Yunus Emre’nin sesi Avrupa’da yankilandi

Yunus Emre Enstitüsü tarafindan Yunus’un felsefesini müzik ile bulusturan “Yunus’un Izinde” serisinin ilk programi Almanya’nin Köln sehrinde gerçeklestirildi.

Güncel 25.09.2022 13:34:00 0
Yunus Emre’nin sesi Avrupa’da yankilandi

ALMANYA (IGFA) - Köln Yunus Emre Türk Kültür Merkezince Köln Diyanet Isleri Türk Islam Birligi Konferans Salonu’nda düzenlenen dinletide, Televizyon Programcisi ve Yazar Serdar Tuncer’e Bosna Hersekli Sanatçi Zeyd Soto eslik etti. Yunus’un sevgiyi, hosgörüyü ve insani degerleri en veciz biçimde ifade ettigi siirleri ve ilahileri Almanya’da yankilandi.

Dinletide, Serdar Tuncer, “Askin Aldi Benden Beni, Gönüller Yapmaya Geldim, Bir Kez Gönül Yiktin Ise, Miskinlikte Buldular, Hak Çalabim Hak Çalabim, Gel Gör Beni” gibi Yunus Emre’nin dünya görüsünün derinligini yansitan birbirinden degerli eserler seslendirdi ve Yunus’un düsünce dünyasindan bahsetti.

Yunus’a göre tüm eksikliklerin tek bir sebebi oldugunu belirten Tuncer, “Günümüz dünyasinda asksizligin, sevginin eksik olmasi dünyamizi yasanamaz hâle getiriyor.” dedi.

Köln’de yasayan Türklerin yogun ilgi gösterdigi programda Yunus’un hayatindan kesitler sunan Serdar Tuncer, Yunus’un gönül, tevazu, ask ve sevgi kavramlarini kendine özgü sunumuyla izleyicilere aktardi.

“Yunus’un Izinde” programinin ikincisi Amsterdam Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafindan Amsterdam’da düzenlenecegi kaydedildi.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °