MHP'LI AKÇAY'DAN SIYASET ETIK VE AHLAKINI ASAN SÖZLER; "6'LI MASA HEM YUVARLAK HEM DE GEVSEK"

Erken seçim iddialari artarken ve yapilan anket sonuçlari AK Parti ve MHP ittifakinin her geçen gün oy kaybi yasadigini ortaya koyarken Cumhur ittifakina mensup siyasilerde tutum ve söylemleriyle siyaset etik ve ahlaki sinirlari disina çikmaya devam ediy

Güncel 21.09.2022 19:07:00 0
MHP

Milliyetçi Harekat Partisi teskilati basin mensuplariyla kahvaltida bulustu. Kahvalti sonrasi basina konusan Milliyetçi Harektt Partisi Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 6’li masayi hedef alarak,’’ Hem yuvarlaksiniz, hem de gevseksiniz’’ dedi.

MHP Grup Baskanvekili Akçay sert elestirilerde bulundu. 6’li masaya lak lak masasi diyorum diyen Akçay, ‘’6’li masa defalarca bir araya geldi saatlerce konustular. Ben bu masaya laklak masasi diyorum. Toplanip 5-6 saat konusuyorlar muhtemelen 5 saatin 4 saatinde de Davutoglu konusuyordur. Ortada politika yok , proje politika yok. Bir ara güçlendirilmis parlamenter sistem dediler, altini dolduramadilar. Güçlendirilmis Parlamenter Sistem sözü ile eskiye dönecegiz demekten utandilar, çekindiler .Siyasi gericilik yapiyorlar. Ülkeye yön verecek politikalari yok Zaten yeni yönetim sistemi ile parlamentomuz daha güçlü hale geldi. Türkiye’de güçlü hükümet güçlü meclis var.’’ifadelerini kullandi.

TEK AMAÇLARI ERDOGAN'I DEVIRMEK

Kiliçdaroglu’nun 6’li masaya yön verdigini belirten Akçay,’’6’li masada CHP Sol Parti diger 5 Parti Sag parti konumunda. Kiliçdaroglu diger 5 partiye modorötörlük  yapiyor. Ikili 6’li masa var. Amaçlari da hükümeti yikmak , Erdogan’i devirmek. Baska ortak noktalari yok. Birbirlerine de çelme takmak derdindiler.   Türk seçmeni yuvarlak ve gevseklere itibar etmez’’diye konustu.

6’li masanin ülkeye, hükümete, devlete yol verecek hiçbir politikasinin bulunmadigini söyleyen Akçay, “Subat ayinda bildiri yayinladilar bu bildiride Avrupa birliginin aldigi bütün kararlara uymayi taahhüt ediyoruz dediler. Korkunç bir sey. Yapacaklari simdiden belli. Bir projeleri programlari birlestikleri bir görüsleri yok ama birbirilerine çelme takmakla mesguller bunlarin ülkeyi yönetmeleri ülkeyi büyük bir kaosun içine atacaktir” Dedi.

HEM GEVSEK HEM YUVARLAK MASA

6’li masanin en belirgin özelliginin  gevsek ve yuvarlak oldugunu söyleyen Erkan Akçay, “Geçen aylarda Reuters haber ajansi bu 6li masayi gevsek ittifak olarak nitelendirdi ve bu ittifakin bazi sözcüleri de ‘Evet biz gevsek bir ittifakiz.’ dediler. Dikkat ederseniz bunlar bir oturma düzenini bile tartistilar sonra yuvarlak masada karar kildilar. 6’li masanin diger bir adi da yuvarlak masa... Arkadaslar Türk seçmeni yuvarlak ve gevseklere itibar etmez. Bunlarin en belirgin özellikleri bu... Yuvarlak ve gevsek bir ittifak. Hem gevseksiniz hem yuvarlaksiniz. Millet sizin neyinize itibar etsin. Daha bir aday belirleyemiyorlar. Eninde sonunda bunlara ya Avrupa ya Amerika bir aday belirleyecek.” seklinde konustu.

Kahvaltiya,Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Baskanvekili Erkan Akçay, MYK Üyesi  Mehmet Ödevli,Manisa Büyüksehir Belediye Baskani  Cengiz Ergün, Il Baskani Murat Öner, Kaçep Baskani Nese Töz, Il Baskan Yardimcilari Muammer Babus,Cüneyt Tosuner, Ali Daglioglu, Halit Okar, Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten ve Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar katildi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °