ERDOGAN: "HANI YA HER TARAF, EKONOMIDE ÇÖKMÜSTÜ, BATMISTI…"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya’da; “Dünyada havalimanlari kapali, uçuslari dogru dürüst yapamiyorlar. Ama Türkiye’de su anda köprülerimiz bangir bangir, araçlar gidiyor geliyor. Hani ya her taraf, ekonomide çökmüstü, batmisti… Ben simdi helik

Güncel 24.09.2022 22:52:00 0
ERDOGAN:

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya’da; “Dünyada havalimanlari kapali, uçuslari dogru dürüst yapamiyorlar. Ama Türkiye’de su anda köprülerimiz bangir bangir, araçlar gidiyor geliyor. Hani ya her taraf, ekonomide çökmüstü, batmisti… Ben simdi helikopterden o yollari gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, tirlar, kamyonlar… Yollar tiklim tiklim dolu. Bu ekonomik canliligi gösteriyor. Ama gözü olan görür. Dili olan hakki konusur. Kulagi olan da duyar. Bunlar da hiçbiri yok” dedi.     

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya Demokrasi Meydani’nda düzenlenen toplu açilis törenine katildi. Erdogan, özetle sunlari söyledi:

“Ezelden beri Sakarya bizi bilir. Biz de Sakarya’yi biliriz. Sakarya’yi bilmeyenler Ankara’nin batisinda gerçeklesen Sakarya Meydan Savasi’nin burada yapildigini sanir. Öyle mi? Bay Kemal Sakarya’nin nerede oldugunu bilmiyor. Yollari karistirmis. Belediye Baskani adayi olmustu Istanbul’da. Kagithane’ye Kagittepe diyordu. Düsünebiliyor musunuz, benim ülkem bunlarin eline kalirsa halimiz nice olur. Onun için çok çalisacagiz. Durmak yok, yola devam. Ben size inaniyorum.

Sakarya’yi bilmeyenler, su meydanin altinda zaten var olan otoparki seçim vaadi olarak söyledi. Öyle mi? Bizim 40 yildir tüm ilçeleriyle Sakarya’nin her karisinda izimiz var.  

Bunlar sehitleri bilmez. Bunlar süheda nedir bilmez. ‘Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda? Süheda fiskiracak topragi siksan, süheda. Cani, canani, bütün varimi alsin da hüda, Etmesin tek vatanimdan beni dünyada cüda.’ Bay Kemal bunlari bilmez. Ama alisacak.

Bay Kemal, sen bu tür açilislardan anlar misin? Ne anlar? IBB ile beraber musluk açip kapamaktan anlar. Baska bir sey yok. Egitimde ana sinifindan ilkokula, ortaokula, liseye, atölyelere, köy yasam merkezlerine kadar 42 ayri projenin resmi açilisini bugün buradan yapiyoruz.

“BITMIS YATIRIMLARI SEÇIM VAADI OLARAK SÖYLEYEREK KENDIMIZI KOMIK DURUMA DÜSÜRMÜYORUZ”

Kardeslerim biz öyle birileri gibi yarisi yalan, yarisi yanlis, bir kismi da iftiradan ibaret bos laflarla milletimizin vaktini heba etmiyoruz. Biz yapilmis, bitmis, milletin hizmetine sunulmus yatirimlari seçim vaadi olarak söyleyerek kendimizi komik duruma düsürmüyoruz. Eserlerimizle, hizmetlerimizle, projelerimizle, yatirimlarimizla konusuyoruz.

Birileri ülkeyi yönetmeyi, partisindeki hizipleri idare etmekle karistiriyor. Malum altili masalari var. Bu altili masadan bir sey çikar mi? Bunlar her toplantida sadece bir sonraki toplantiyi kimin evinde yapacaklar onu konusuyorlar. Baska bir sey yok. Birileri ülkeyi yönetmeyi, kurduklari masaya oturttuklari ve etrafinda topladiklari güya gizli ortaklarini idare etmekle karistiriyor. Birileri ülke yönetmeyi darbe destekçiligiyle, kendilerine emanet edilen kurumlari batirmakla karistiriyor. Bay Kemal SGK’yi batiran adam degil mi? Orayi batirdi. Batirmakla kalmadi ve nice insanlar, Savas Ay’in programini izlediyseniz, maalesef SGK’da hastanelerde ölüm döseklerinde kaldilar. Bunlar parti teskilatlarindan devsirdikleri figüranlarla sokak tiyatrosu oynamakla bu isi karistiriyorlar.

“DÜNYA TÜRKIYE’YI KONUSUYOR”

200 esirin takasini kim yapti? Türkiye. Su anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri, dünya bizleri konusuyor, Türkiye’yi konusuyor.

Dikkat ederseniz, bunlarin ülkenin ve milletinin herhangi bir sikintisinin çözümüne dair hiçbir vaadini duyamazsiniz. Çünkü hem öyle bir dertleri yok hem öyle bir kapasiteleri yok hem öyle bir hazirliklari yok. Bütün umutlarini küresel krizin ekonomimizdeki etkilerine ve uzunca bir süredir fütursuzca yürüttükleri iftira kampanyalarina baglamis durumdalar.

Bu altili masayi millet olarak gerektigi sekilde devirmeye hazir misiniz? Bunu zaten Sakarya söylüyor, bu meydan söylüyor. 2023’e giden yolda eskisi gibi siyasi ve toplum mühendisligi oyunlariyla istikameti belirlenecek bir ülke olmadigini hep birlikte gösterecegiz.

Dünyada havalimanlari kapali, uçuslari dogru dürüst yapamiyorlar. Ama Türkiye’de su anda köprülerimiz bangir bangir, araçlar gidiyor geliyor. Hani ya? Her taraf, ekonomide çökmüstü, batmisti… Ben simdi helikopterden o yollari gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, tirlar, kamyonlar… Yollar tiklim tiklim dolu. Bu ekonomik canliligi gösteriyor. Ama gözü olan görür. Dili olan hakki konusur. Kulagi olan da duyar. Bunlar da hiçbiri yok.”   


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °