BINALI YILDIRIM, KARABURUN'DAKI HAKIM VE SAVCININ URFA’YA SÜRÜLMESI OLAYI ILE GÜNDEME GELEN MHP ILÇE BASKANINI ZIYARET ETTI

AKP Genel Baskanvekili Binali Yildirim, bir süre önce adliyede çikardigi olay nedeniyle gözaltina alinan, sonrasinda hakkinda tutuklama karari veren hâkim ve savci esinin Sanliurfa'da görevlendirilmesiyle gündeme gelen MHP Karaburun Ilçe Baskani Erkan Öze

Güncel 25.09.2022 12:39:00 0
BINALI YILDIRIM, KARABURUN

AKP Genel Baskanvekili Binali Yildirim, bir süre önce adliyede çikardigi olay nedeniyle gözaltina alinan, sonrasinda hakkinda tutuklama karari veren hâkim ve savci esinin Sanliurfa'da görevlendirilmesiyle gündeme gelen MHP Karaburun Ilçe Baskani Erkan Özen'i ziyaret etti. Yildirim, "Cumhur Ittifaki olarak, güçlü ve büyük Türkiye için çalisiyor, 2023’e emin adimlarla ilerliyoruz" dedi.

AKP Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Izmir temaslari kapsaminda Karaburun'u ziyaret etti. Beraberindeki AKP Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin ve AKP Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile birlikte MHP Karaburun Ilçe Teskilati'na gelen Yildirim'i MHP Ilçe Baskani Erkan Özen ve partililer karsiladi.

Yildirim, bir süre önce adliyede karistigi kavga nedeniyle gözaltina alinan, sonrasinda hakkinda tutuklama karari veren Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yilmaz ve esi Karaburun Cumhuriyet Savcisi Muhammet Miraç Yilmaz'in gece yarisi kararnamesiyle Sanliurfa Siverek'e sürülmesi olayi ile gündeme gelen MHP Karaburun Ilçe Baskani Erkan Özen'in makamina çikti.

MHP Ilçe Baskani Özen'in makamina oturan ve birlikte poz veren Binali Yildirim, fotograflari da sosyal medya hesabindan paylasti. Yildirim, o fotograflarin altina, "MHP Karaburun Ilçe Baskanligi’ndayiz. Teskilat mensuplarina tesekkür ediyor, çalismalarinda kolayliklar diliyorum. Cumhur Ittifaki olarak, güçlü ve büyük Türkiye için çalisiyor, 2023’e emin adimlarla ilerliyoruz" notunu düstü.

MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin de dikkat çeken bu ziyarete iliskin fotograflari sosyal medya hesabindan paylasarak, "28. Dönem Meclis Baskanimiz Binali Yildirim, AK Parti Il Baskanimiz Kerem Ali Sürekli ve Izmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya, Karaburun Ilçe Teskilatimizi ziyaret etti. Nazik ziyaretleri için kendilerine tesekkür ederim" dedi.

NE OLMUSTU?

Geçen 1 Eylül'de Karaburun Adliyesi'ndeki Meryem K. ve Sinan K. arasindaki bosanma davasinda olaylar çikmisti. Sinan K.'ya destek için adliyeye gelen MHP Ilçe Baskani Erkan Özen ile yanindakilerin Meryem K. ile çocuklarina saldirdigi, tanik Mehmet Civan'i darp ettikleri iddia edilmisti.

Olaylar sonrasi gözaltina alinan MHP Ilçe Baskani Erkan Özen ve yanindakiler, Cumhuriyet Savcisi Muhammet Miraç Yilmaz tarafindan tutuklamaya sevk edilmisti. Süpheliler tutuklanmisti. Sanik avukatlarinin tutukluluga itirazini degerlendiren hakim Cansu Kurucu Yilmaz ise itirazi reddetmisti.

Bu gelismelerin ardindan, savci Muhammet Miraç Yilmaz ve esi hakimi Cansu Kurucu Yilmaz'in bir geceyarisi kararnamesiyle Karaburun'dan Sanliurfa Siverek'e atandiklari ortaya çikmisti. MHP'li Özen de ertesi gün tahliye edilmisti.

Savci ve hakim esinin Karaburun'da henüz birkaç ay önce görevlendirilmelerine karsin, olay sonrasi Siverek'e tayin edilmeleri büyük tepki çekmisti. CHP'li Izmir Milletvekilleri, hazirladiklari soru önergeleri ile konuyu TBMM gündemine tasimisti.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °