CHP'LI BALABAN’DAN MHP’LI AKÇAY’A TEPKI: “BU SIYASI DÖNEKLIKLE HALKIN YÜZÜNE NASIL BAKIYORSUNUZ?"

CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’in altili masayla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Balaban, “Erkan Akçay ‘Öcalan emreder, AKP yapar’ diyordu. Ben simdi Erkan Akçay'a soruyorum: Bu siyasi tutars

Güncel 22.09.2022 21:41:00 0
CHP

CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’in altili masayla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Balaban, “Erkan Akçay ‘Öcalan emreder, AKP yapar’ diyordu. Ben simdi Erkan Akçay'a soruyorum: Bu siyasi tutarsizlikla, bu siyasi çeliskilerle, bu siyasi döneklikle halkin yüzüne nasil bakiyorsunuz, nasil bakacaksiniz, nasil halktan oy isteyeceksiniz?" dedi. 

MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’in önceki gün MHP Manisa Il Baskanligi’nda ulusal ve yerel basin mensuplariyla yaptigi toplantida; altili masa hakkinda yaptigi “Türk seçmeni yuvarlak ve gevseklere itibar etmez. Bunlarin en belirgin özellikleri bu. Yuvarlak bir ittifak, gevsek bir ittifak. Hem gevseksiniz hem yuvarlaksiniz, millet sizin neyinize itibar etsin” açiklamasi tepki çekti. 

ANKA Haber Ajansi’na konusan CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, Akçay’in sözlerini ‘siyasi nezakete uymayan ve siyasi nezaketi ayaklar altina alan bir açiklama’ olarak degerlendirdi. 

“BAHÇELI, HER TÜRLÜ MILLIYETÇILIGI AYAKLAR ALTINA ALAN BIR ERDOGAN ILE KOL KOLA YÜRÜYOR” 

“Bizler, bu tür siyasetin seviyesini düsürücü açiklamalara karsi, onlarin tarzinda bir açiklama yapmayacagiz ama sunu açiklikla belirtmek istiyorum” diyen Balaban, sözlerini söyle sürdürdü: 

“MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Erkan Akçay’in siyasi tutarsizliklari, siyasi çeliskileri ve en önemlisi siyasi dönekliklerin üzerinde durmak istiyorum. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdogan’a ‘17- 25 Erdogan’ ve ‘Tekeden süt çikmaz, suda ates yanmaz. Erdogan’dan cumhurbaskani olmaz’ diyordu. Erdogan’i ve AKP’yi Haliç’te, 40 defa yikayacagini söylüyordu. Bugün gelinen noktada ise Devlet Bahçeli her türlü milliyetçiligi ayaklar altina alan bir Erdogan ile kol kola yürüyor. Erkan Akçay da Manisa’da sunu söylüyordu; ‘Öcalan emreder, AKP yapar’ diyordu. Ben simdi Erkan Akçay’a soruyorum: Bu siyasi tutarsizlikla, bu siyasi çeliskilerle, bu siyasi döneklikle halkin yüzüne nasil bakiyorsunuz, nasil bakacaksiniz, nasil halktan oy isteyeceksiniz? Bizler her seyin farkindayiz.” 

“HALKIMIZ HESABINI SANDIKTA SORACAK” 

MHP’nin her gün Manisa’da erimekte oldugunu söyleyen Balaban, söyle dedi:

“Milliyetçi Hareket Partisi, 2023’te yapilacak seçimlerde Manisa’dan milletvekili dahi çikartamayacak. Yapilan bu yanlis politikalarin hesabini halkimiz hem Erkan Akçay’a hem de MHP’ye sandikta gerekli cevabi vererek soracak. Abesle istigal bir açiklama yapmistir. Birakin bir grup baskanvekiline, siradan insana yakismayan bu açiklamalara karsi da cevabini bizden ve muhalefet partilerinden, Erkan Akçay almistir.” 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °