani yetmesine ragmen hiçbir okula kaydinin yapilmadigi" iddiasi ile ilgili açiklama yapti. Açiklamada, "Ögrencimiz, yönlendirilen okullar

Güncel 21.09.2022 08:32:29 0
KEMALPASA ILÇE MILLI EGITIM MÜDÜRLÜGÜ

Izmir Kemalpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Van'dan gelerek Kemalpasa ilçesine yerlesen ailenin kizi Rojin Koç'un "puani yetmesine ragmen hiçbir okula kaydinin yapilmadigi" iddiasi ile ilgili açiklama yapti. Açiklamada, "Ögrencimiz, yönlendirilen okullarda egitimine devam edebilecegi gibi, gitmekte israr ettigi Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne nakli için gerekli yasal sartlarin olusmasi halinde kendisine bilgi verilecektir" denildi.

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel'in gündeme getirdigi 11. sinif ögrencisi Rojin Koç'un "puani yetmesine ragmen hiçbir okula kaydinin yapilmadigi" iddiasi ile ilgili Kemalpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nden açiklama geldi. Yazili açiklamada sunlar kaydedildi:

"Ilgili ögrenci Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne nakil basvurusunda bulunmus, kendisine basvuruda bulundugu okulda 3 kontenjan oldugu ve nakil basvurusunda 10. sirada oldugu bilgisi verilmistir. Bilindigi üzere; nakiller merkezi sistem üzerinden yapilmaktadir. Yasal kriterleri vardir ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak isleyise müdahale yetkimiz yoktur. Dolayisiyla nakil talebi olan diger ögrencilerin siralamada puan önceliginin olmasi sebebiyle ögrencimiz, ilçemizdeki Ulucak Anadolu Lisesi, Bagyurdu Anadolu Lisesi ve Yamantürk Çok Programli Anadolu Lisesi'ne nakil basvurusu için yönlendirilmistir.

"TÜM ÖGRENCILERIN EGITIM ÖGRETIM HAKKI VARDIR"

Ögrencimizin okumayi arzu ettigi Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne naklinin önündeki tek engel, puanina göre bulundugu siralamadir. Ayrica 3 okulumuzda daha egitim hayatina devam edebilecekken egitim hakkinin elinden alindigi yönünde bir algi olusturulmaya çalisilmaktadir. Ayni zamanda ögrenci ile alakali yapilan açiklamada, yasal nakil sürecine iliskin bilgi eksikligi ortadadir. Elbette tüm ögrencilerimizin egitim ve ögretim hakki vardir ve esittir. Kendisinin magduriyeti asla söz konusu degildir. Konu, müdürlügümüzün takibindedir. Ögrencimiz, yönlendirilen okullarda egitimine devam edebilecegi gibi, gitmekte israr ettigi Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne nakli için gerekli yasal sartlarin olusmasi halinde kendisine bilgi verilecektir.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °