“BOZKIRIN TEZENESI” KARABAGLAR’DA ANILDI

“Bozkirin Tezenesi” Neset Ertas, ölümünün 10. yilinda Karabaglar’da, Bedia Akartürk konseriyle anildi. Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki Neset Ertas Parki’ni dolduran Karabaglarlilar, Akartürk'ün seslendirdigi büyük ustanin türkülerine, zaman zaman coskuyl

Kültür-Sanat 24.09.2022 14:07:21 0
“BOZKIRIN TEZENESI” KARABAGLAR’DA ANILDI

“Bozkirin Tezenesi” Neset Ertas, ölümünün 10. yilinda Karabaglar’da, Bedia Akartürk konseriyle anildi. Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki Neset Ertas Parki’ni dolduran Karabaglarlilar, Akartürk'ün seslendirdigi büyük ustanin türkülerine, zaman zaman coskuyla, zaman zaman da hüzünle eslik etti.

Anma etkinligine, Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu, esi Fügen Selvitopu, Karabaglar Kent Konseyi Baskani Alev Agri, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin de aralarinda oldugu çok sayida vatandas katildi.

Etkinligin açilisinda konusan Baskan Selvitopu, “Neset Baba, Anadolu insaninin çektigi acilari, duydugu sevinçleri, sevgiyi, saygiyi en içten sekilde türkülerine, bozlaklarina yansitti. Hepimiz o türküleri yasadik, kendimize pay çikardik. O türkülerle acilarimiza teselli bulduk, sevinçlerimizi çogalttik. Yasama baska türlü sarildik” dedi.

Neset Ertas’in yoklugu, çileyi, aciyi en derinden hisseden sanatçilardan oldugunu hatirlatan Baskan Selvitopu, “Onu ölümünün 10. yil dönümünde rahmetle, minnetle aniyoruz. Iyi ki bu topraklarda yasadi, bu türküleri söyledi.  Dertlerimize derman oldu, hayatimizi kolaylastirdi. Onun bozlaklarina, türkülerine Anadolu sonsuza kadar sahip çikacak. Tüm halk ozanlarimizin önünde saygiyla, sevgiyle egiliyoruz” diye konustu.

Daha sonra sahneye gelen Türk halk müzigi sanatçisi Bedia Akartürk de Ertas için, “O benim arkadasimdi. Ne kadar ansak azdir. Onu yürekten seviyoruz” yorumunu yapti. Akartürk, anma gecesinde, sevilen türkülerinin yani sira Neset Ertas’in ezgilerini, seyircilerle birlikte seslendirdi. 

Gecenin sonunda Baskan Selvitopu ve Mahalle Muhtari Talip Dogan, Akartürk’e Doga Dostu Sertifika vererek tesekkür etti.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °