KILIÇDAROGLU, “BEN 5’LI ÇETELERIN ADAMI DEGILIM. BARONLARIN ADAMI DEGILIM. BEN ALIN TERI DÖKENLERIN YANINDAYIM"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Izmir’de sokakta çalisan dönüsüm isçilerine seslendi. Kiliçdaroglu, “Ben 5’li çetelerin adami degilim. Ben lordlarin, baronlarin adami degilim. Ben sizin yaninizdayim, alin teri dökenlerin yanindayim. Çalisanlarin yan

Güncel 25.09.2022 13:28:00 0
KILIÇDAROGLU, “BEN 5’LI ÇETELERIN ADAMI DEGILIM. BARONLARIN ADAMI DEGILIM. BEN ALIN TERI DÖKENLERIN YANINDAYIM

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Izmir’de sokakta çalisan dönüsüm isçilerine seslendi. Kiliçdaroglu, “Ben 5’li çetelerin adami degilim. Ben lordlarin, baronlarin adami degilim. Ben sizin yaninizdayim, alin teri dökenlerin yanindayim. Çalisanlarin yanindayim. Alin terini hak edenlerin yanindayim. Bu ülkede herkesin karni doydugu zaman huzur gelir bu ülkeye. Herkesin karninin doymadigi, fakirin ezildigi, varliklilara da büyük kaynaklarin aktarildigi bir ekonomi düzeni, bir neoliberal ekonomik düzeni asla kabul etmiyorum. Altta kalan ezilsin, üstte kalan zenginlessin olmaz efendim. Sosyal devlet dediginiz isin temelinde herkesin karninin doymasi vardir” diye konustu.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, bugün Izmir’de Büyüksehir Belediyesi’nin IzDönüsüm Fabrikasi açilisina katildi. Açilis töreninde konusan Kemal Kiliçdaroglu sunlari söyledi:

“BU INSANLARA HEP SAHIP ÇIKMAK ISTEMISIMDIR, ÖRGÜTLEMEK ISTEMISIMDIR”

“Büyük kentlerde yasayanlar sunu görür. Bir çekçegi vardir çöplerden kagit, plastik atik toplar. Sigortasi yoktur, is güvencesi yoktur. O gün ne kadar kazanacagi belli degildir. Istikrarli bir geliri yoktur. Aile yasami bile tehlikededir. Dolayisiyla bu insanlara hep sahip çikmak istemisimdir, örgütlemek istemisimdir. Bunlarin da haklarinin olmasi lazim. Bunlar çalisiyorlar, alin teri döküyorlar, kazanmalari lazim. Yarin yaslanacak bu insanlar, bunlarin sosyal güvenlikleri lazim. Hastalanacak kendisi, ailesi, çocuklari doktora gidecekler. Saglik harcamalarinin çok pahali oldugunu da biliyorum. Bir sekliyle bunlarin toplumda onurlu bir birey olarak yasamalari gerekiyor ve bunun mücadelesinin verilmesi gerekiyor.

“ÇÖP DIYE DISARI ATTIGIMIZ PEK ÇOK SEYIN ASLINDA BIR SERVET OLDUGUNU ARTIK BÜTÜN DÜNYA BILIYOR”

Burasi eski bir tesis, baskan burayi önce satin aldi. Buraya büyük bir yatirim yapti. Yatirim yaptiktan sonra evet buraya çöp, kagit, karton, plastik getiren pek çok insanin bir güvencesinin olmasi lazim. Belediye dediginiz o beldede yasayan her bir yurttasin hakkini ve hukukunu teslim eden kurum demektir. Belediyenin görevi budur. Beldede yasayan herkesin huzurlu olmasini ister. Beldede yasayan herkesin parka giderken, denizin kenarinda gezerken, meydanlarinda, caddelerinde, sokaklarinda gezerken temiz bir kent görmek ister. Bizim çöp diye disari attigimiz, kullanmadigimiz pek çok seyin aslinda bir servet oldugunu artik bütün dünyada biliyor, hepimiz biliyoruz. Bu serveti yeniden ekonomiye kazandirilirken insan unsurunun göz ardi edilmemesi lazim.

“BEN 5’LI ÇETELERIN ADAMI DEGILIM, BEN LORDLARIN, BARONLARIN ADAMI DEGILIM”

Sizin arkadaslarinizla Istanbul’da birden fazla toplanti yaptim. Üniversiteyi bitirip sizin islerinizi yapan kardeslerimi, arkadaslarimi da gördüm. Sizlere seslenmek isterim. Ben 5’li çetelerin adami degilim. Ben lordlarin, baronlarin adami degilim. Ben sizin yaninizdayim, alin teri dökenlerin yanindayim. Çalisanlarin yanindayim. Alin terini hak edenlerin yanindayim. Bu ülkede herkesin karni doydugu zaman huzur gelir bu ülkeye. Herkesin karninin doymadigi, fakirin ezildigi, varliklilara da büyük kaynaklarin aktarildigi bir ekonomi düzeni, bir neoliberal ekonomik düzeni asla kabul etmiyorum. Altta kalan ezilsin, üstte kalan zenginlessin olmaz efendim. Sosyal devlet dediginiz isin temelinde herkesin karninin doymasi vardir. Devletin sosyal olmasi için sizin hakkettiginiz emeginizin karsiliginin verilmesi lazim aksi halde o devlet sosyal devlet olmaz.

“EVINIZE AKSAM HUZUR IÇINDE DÖNMENIZI SAGLAMAK ELBETTE BELEDIYE BASKANIMIZIN DA HEDEFLERINDEN BIRISI”

Belediye baskanimiz Tunç Beyin bu baglamda attigi adim son derece degerlidir. Evet evlatlariniz var, güzel evlatlariniz var. Elbette o evlatlarin sizden beklentileri var, elbette cep telefonlari isteyecekler, elbette tabletler isteyecekler, elbette daha iyi bir yasam tarzi isteyecekler, onlarda bir tatil yapmak isteyecekler. Dolayisiyla bu tesis yeniden alinip, yeniden insa edilmesinin ötesinde bir anlayisi da yeniden insa ettigi için benim açimdan son derece degerlidir. Sizleri burada huzur içinde görmek, evinize aksam huzur içinde dönmenizi saglamak elbette belediye baskanimizin da hedeflerinden bir tanesidir. Beldeye hizmet ediyorsa sadece caddesini, parkini yapmak degil, o beldede yasayan insanlarin huzurunu da saglamak zorundadir.

“ANADOLU’DA, TRAKYA’DA HIÇBIR ÇOCUGUN YATAGA AÇ GIRMEDIGI BIR TÜRKIYE’YI INSA ETMEK ZORUNDAYIZ”

Belediye baskani arkadaslarima sunu da söyledim; bulundugunuz beldede, yönettiginiz kentte, hiçbir çocugun yataga aç girmedigi bir düzeni insa edeceksiniz. Allah nasip ederse bunu Türkiye genelinde de yapacagiz. Bu topraklarda, bu mübarek Anadolu topraklarinda, Anadolu’da, Trakya’da hiçbir çocugun yataga aç girmedigi bir Türkiye’yi insa etmek zorundayiz.

NESET ERTAS’I ANDI

Bakin bugün Neset Ertas’in ölüm yil dönümü. Anadolu’nun yetistirdigi bir deger Neset Ertas, saziyla ve sözüyle hepimizin gönlünde taht kuran bir halk ozani. Onun yasadigi dramlar elbette hepimizin malumu ama giderken sazini birakti, sözünü birakti, sesini birakti dolayisiyla bu topraklar mübarek topraklar. Ve bu topraklarda herkesin huzur içinde yasamasini isterim. Bunun mücadelesini vermekte bireysel olmuyor. Beraber olursak bu mücadeleyi basariyla taçlandirmis oluruz. Tekrar hepinizin huzurunda belediye baskanimi yürekten tesekkür ederim. Zaten bu çabalar sonucudur ki Avrupa ödülünü de Izmir aldi ve kendisi bir ödülle taçlandirildi.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °