AKSENER, MEHMET AKIF ERSOY’UN SIIRINI OKUDU; “BIZ IYI PARTILILER, SÜLEYMANIYE'NIN YIKILMASINA MÜSAADE ETMEYECEGIZ”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, bir programa katilmak üzere gittigi Mersin’de konustu. Mehmet Akif Ersoy'un "Hadi gel yikalim su Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de irgat gerek. Ancak, hadi gel yapalim sunu geri desen, Bir Sinan, bir de S

Güncel 24.09.2022 22:54:00 0
AKSENER, MEHMET AKIF ERSOY’UN SIIRINI OKUDU; “BIZ IYI PARTILILER, SÜLEYMANIYE

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, bir programa katilmak üzere gittigi Mersin’de konustu. Mehmet Akif Ersoy'un "Hadi gel yikalim su Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de irgat gerek. Ancak, hadi gel yapalim sunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek" siirini okuyan Aksener, “Bu sözün anlamiyla; bu seçim ya Süleymaniye'nin yikilmasi ya da Süleymaniye'nin muhafaza edilmesi anlamina gelecektir. Biz IYI Partililer, Süleymaniye'nin yikilmasina müsaade etmeyecegiz” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Mersin’de; “Ben Kadinim Umudun Adiyim” programina katildi.  Aksener bu program öncesinde IYI Parti Mersin Il Baskanligi’ni ziyaret etti. Aksener, il baskanligi önünde sunlari söyledi:

"Esasinda siz olmazsaniz biz olmayiz. Siyasetçi önce kendi partisinin mensuplariyla var olur. Daha sonra da seçmeninin verdigi oyla, ona yaptigi tercihle bu ülkeyi yönetir. Siyasetçiler 'Bu ülkeyi ben daha iyi yönetirim' diye yola çikarlar.

“IYI PARTI AKIL VE STRATEJI DEMEKTIR”

IYI Parti'nin tüm mensuplari bu milleti basinin üstünde tasir. Bu milletin tercihlerine saygi duyar. Kadiniyla, erkegiyle saygi duyar. IYI Parti demek; akil demektir, strateji demektir. IYI Parti demek çözüm demektir. IYI Parti demek, temiz bir dil, saygi demektir. IYI Parti demek seçmene saygi demektir. IYI Parti demek seçmenin ferasetine teslim olmak demektir. IYI Parti demek, hiç kimseden korkmamak, sadece Allah'tan ve bu milletten çekinmek ona teslim olmak demektir.

“UCUBE SISTEMLE ILGILI YAPILACAK SON SEÇIM”

Bu seçim bu ucube sistemle ilgili olarak yapilacak son seçimdir. Dolayisiyla kazanmak durumdayiz. Parlamenter sisteme geçisin konusuldugu, tek adam sisteminin ortadan kaldirilacagina dair sözlerin verildigi ve milletin dertleri üzerinden üretilmis çözümler üzerinden rekabet edildigi bir seçimdir. Tek adam sisteminin, partili cumhurbaskanligi sisteminin karsisinda güçlendirilmis parlamenter sistemin konusuldugu son seçimdir.

“IYI PARTI KURULDU HER SEY DEGISTI”

Bugünkü ucube sistemin müsebbibi biz degiliz. 2017'de hayir oyu çiksin diye çalistik. Her türlü eziyete ragmen direndik. Daha sonra IYI Partimizi kurduk. Kapatin gözlerinizi IYI Parti olmasaydi bugün bu ülkede ne kosuluyor olacakti? Bugün yarina yönelik 'Cumhurbaskaniniz kim olacak' sözü söylenecek miydi? Iste IYI Parti kuruldu, bir sey degisti, bu ülkede her sey degisti. Dolayisiyla insallah bu seçimde IYI Parti'nin varligi bu ucube sistemi ortadan kaldiracak. Neyle kaldiracak milletimizin oylariyla, neyle kaldiracak demokrasiyle, neyle kaldiracak sandikta kaldiracak. Insallah bu seçimi bu irade kazanacak.”

“SÜLEYMANIYE'NIN YIKILMASINA MÜSAADE ETMEYECEGIZ”

Mehmet Akif Ersoy'un "Hadi gel yikalim su Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de irgat gerek. Ancak, hadi gel yapalim sunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek" seklindeki sözlerini de hatirlatan Aksener, sunlari söyledi:

"Bu sözün anlamiyla; bu seçim ya Süleymaniye'nin yikilmasi ya da Süleymaniye'nin muhafaza edilmesi anlamina gelecektir. Biz IYI Partililer, Süleymaniye'nin yikilmasina müsaade etmeyecegiz. Bu ülkeyi; iki kürek, iki kazma, iki irgat eliyle bu hale getirenlerin, yarin bunu devam ettirmelerine müsaade etmeyecegiz.”


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °